Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο

Ύστερα από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής, το Local Gourmet Festival επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου «Elysium Resort & Spa».

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο

Ύστερα από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής, το Local Gourmet Festival επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου «Elysium Resort & Spa». Ο Γιώργος Τρουμούχης και ο Σπύρος Κουγιός υποδέχονται κατά σειρά εμφάνισης τους βραβευμένος σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, Γκίκα Ξενάκη, Μανώλη Παπουτσάκη και Παύλο Κυριάκη.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 1
Μανώλης Παπουτσάκης

Το Local Gourmet Festival, ή αλλιώς το όμορφο γαστρονομικό κάλεσμα που απευθύνει σε διακεκριμένους Έλληνες σεφ το βραβευμένο εστιατόριο «Noble» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου, επιστρέφει φέτος για τρίτη χρονιά από τις 27 έως τις 30/7. Πυρήνας του φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη ενός γαστρονομικού διαλόγου ανάμεσα στη ροδίτικη κουζίνα, με τον γοητευτικό τρόπο που αποδίδεται στο εστιατόριο από τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη και τον νεαρό σεφ Σπύρο Κουγιό (που παρέλαβε πρόσφατα τα ηνία της κουζίνας από τον Σταμάτη Μισομικέ), και τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα μέσα από τα μάτια των προσκεκλημένων σεφ.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 2
Μιχάλης Νουρλόγλου

Κάθε βράδυ, λοιπόν, παρουσιάζεται ένα ειδικό menu dégustation 6 πιάτων, με τρεις δημιουργίες από τον επίτιμο προσκεκλημένο και τρεις από την ομάδα του «Noble», στη λογική ενός four hands dinner. Την αυλαία σηκώνει ο χρυσοσκουφάτος Μιχάλης Νουρλόγλου από το –δυστυχώς κλειστό λόγω των συνθηκών– «Première» του ξενοδοχείου «InterContinental», ο οποίος θα παρουσιάσει, ανάμεσα σε άλλα, το ραβιόλι «καμένη θάλασσα» που γεμίζεται με αχινό, καπνιστά μύδια και καψαλισμένο πράσο, καθώς κι ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρμπούνι με πουρέ ρεβιθιού και ροδάκινου, παστουρμά και σος γκαστρίκ με πιπερόριζα.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 3
Γκίκας Ξενάκης

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει την επόμενη μέρα ο φρεσκοβραβευμένος στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Γκίκας Ξενάκης από το «Aleria» του Μεταξουργείου, για να προτείνει, μεταξύ άλλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με κρέμα κολοκυθιού, αχνιστά όστρακα, βλίτα και σάλτσα κακαβιάς, ενώ το βράδυ της Πέμπτης είναι η σειρά του Μανώλη Παπουτσάκη από το επίσης φρεσκοβραβευμένο «Χαρούπι» και τα «Δέκα Τραπέζια» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος βάζει βεβαίως κρητικές πινελιές στην κουβέντα με ένα αλλιώτικο γαμοπίλαφο με κατσικάκι τσιγαριαστό και χαβιάρι, αλλά και μια κρέμα στάκας με αβγό ορτυκιού, «καμένα» βλίτα και καλοκαιρινή τρούφα.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 4
Γιώργος Τρουμούχης και Σπύρος Κουγιός

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 30/7, είναι η σειρά του επίσης βραβευμένου Παύλου Κυριάκη από το «The Zillers» να παρουσιάσει τη δική του οπτική της μοντέρνας ελληνικής γεύσης, με πιάτα στο γνώριμο δημιουργικό του ύφος, όπως η σέλα αρνιού με μελιτζάνα, καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά, και η σαρδέλα με ντομάτα, ούζο και μπισκότο σουπιάς, που περιλαμβάνεται στα καλωσορίσματα της αρχής. Έχοντας δοκιμάσει τη νοστιμιά και τις συμπράξεις ουσίας του Local Gourmet Festival στις προηγούμενες διοργανώσεις του, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να προνοήσετε για κράτηση αν βρίσκεστε εκείνες τις ημέρες στη Ρόδο, αλλά και εκτός αυτού, όσοι σχεδιάζετε διακοπές στο Νησί των Ιπποτών αξίζει να χαρείτε μια βραδιά στο «Noble», βουτώντας στα συναρπαστικά όσο και άγνωστα εν πολλοίς νερά της πραγματικής ροδίτικης κουζίνας.
Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 2241045700

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αυτό το ανερχόμενο boutique οινοποιείο βρίσκεται σε ένα νησί που μάλλον δεν έχεις πάει

Η Ιωάννα Βαμβακούρη μας ξεναγεί στο πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά που άνοιξε μαζί με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και μοιράζεται μαζί μας ένα διαφορετικό οινικό όνειρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
12/10/2025

10 πόλεις του κόσμου που κάθε γνήσιος λάτρης της πίτσας οφείλει να επισκεφτεί

Λατρεύεις την πίτσα; Πρέπει να ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη (και όχι, δεν είναι όλα στην Ιταλία)

"Ο επισκέπτης δεν μένει απλώς κάπου, αλλά ζει, εργάζεται, συναναστρέφεται"- Τα νέα standards της φιλοξενίας

Με αφορμή το Hotel Experience ένα διήμερο exhibition- congress αφιερωμένο στον σχεδιασμό, την κουλτούρα και τη στρατηγική brand στη φιλοξενία, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της Design Ambassador, μας παρουσιάζει το όραμα πίσω από τη διοργάνωση.

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.

Το Hilton Chania Old Town Resort & SPA ανοίγει τις πόρτες του στην Κρήτη τo 2026

Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες 85 δωμάτια και σουίτες με θέα στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες,γαστρονομικές εμπειρίες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Melia Hotels International

Τι συμβαίνει όταν ο ποδοσφαιρικός θρύλος Λιονέλ Μέσι ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο;

O Δυτικός Όλυμπος περιμένει τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου

Η ομάδα Ορεινού Εναλλακτικού Τουρισμού Ατραπός διοργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με έδρα το κεφαλοχώρι Λιβάδι.