
Ακόμα μία δυνατή περσόνα της bar σκηνής, η Μαίρη Ταλαιπώρου του «Nikkei», συνεργάζεται για πρώτη φορά με το bar café «Ίσαλος» στη Λήμνο και συνθέτει μια must taste λίστα με έμφαση στα ψαγμένα δροσιστικά aperitivos και στα πολύ ιδιαίτερα και νόστιμα sour – τα τελευταία, δε, ματσάρουν εξαιρετικά με τα ευφάνταστα πιάτα με τοπικές και διεθνείς επιρροές της Ελένης Καλογιάννη.

Με περίσσευμα έμπνευσης κι ενέργειας, ο Βασίλης Κυρίτσης των «The Clumsies» πλέει για Κρήτη μέσω Πάρου και Τήνου. Το Ηράκλειο, ένα μέρος που ο bartender αγαπάει πολύ, τον υποδέχεται στο «The Garden», το open bar με τον εντυπωσιακό εξωτικό κήπο. Εκεί, ο Βασίλης έχει φτιάξει ένα άκρως παιχνιδιάρικο μενού, με εξαιρετικά homemade shrub και cordial, όπως το τροπικό Down in Mexico με τεκίλα, mango shrub, βερίκοκο και τόνικ. Στο «Paros Cove», το νέο στιλάτο boutique ξενοδοχείο της Πάρου, ο ταλαντούχος bartender αξιοποίησε την ευρηματικότητά του στην αναγέννηση κλασικών συνταγών, όπως στο Cosmostraw, λόγου χάρη, με βότκα, λεμόνι, λικέρ βερίκοκο και μαρμελάδα φράουλα. Στο «Dear John», τέλος, την περσινή δυνατή beach άφιξη της Τήνου, υπογράφει έναν άκρως απολαυστικό summer κατάλογο με highlight το Straw Gin Tonic.

Παραμένουμε στην Τήνο, αφού η Μυρσίνη Σπανέλη των «Athenée» και «Bootleg» έριξε άγκυρα στο νησί και φόρεσε μπόλικο αντηλιακό για να εγκαινιάσει το νέο nostalgia cocktail bar «Suntan», μαζί με τους Σωτήρη Λυκίδη και Χρήστο Καλλιάνη. Η λίστα των κοκτέιλ αποτελεί ανατρεπτικό φόρο τιμής στην εποχή των μαύρων μείξεων, τα αντισυμβατικά 80s, και η Μυρσίνη με τη συνοδοιπόρο bar-lady Κατερίνα Αναγνώστου δίνουν το φιλί της ζωής σε συνταγές σαν το Long Island Ice Tea και το Sex on the Beach, ξυπνώντας μνήμες από τα καλύτερα rockabilly καλοκαίρια μας. Στην Τήνο παραμένουν βέβαια οι Νικόλας Μοσχονάς, Σπύρος Απέργης και Δημήτρης Κονίδης που, μετά το επιτυχημένο «Three Donkeys», ανοίγουν και το «Prickly Bear», προσθέτοντας στην ομάδα της μπάρας τη Μαργαρίτα Σκιάφου από το «Bartesera» και κοκτέιλ που, όπως και η συγκεκριμένη παρέα, είναι fun, απολαυστικά και tiki!

Γνωστοί bartenders, σε πείσμα των καιρών, σηκώνουν πανιά και ταξιδεύουν στα νησιά για να βάλουν στο σέικερ summer συστατικά και να ανεβάσουν με την υπογραφή τους το spirit του ελληνικού καλοκαιριού.
Ο βραβευμένος και διορατικός Πάνος Κανατσούλης, μαζί με την ομάδα του «Mr. Fox», ανέλαβαν τη λίστα του «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες, μέσα από ένα pop up bar. Εκεί, οι συνταγές είναι προχωρημένες, καινοτόμες και αναμειγνύουν αναπάντεχα συστατικά με premium spirits, όπως στο Foxy Groni με Star of Bombay, Martini bitter, παντζάρια και ξίδι.
Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος του «Odori» είναι, ως γνωστόν, πολύ τζετ πίσω από τις μπάρες, κι έτσι ακριβώς θα τον βρίσκουμε και στο νέο bar «Τζετ» που άνοιξε στο Κουφονήσι, να υλοποιεί εκπληκτικά κοκτέιλ που θα θες να πίνεις ξανά και ξανά αγναντεύοντας το γαλάζιο.
Σε γνώριμα νερά, το «Kouchico» της Σύρου ανανέωσε την ομάδα του, την οποία συντονίζει ο γνωστός bartender Παναγιώτης Ζαχαράς, ενώ στα πόστα τους ή σε επιμέλειες μενού βρίσκουμε και φέτος τον Σπύρο Κερκύρα στο «Bronco» της «Costa Navarino» και στο «Hono and Lulu» στις Σπέτσες, αλλά και τον Παναγιώτη Καναβέτα στο «Omma» της Τήνου.