«Angelina Boutique Escape»: Φρέσκια και μοντέρνα φιλοξενία στην Αίγινα

Στο νοτιότερο και πιο κοσμοπολίτικο άκρο του νησιού το φιλόξενο ξενοδοχείο φέρνει αέρα ανανέωσης στην περιοχή και εγγυημένη χαλάρωση στους επισκέπτες. Το επισκεφτήκαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις.

«Angelina Boutique Escape»: Φρέσκια και μοντέρνα φιλοξενία στην Αίγινα

Σε μια ουσιαστική, οικονομικά συνειδητοποιημένη και αισθητικά ικανοποιητική ανανέωση προχώρησαν τα μέχρι πρότινος Antzi Studios της Αίγινας, τα οποία συστήνονται από την αρχή ως Angelina Boutique Escape.

Η μονάδα που αποτελείται συνολικά από τέσσερα κτίρια, εκ των οποίων τα τρία πετρόκτιστα, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού στο χωριό Πέρδικα. Ιδανική τοποθεσία για όσους θέλουν να αποδράσουν σε ένα χαλαρό προορισμό και να γευτούν απολαυστικά πιάτα στις φημισμένες για τις συνταγές τους ψαροταβέρνες (περισσότερα για αυτές παρακάτω). Σημειώστε επίσης πως το χωριό βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για εξορμήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά της Μονής, το νησάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, αλλά και την υπέροχη παραλία Κλήμα γνωστή και ως Κλειδί.

«Angelina Boutique Escape»: Φρέσκια και μοντέρνα φιλοξενία στην Αίγινα - εικόνα 1

Εάν το Angelina Boutique Escape είχε ένα μότο, αυτό θα ήταν το «όχι απλώς ένα ξενοδοχείο». Κι ο λόγος είναι διότι στη νέα φάση της η μονάδα, η οποία λειτουργεί από τις αρχές των '90s με 34 δωμάτια και στούντιο, επενδύει σε μια πιο boutique φιλοσοφία. Πλέον η έμφαση δίνεται στην ποιοτική διαμονή με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αποσυμπίεση του επισκέπτη, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις επεμβάσεις που έχουν γίνει στους χώρους. Σχεδόν όλα τα δωμάτια εγκατέλειψαν τις κουζίνες που μέχρι πρότινος διέθεταν, με λιγοστές εξαιρέσεις για τις οικογένειες, αυξάνοντας έτσι τη χωρητικότητά τους. Έπειτα άλλαξε πλήρως η λογική της διακόσμησής τους, με μια λιτή μίνιμαλ αισθητική να έχει τον πρώτο λόγο.

«Angelina Boutique Escape»: Φρέσκια και μοντέρνα φιλοξενία στην Αίγινα - εικόνα 2

Οι λευκές και μπλε αποχρώσεις συνδυάζονται με πλακάκια που παραπέμπουν στο μοντερνισμό της δεκαετίας του '50, όπως επίσης λεπτεπίλεπτα έπιπλα από ξύλο και μέταλλο, μια μίξη που δίνει ζωντάνια και ξεχωριστό χαρακτήρα στα δωμάτια. Τη διακόσμηση ανέλαβε ο γνωστός designer Άγγελος Αγγελόπουλος, ο οποίος βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πρώτα μπουτίκ ξενοδοχεία της Ελλάδας. Ακόμα, εάν μείνετε σε κάποιο από τα δωμάτια του δευτέρου ορόφου, θα έχετε θέα στην πισίνα η οποία διαθέτει νέες αναπαυτικές ξαπλώστρες αλλά και μια μικρότερη πισίνα για να κάνουν ασφαλείς βουτιές τα παιδιά. Επιπλέον οι ενήλικες μπορούν να δοκιμάσουν τα δροσιστικά cocktails που ετοιμάζονται στο μπαρ, επιλέγοντας από τον ανανεωμένο κατάλογο.

«Angelina Boutique Escape»: Φρέσκια και μοντέρνα φιλοξενία στην Αίγινα - εικόνα 3

Αδιαμφισβήτητο ατού του Angelina Boutique Escape είναι το πρωινό του, το οποίο αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από σπιτικά εδέσματα. Σηκωθείτε εγκαίρως για να προλάβετε τις εξαίσιες ομελέτες που παρασκευάζονται επιτόπου από τον σεφ και τις παραδοσιακές πίτες της κυρίας Αγγέλας. Εάν είστε του γλυκού, πρέπει να δοκιμάσετε τις homemade μαρμελάδες (συνιστούμε το σύκο) και την εξαιρετική μηλόπιτα ή το δροσιστικό ρυζόγαλο. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως χρησιμοποιούνται κυρίως τοπικά προϊόντα, με τα τυροκομικά εδέσματα να αποτελούν μια ευχάριστη γευστική έκπληξη.

«Angelina Boutique Escape»: Φρέσκια και μοντέρνα φιλοξενία στην Αίγινα - εικόνα 4

Το φαγητό εξάλλου είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η οικογένεια Μαρτή, καθώς εκτός από το Angelina Boutique Escape διαχειρίζεται και την ιστορική ψαροταβέρνα Νώντας από το 1936. Το παραδοσιακό εστιατόριο με θέα το λιμάνι της Πέρδικας, όπου παρκάρουν συχνά οι λεγόμενοι «σκαφάτοι», είναι must προορισμός για τους λάτρεις του ψαριού. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων την ψητή κατσούλα, το ψαράκι που βρίσκεται μόνο στον Αργοσαρωνικό, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε μια γεύση από τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, την τηγανόσουπα. Σκορπίνα που σερβίρεται σε εντυπωσιακή πιατέλα συνοδεία λαχανικών, το συγκεκριμένο πιάτο θα σας αφήσει την ιδανική επίγευση ώστε να επιστρέψετε στο Νώντα αλλά και το Angelina Boutique Escape.

Πέρδικα, Αίγινα, 2297061233,

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.