Περισσότεροι από 120 χιλιάδες επαγγελματίες αναμένεται να επισκεφθούν την φετινή HORECA από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, όπου 550 εκθέτες, σε μια έκταση 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα συγκεντρώσουν τις νέες και καινοτόμες λύσεις για τον εκσυγχρονισμό, τον εξοπλισμό, ή την ανακαίνιση των επιχειρήσεων, αλλά και την αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών.
Η έκθεση, που έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο ραντεβού επαγγελματιών της φιλοξενίας και της εστίασης από την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και τις γειτονικές χώρες, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας. «Πρόκειται για το μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, το οποίο εκπροσωπεί την Ελλάδα που καινοτομεί και πρωτοπορεί, ανοίγοντας νέους δρόμους», υπογράμμισε ο Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρίας FORUM ΑΕ, στην συνέντευξη Τύπου για την φετινή διοργάνωση.
Εκτός από τους πολυάριθμους εκθέτες, η HORECA θα φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά την Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 4μμ), την οποία, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Βασίλης Βασιλικός, χαρακτήρισε ως «μια αφορμή να εστιάσουμε όχι μόνον στην δεκαετία που πέρασε, αλλά και σ’ αυτήν που έρχεται, αφού η αλλαγή δεκαετίας είναι πάντα μια ευκαιρία για να βάζεις νέους στόχους».
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης η HORECA θα εγκαινιάσει το Business Lab, μια νέα προσθήκη στην ενημερωτική φαρέτρα της διοργάνωσης, στοχευμένη στην εκπαίδευση των επαγγελματιών για την ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων.
Το καθιερωμένο Gastronomy Forum θα δώσει το παρόν, όπως και το «Ελληνικό Πρωινό», σε συνεργασία με το ΞΕΕ, με τον consultant chef Στράτο Ιωσηφέλλη να στρέφει τον προβολέα στις κουζίνες της Δράμας και της Πάτμου, ενώ τα Coffee Events της έκθεσης θα φιλοξενήσουν πανελλήνια πρωταθλήματα παρασκευής καφέ, και το Beer & Spirits Show της HORECA θα επαναλάβει και φέτος την Beer Day του την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, εστιάζοντας στο trend της μικροζυθοποιίας.