Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

To golf resort είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Ρίχνουμε μια νόστιμη ματιά σε τέσσερα εστιατόριά του, ντυμένη με ωραίες οινικές εμπειρίες.

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

«Barbouni» στα κύματα

Σ’ ένα από τα πιο φευγάτα σκηνικά, απολαμβάνεις μεσογειακές και θαλασσινές γεύσεις. Ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζούμης, που το επιμελείται, δίνει έμφαση στα ωμά, προτείνοντας καρπάτσιο λαβράκι, με ωραία κάψα από πιπεριά της Espelette, και εξαιρετικό σεβίτσε από μαγιάτικο, ντελικάτο, δροσιστικό και ολοζώντανο. Απολαυστικός είναι και ο εξωτισμός των γλυκών, με κορυφαίο το καρπάτσιο ανανά.

Μοντέρνο ελληνικό «Kooc Taverna Secrets»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 1

Ο επί χρόνια βραβευόμενος στους Χρυσούς Σκούφους Γιάννης Παρίκος ανέλαβε φέτος ενεργό δράση στο resort, επιχειρώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέρμη και γοητεία, στηριγμένος σε πολύ καλά ντόπια υλικά, συχνά από μικρούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες. Κορυφαία η γαρίδα Κοιλάδος ταρτάρ με εσπεριδοειδή, φανταστική η μεταγραφή της γουρνοπούλας, μεταμοντέρνος ο μπακλαβάς με παρφέ φιστικιού Αιγίνης και τριαντάφυλλο.

Modern jap στο «Onuki»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 2

Στη στιλάτη βεράντα του εστιατορίου που δίνει lifestyle χρώμα στις βραδιές του resort, ο Σταμάτης Σκριάπας προτείνει τόσο κλασικά γιαπωνέζικα εδέσματα όσο και τις μοντέρνες αποδόσεις τους. Εξαιρετική η ποικιλία σασίμι και το νιγκίρι με κοιλιά τόνου, αλλά και το καρπάτσιο μαγιάτικου με πίκλα πατζαριού, μίσο και σάλτσα λεμονιού. Ανάλαφρα τηγανισμένα τα soft shell crabs με σαλάτα και wasabi, ενώ στα «πρέπει» μπαίνουν με το σπαθί τους το rib-eye Black Angus και τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με πικάντικη miso sauce.

Οινική εμπειρία

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 3

Ο επικεφαλής σομελιέ Μάνος Κεντικελένης έχει διαμορφώσει μια εξαιρετική κάβα 600 ετικετών με διαμάντια από 17 χώρες. Στα κόκκινα ελληνικά κρασιά, όπως και στα μεγάλα ονόματα του Μπορντό και της Τοσκάνης, δοκιμάζεις συγκριτικά νέες και παλιότερες χρονιές, αλλά, αν διψάς για δυσεύρετα κρασιά, εδώ υπάρχουν ωραίες φιάλες από τον Λίβανο και την Τενερίφη και από μπουτίκ οινοποιεία της Καλιφόρνια.

Οικογενειακό τραπέζι στο «Perovino»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 4

Με πλούσιο, κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι μοιάζει το μενού του εστιατορίου που απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο ξύλινο «νησί» της τεχνητής λίμνης του «Romanos». Το μενού του σεφ Θανάση Καραθανάση ξεκινά με μεζέδες όπως η ψητή φέτα με ντομάτα και καυτερή πιπεριά, οι γαρίδες σαγανάκι με σφέλα και η μελωμένη ρεβιθάδα και προχωρά σε ένα μοντέρνο σπανακοριζότο με φανταστικό πράσινο χρώμα, μια κλασική μακαρονάδα με σύγκλινο και ξινομυζήθρα κι ένα αργοψημένο κότσι αρνιού με φρικασέ μανιταριών, όλο comfort νοστιμάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!