«Κοφίνι»: Όχι απλά ένα μεζεδοπωλείο

Με ανανεωμένες γεύσεις και αφοσίωση στην εκλεκτή πρώτη ύλη, το καλοφαγικό στέκι του Εύοσμου αφήνει το στίγμα του στον καλοφαγικό χάρτη της περιοχής, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης.

«Κοφίνι»: Όχι απλά ένα μεζεδοπωλείο

Έχει μια αύρα χαλαρωτική αυτό το στέκι του Ευόσμου και με τα τραπεζάκια του απλωμένα στην όμορφη βεράντα και το άνετο πεζοδρόμιο της 25ης Μαρτίου, το «Κοφίνι» έχει εδραιωθεί στις καλοφαγικές συνήθειες της Θεσσαλονίκης όχι μόνο χάρη στην ατμόσφαιρα γιορτής που απλώνεται πάνω απ’ το στιλάτο καθιστικό του, αλλά και χάρη στις προσεγμένες γεύσεις της κουζίνας του, που έχει επιστρέψει ανανεωμένη και πιο νόστιμη από ποτέ. Εδώ, οι παραδοσιακοί χειροποίητοι μεζέδες συναντούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με πιάτα που κρατούν πάντα σε πρώτο πλάνο την ποιότητα της πρώτης ύλης, συνδυάζουν όμως τη νοστιμάδα τους με τις μοντέρνες τεχνικές και τις πρωτότυπες ιδέες, πλουτίζοντας τις κλασικές συνταγές με μια γεύση απ’ το σήμερα.

Ο πληθωρικός θρακιώτικος καβουρμάς, για παράδειγμα, που σερβίρεται με αυγό και φρέσκα μυρωδικά, συνοδεύεται από δροσερή πατατοσαλάτα και σος γιαουρτιού με μοσχολέμονο, που δίνει νέες εντάσεις στο πιάτο, ενώ το εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκωτάκι, στο «Κοφίνι» γίνεται σαβόρο με σάλτσα από παλαιωμένο μπαλσάμικο και σταφίδες, και δίπλα του απλώνεται αφράτος και αρωματικός πουρές από κουκιά. Αντίστοιχα, η πράσινη σαλάτα του, με βαλεριάνα, παντζάρι, ροδάκινο, καρύδια και κατίκι Δομοκού, δροσισμένα με βινεγκρέτ από λευκό βαλσάμικο, έρχεται στο πιάτο σαν μια ανάλαφρη, πλήρης φρεσκάδας πρόταση lunchbreak, ενώ το ριζότο λεμονιού, με γαρίδες, σπανάκι, κολοκύθι και φινόκιο, φέρνει στο τραπέζι μια αναζωογονητική αίσθηση γευστικής κομψότητας που συναρπάζει.

«Κοφίνι»: Όχι απλά ένα μεζεδοπωλείο - εικόνα 1

Φυσικά, για πιο βαρβάτες ορέξεις, το χοιρινό κότσι που σιγομαγειρεύεται σε μαύρη μπύρα για έξι ώρες, είναι ένα πιάτο – βάλσαμο, έτσι που έρχεται με τον πουρέ από πατάτες φούρνου πλάι του, ενώ την easygoing αύρα στο «Κοφίνι» ανεβάζουν σε επίπεδα γλεντιού τα liveevents που διοργανώνονται συχνά – πυκνά μέσα στην εβδομάδα, δίνοντας καύσιμο στο παρεΐστικοmood του χώρου.

Αν περιμένετε, λοιπόν, απλά ένα μεζοδοπωλείο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε: ο Εύοσμος έχει πολλά περισσότερα στο «Κοφίνι» του…

25ης Μαρτίου 79, Εύοσμος, 2316011333

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!