«Pomo d’ Oro» : Η γεύση της Κέρκυρας στο πιάτο

Μια ελληνική κουζίνα πολύ ξεχωριστή, με φαντασία, δημιουργικότητα και το προσωπικό στοιχείο διαρκώς παρόν σε πιάτα προτείνει το «Pomo d’ Oro».

«Pomo d’ Oro» : Η γεύση της Κέρκυρας στο πιάτο

Την χάρη και την φινέτσα με την οποία η Cucnina Povera της βενετσιάνικης μαγειρικής μεταμορφώνεται σε Cucina Nobile της φινετσάτης κερκυραϊκής παράδοσης, είναι για άλλο ένα καλοκαίρι η μήτρα της έμπνευσης του ταλαντούχου σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα που, με έδρα του το πάντα κομψό «Pomo d’ Oro» στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και τα ωραία τραπεζάκια του στην πλατεία, ετοιμάζει ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στην ψυχή του πιο διάσημου νησιού του Ιονίου, μέσα από τις γεύσεις του. Προκρίνοντας τα τοπικά και εποχικά προϊόντα, προτείνει μια ελληνική κουζίνα πολύ ξεχωριστή, με φαντασία, δημιουργικότητα και το προσωπικό στοιχείο διαρκώς παρόν σε πιάτα σαν τη σαλάτα «Καλοκαίρι», που φτιάχνεται με ό,τι δίνει ο κήπος καθημερινά, ή την αλλιώτικη μορταδέλα σουπιάς με αγκινάρες από τον Αρίλλα, και το ρόστο από μοσχαρίσιο φιλέτο, με ταραμά, ντομάτα κονδί, σέλινο και αυγοτάραχο.

Tip: Highlight του μενού αποτελούν παραδοσιακά οι ανατρεπτική πειραματισμοί του σεφ με την εμβληματική κερκυραϊκή παστιτσάδα, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο σε διαφορετική εκδοχή.

Πλ. Σκαραμαγκά 13, Κέρκυρα, 2661028680, FB Pomo d'Oro Corfu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!