Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες. Μέχρι πρότινος προορισμένη αποκλειστικά για όσους επέλεγαν τις εντυπωσιακές βίλες του για εμπειρίες εκλεκτικής ιδιωτικότητας, η γευστική πρόταση του πρώτου από τα μόλις δύο ultra luxury ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer, ως executive consultant chef μιας ταλαντούχας ομάδας, που περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Φυτιλά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα ντελικάτης φινέτσας, τη Μαρία Χαραλαμπίδη ως σεφ παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας να φροντίζει ώστε οι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες να εκφράζουν ατόφιο τον γευστικό τους πλούτο στο πιάτο και τον John Reano, ως executive chef του «Maya», να προσφέρει ένα πανασιατικό πανόραμα με μόσχους Wagyu A5, sashimi με φρέσκα ψάρια και όστρακα τεμπούρα.

Στο ίδιο νησί, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ως executive chef των εστιατορίων των Contessina Collection, υπογράφει για άλλη μία χρονιά πιάτα που αξιοποιούν τα υλικά του νησιού και της γειτονιάς του, μέσα από δημιουργίες όπως το καρπάτσιο μοσχαριού με κρέμα από λαδοτύρι Ζακύνθου ή το καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και αβγά ρέγγας σε αριάνι. Βορειότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι μεταφέρει το χρυσοσκουφάτο «Botrini’s» του στη βεράντα του θεαματικού «Angsana Corfu», επαναπροσεγγίζοντας την κερκυραϊκή παράδοση με τον μοναδικό ανατρεπτικό του τρόπο, μέσα από δημιουργίες όπως ο ξιφίας καρπάτσιομε κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα και παγωτό jalapenos.

Ενώ στα νότια, ο σεφ Stefano Rossi, τον οποίο γνωρίσαμε στο «Cupola», αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας στο «Segreto», το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Porto Galini Seaside Resort & Spa» στη Λευκάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Αναποδιές": Μια έκθεση τέχνης κοιτάζει λοξά την Πάρο

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα 2025" θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση που συνδυάζει περφόρμανς, βίντεο κι εγκαταστάσεις για να εξερευνήσει το ατελές και το παραδοσιακό μέσα στην τελειότητα της island chic πολυτελείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/08/2025

Η Μεσσηνία σε γαστρονομικό αναβρασμό

H "Costa Navarino" βαθαίνει το γαστρονομικό της αποτύπωμα στη Μεσσηνία με μια πλειάδα καλών εστιατορίων απλωμένων στα τέσσερα ξενοδοχεία του συγκροτήματος, αλλά και νέες συνεργασίες με πολυβραβευμένους σεφ.

Λένε πως αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες του Ιονίου

Από τα πιο μεγάλα και διάσημα νησιά μέχρι τα μικρά και θαυματουργά, τα Επτάνησα με το άφθονο πράσινο που κρέμεται πάνω από τα νερά τους είναι εδώ για να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Οι καλύτερες παραλίες της Αθήνας σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Για τις "πιο όμορφες παραλίες της Αθήνας, από ήσυχους κολπίσκους μέχρι παραλίες που εγκρίνουν οι celebrities" μας ενημερώνει το έγκριτο Μέσο.

Η Λίλα Μπακλέση έχει γυρίσει την Ευρώπη χωρίς Google Maps

Δεν χωράνε σε βαλίτσες όσα πολύτιμα φέρνει από τα ταξίδια της στον κόσμο η ταλαντούχα ηθοποιός, που ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία με την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή.

Οι 10 πιο φαντασμαγορικές πισίνες του κόσμου, φυσικές και τεχνικές

Πόσο μακριά πρέπει να ταξιδέψεις για να κολυμπήσεις στις πιο όμορφες πισίνες του κόσμου;

Glamping: Η (νέα) εμπειρία διακοπών που συνδυάζει φύση και πολυτέλεια

Αν το camping σου φαινόταν πάντα "πολύ σκληρό για να το δοκιμάσεις", το glamping ήρθε για να σε συμφιλιώσει με τη φύση.