Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες. Μέχρι πρότινος προορισμένη αποκλειστικά για όσους επέλεγαν τις εντυπωσιακές βίλες του για εμπειρίες εκλεκτικής ιδιωτικότητας, η γευστική πρόταση του πρώτου από τα μόλις δύο ultra luxury ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer, ως executive consultant chef μιας ταλαντούχας ομάδας, που περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Φυτιλά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα ντελικάτης φινέτσας, τη Μαρία Χαραλαμπίδη ως σεφ παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας να φροντίζει ώστε οι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες να εκφράζουν ατόφιο τον γευστικό τους πλούτο στο πιάτο και τον John Reano, ως executive chef του «Maya», να προσφέρει ένα πανασιατικό πανόραμα με μόσχους Wagyu A5, sashimi με φρέσκα ψάρια και όστρακα τεμπούρα.

Στο ίδιο νησί, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ως executive chef των εστιατορίων των Contessina Collection, υπογράφει για άλλη μία χρονιά πιάτα που αξιοποιούν τα υλικά του νησιού και της γειτονιάς του, μέσα από δημιουργίες όπως το καρπάτσιο μοσχαριού με κρέμα από λαδοτύρι Ζακύνθου ή το καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και αβγά ρέγγας σε αριάνι. Βορειότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι μεταφέρει το χρυσοσκουφάτο «Botrini’s» του στη βεράντα του θεαματικού «Angsana Corfu», επαναπροσεγγίζοντας την κερκυραϊκή παράδοση με τον μοναδικό ανατρεπτικό του τρόπο, μέσα από δημιουργίες όπως ο ξιφίας καρπάτσιομε κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα και παγωτό jalapenos.

Ενώ στα νότια, ο σεφ Stefano Rossi, τον οποίο γνωρίσαμε στο «Cupola», αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας στο «Segreto», το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Porto Galini Seaside Resort & Spa» στη Λευκάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πολιτισμός, επιστήμη και γεύση "ταξιδεύουν" από το Αγρίνιο και το Καστελόριζο μέχρι τον Καναδά

Με τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο ΕΟΤ τον Οκτώβριο προβάλλει το πολυδιάστατο ελληνικό τουριστικό προϊόν, συνδυάζοντας μουσική, επιστήμη, γρίφους και γαστρονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Vione Paros: Το νέο πολυτελές καταφύγιο των Κυκλάδων ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη του σεζόν

Με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τη γοητεία της Πάρου, το Vione Paros καθιέρωσε το όνομά του ως το νέο σημείο αναφοράς της πολυτελούς φιλοξενίας στις Κυκλάδες.

Thessaloniki Walking Tours: Οκτώβριος γεμάτος ιστορία, γεύσεις και περιπέτεια

Ο Οκτώβριος φέρνει μια σειρά διαδρομών που συνδέουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την καθημερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Πόσο ασφαλές είναι να περπατάς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Η καθημερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι είτε απόλαυση είτε ρίσκο. Ποιες πόλεις προσφέρουν πραγματικά το καλύτερο περπάτημα;

Η KLM γιορτάζει 95 χρόνια συνδέοντας Ελλάδα και Ολλανδία

Από το Άμστερνταμ στην Αθήνα και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η KLM συνεχίζει να φέρνει τους ταξιδιώτες πιο κοντά σε κάθε προορισμό.

Μπορεί η Αττική να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό πρώτης επιλογής;

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM "Top Resa 2025" στο Παρίσι, παρουσιάζοντας το όραμά της για έναν τουρισμό εξωστρεφή, ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

5 προορισμοί για να αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου

Οργανώσου από νωρίς και προγραμμάτισε μια σύντομη πλην αναζωογονητική εκδρομή σε αυτές τις περιοχές σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεσσαλία ή Μακεδονία.