Μείναμε σε ένα δεντρόσπιτο στο Τιρόλο!

Στο «San Luis Retreat Hotel & Lodges» μάθαμε να ακούμε την ησυχία και χαλαρώσαμε όσο ποτέ άλλοτε.

Μείναμε σε ένα δεντρόσπιτο στο Τιρόλο!

Έμοιαζε σαν ψέμα πως θα μπορούσα να πραγματοποιήσω στην ενήλικη ζωή μου ένα από τα μεγαλύτερα παιδικά μου όνειρα, να μείνω σ’ ένα αληθινό δεντρόσπιτο. Το ταξίδι ήταν μακρύ με το τρένο για το Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας και το "San Luis Retreat Hotel & Lodges", απομονωμένο μερικά χιλιόμετρα έξω από το Merano. Με το που πέρασα τη μεγάλη ξύλινη εξωτερική πύλη του -που ανοίγει μόνο για πελάτες του ξενοδοχείου- και αντίκρισα τα ψηλά δέντρα και τις χιονισμένες βουνοκορφές που ξεπετάγονταν μέσα από την ομίχλη, αυτόματα άρχισε να σβήνει από το μυαλό μου οτιδήποτε άλλο πέρα από το παρόν στη φύση. Ακόμη και το κινητό μου μπήκε στο αθόρυβο μέχρι την αποχώρησή μου. Έμοιαζε περισσότερο με κάποιο μικρό αλπικό χωριό στη μέση του πουθενά, παρά με ξενοδοχείο. Σαράντα δύο chalets και δεντρόσπιτα γύρω από μια λίμνη, όλα περιτριγυρισμένα από σαράντα εκτάρια δάσους.

Ήταν ήδη απόγευμα όταν φτάσαμε στο στο San Luis, όπου μας καλωσόρισαν μ΄ ένα aperitivo με θέα τη λίμνη. Μπαίνοντας στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, στο επονομαζόμενο "Clubhouse", το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε cozy σπίτι, μάς πλημμύρισε η μυρωδιά του ξύλου, -διάχυτη παντού-, ενώ απαλά αρώματα και φρεσκοκαμμένο ξύλο από τα τζάκια που υπάρχουν σε όλους τους χώρους -ακόμη και στην εσωτερική πισίνα- μας τραβούσαν από τη μύτη. Όταν οδηγηθήκαμε στο πιο ψηλό δεντρόσπιτο αυτού του ξενοδοχείου-χωριού, ο ενθουσιασμός μας ξεπέρασε και τα πιο ψηλά βουνά που σκιαγράφονταν από μακριά. Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει λίγες μέρες σαν (σύγχρονος) Ροβινσώνας;

Μείναμε σε ένα δεντρόσπιτο στο Τιρόλο! - εικόνα 1

Ήταν ακριβώς όπως τα είχε πλάσει η παιδική μου φαντασία. Παραμυθένια κάστρα στον αέρα. Όλο το μπροστινό και τα πλαϊνά μέρη του δεντρόσπιτου είχαν τζαμαρία, ώστε να αισθανόμαστε σαν να μένουμε κυριολεκτικά μέσα στο δάσος. Ακόμη κι απ’ το μπάνιο μπορούσαμε να παρατηρούμε τα σκιουράκια που έτρεχαν ανάμεσα στα δέντρα. Το ξυπνητήρι μας ήταν το κελαηδήματα των πουλιών, ενώ το βράδυ τα νυχτερινά τραγούδια της φύσης ήταν το πιο όμορφο νανούρισμα. Κάθε πρωί ένας αόρατος ταχυδρόμος τρύπωνε στην κουζίνα και μας άφηνε στο τραπέζι τα νέα της ημέρας (τις εκδρομές) και το βιολογικό μας πρωινό για να το βρούμε όταν ξυπνήσουμε έτοιμο να μας περιμένει. Στο San Luis μάθαμε να ακούμε την ησυχία και χαλαρώσαμε όσο ποτέ άλλοτε. Όταν μπορείς να κυκλοφορείς όλη μέρα σε όλους τους χώρους με το μπουρνούζι σου άλλωστε, δεν είναι και πολύ δύσκολο!

Από την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.