The Pine Estate: Η αύρα των Σπετσών σ’ ένα κτήμα

Ένα αρχοντικό κτήριο ανοίγει τις πόρτες του και με τη φροντίδα και τη σφραγίδα του εμβληματικού Poseidonion Hotel, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

The Pine Estate: Η αύρα των Σπετσών σ’ ένα κτήμα

Αν η κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία είναι το βίωμα της ατμόσφαιρας και της κουλτούρας ενός τόπου, αν η πολυτέλεια του αύριο είναι η δυνατότητα να βυθιστείς στην ιστορία και το πνεύμα ενός προορισμού, τότε το Pine Estate, στις Σπέτσες εναρμονίζεται πλήρως με τις νέες τάσεις. Γιατί σου αποκαλύπτει αμέσως την ουσία των Σπετσών.

The Pine Estate: Η αύρα των Σπετσών σ’ ένα κτήμα - εικόνα 1

Ένα νησί που αντιπροσωπεύει την επιτομή του κοσμοπολιτισμού, μία άλλοτε κραταιά ναυτική δύναμη, ένας πυρήνας αστικής κουλτούρας και αριστοκρατικής πολυτέλειας. Οι Σπέτσες είναι τα αρώματα της φύσης, είναι η απλότητα που πάει αγκαζέ με τη φινέτσα. Είναι ένα σύμπαν που διαμόρφωσε σε πολλά επίπεδα αυτό που σήμερα ονομάζουμε εθνική ταυτότητα. Και 200 χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, σ’ αυτό το μοναδικό νησί, ένα αρχοντικό κτήριο ανοίγει τις πόρτες του και, με την φροντίδα και τη σφραγίδα του εμβληματικού Poseidonion Hotel, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Νεοκλασικές πινελιές σε καταπράσινο φόντο

The Pine Estate: Η αύρα των Σπετσών σ’ ένα κτήμα - εικόνα 2

To κτίριο που σήμερα φιλοξενεί το Pine Estate, είναι τοποθετημένο σε ένα πανέμορφο ακρωτήρι, νότια από το Παλιό Λιμάνι του νησιού και δημιουργήθηκε αρχικά ως κυνηγετικό καταφύγιο. Ένα σύμπλεγμα κτηρίων με κυρίαρχα τα νεοκλασικά στοιχεία, όπως αυτά εκφράστηκαν στα αστικά κτίσματα των κοντινών νησιών του Αργοσαρωνικού, στην καρδιά ενός ονειρικού κτήματος, κατάφυτο με πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές, αρωματικά φυτά αλλά και φοίνικες, διαμορφώνουν ένα μικρό μεσογειακό παράδεισο. Σήμερα, το άλλοτε κυνηγετικό καταφύγιο μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών. Με σεβασμό στην προηγούμενη του ζωή και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που μαρτυρούν την ιστορία του, και την ιστορία του τόπου, γίνεται ένα καταφύγιο αισθητικής απόλαυσης, άνεσης και αναζωογόνησης. Απομονωμένο, και ταυτόχρονα στην καρδιά των τεκταινόμενων του νησιού είναι ιδανικός προορισμός για φιλοξενία με απόλυτη διακριτικότητα.

The Pine Estate: Η αύρα των Σπετσών σ’ ένα κτήμα - εικόνα 3

Με την ανάσα της θάλασσας

The Pine Estate: Η αύρα των Σπετσών σ’ ένα κτήμα - εικόνα 4

Μια κομψή πισίνα, απρόσκοπτη θέα στο γαλάζιο του Αργοσαρωνικού, τα νησάκια της Σπετσοπούλας, του Τρίκερι και του Αγίου Ιωάννη, καθώς και ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, δημιουργούν ένα ονειρεμένο σύνολο και μετατρέπουν ένα χώρο φιλοξενίας σε προορισμό. Το Pine Estate διαθέτει 5 δωμάτια, με άμεση πρόσβαση στον κήπο, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 12 άτομα. Ένα ατμοσφαιρικό σαλόνι, ξέφωτα, αυλιδάκια και κήποι γίνονται σκηνικά μίας ξεχωριστής διαμονής.

Από τον Δημήτρη Σταθόπουλο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.