Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

To golf resort είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Ρίχνουμε μια νόστιμη ματιά σε τέσσερα εστιατόριά του, ντυμένη με ωραίες οινικές εμπειρίες.

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

«Barbouni» στα κύματα

Σ’ ένα από τα πιο φευγάτα σκηνικά, απολαμβάνεις μεσογειακές και θαλασσινές γεύσεις. Ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζούμης, που το επιμελείται, δίνει έμφαση στα ωμά, προτείνοντας καρπάτσιο λαβράκι, με ωραία κάψα από πιπεριά της Espelette, και εξαιρετικό σεβίτσε από μαγιάτικο, ντελικάτο, δροσιστικό και ολοζώντανο. Απολαυστικός είναι και ο εξωτισμός των γλυκών, με κορυφαίο το καρπάτσιο ανανά.

Μοντέρνο ελληνικό «Kooc Taverna Secrets»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 1

Ο επί χρόνια βραβευόμενος στους Χρυσούς Σκούφους Γιάννης Παρίκος ανέλαβε φέτος ενεργό δράση στο resort, επιχειρώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέρμη και γοητεία, στηριγμένος σε πολύ καλά ντόπια υλικά, συχνά από μικρούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες. Κορυφαία η γαρίδα Κοιλάδος ταρτάρ με εσπεριδοειδή, φανταστική η μεταγραφή της γουρνοπούλας, μεταμοντέρνος ο μπακλαβάς με παρφέ φιστικιού Αιγίνης και τριαντάφυλλο.

Modern jap στο «Onuki»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 2

Στη στιλάτη βεράντα του εστιατορίου που δίνει lifestyle χρώμα στις βραδιές του resort, ο Σταμάτης Σκριάπας προτείνει τόσο κλασικά γιαπωνέζικα εδέσματα όσο και τις μοντέρνες αποδόσεις τους. Εξαιρετική η ποικιλία σασίμι και το νιγκίρι με κοιλιά τόνου, αλλά και το καρπάτσιο μαγιάτικου με πίκλα πατζαριού, μίσο και σάλτσα λεμονιού. Ανάλαφρα τηγανισμένα τα soft shell crabs με σαλάτα και wasabi, ενώ στα «πρέπει» μπαίνουν με το σπαθί τους το rib-eye Black Angus και τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με πικάντικη miso sauce.

Οινική εμπειρία

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 3

Ο επικεφαλής σομελιέ Μάνος Κεντικελένης έχει διαμορφώσει μια εξαιρετική κάβα 600 ετικετών με διαμάντια από 17 χώρες. Στα κόκκινα ελληνικά κρασιά, όπως και στα μεγάλα ονόματα του Μπορντό και της Τοσκάνης, δοκιμάζεις συγκριτικά νέες και παλιότερες χρονιές, αλλά, αν διψάς για δυσεύρετα κρασιά, εδώ υπάρχουν ωραίες φιάλες από τον Λίβανο και την Τενερίφη και από μπουτίκ οινοποιεία της Καλιφόρνια.

Οικογενειακό τραπέζι στο «Perovino»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 4

Με πλούσιο, κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι μοιάζει το μενού του εστιατορίου που απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο ξύλινο «νησί» της τεχνητής λίμνης του «Romanos». Το μενού του σεφ Θανάση Καραθανάση ξεκινά με μεζέδες όπως η ψητή φέτα με ντομάτα και καυτερή πιπεριά, οι γαρίδες σαγανάκι με σφέλα και η μελωμένη ρεβιθάδα και προχωρά σε ένα μοντέρνο σπανακοριζότο με φανταστικό πράσινο χρώμα, μια κλασική μακαρονάδα με σύγκλινο και ξινομυζήθρα κι ένα αργοψημένο κότσι αρνιού με φρικασέ μανιταριών, όλο comfort νοστιμάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μια νέα εποχή ευεξίας στο Divani Athens Spa & Thalasso Center

Ένα από τα κορυφαία wellness retreats της Ευρώπης, υποδέχεται τη νέα σεζόν με ανανεωμένες θεραπείες, ομαδικά προγράμματα και εμπειρίες ευεξίας που επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια και τη φροντίδα του σώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/10/2025

Έξι ​πανέμορφα χωριά, έξι αφορμές για να εξερευνήσουμε το Πήλιο

Το Πήλιο τα έχει όλα: ορεινά χωριά με πλατάνια, πανέμορφους ξενώνες, μονοπάτια, σπετσοφάγια, τσίπουρα και χιονισμένες πλαγιές. Έξι χωριά, άπειρη μαγεία.

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.

Λάνγκε: Η Βουργουνδία της Ιταλίας που μυρίζει κρασί, τρούφες και σοκολάτα

Στη βορειοδυτική Ιταλία, εκεί που το κρασί κουβαλά ιστορίες αιώνων, απλώνεται η Λάνγκε. H χώρα του Nebbiolo που συμπυκνώνει την Ιταλία όπως την ονειρεύεσαι -αληθινή, γαλήνια, μεθυστική.

Συμπόσιο Aegean Cuisine Cyclades 2025 στην Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δεις

Το τελικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα, που θα διεξαχθεί στη Σύρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.