Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός

Ζωντανές γειτονιές όπου το παρελθόν συναντά τις νέες τάσεις και εικόνες βγαλμένες από αμερικανικές σειρές: Η Ουάσινγκτον δεν είναι μόνο η έδρα του Λευκού Οίκου, αλλά ένας ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός με φινέτσα.

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός

Επαύλεις με τεράστιους κήπους πνιγμένους στο πράσινο και εικόνες βγαλμένες από αμερικανικές σειρές, μνημεία και μουσεία δεμένα με την Ιστορία των ΗΠΑ, ζωντανές γειτονιές όπου το παρελθόν συναντά τις νέες τάσεις, ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή αλλά και αξιοσημείωτη κουλτούρα φαγητού και ποτού. Η Ουάσινγκτον δεν είναι μόνο η έδρα του Λευκού Οίκου, αλλά ένας ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός με φινέτσα.

Το πρώτο που σου κάνει εντύπωση προτού ακόμη προσγειωθείς στο Washington Dulles International είναι το ότι αυτή η πόλη δεν έχει ουρανοξύστες. Ναι, στο κέντρο της πρωτεύουσας των ΗΠΑ θα συναντήσεις μόνο χαμηλά κτίρια, χαμηλότερα από το Καπιτώλιο. Βγαίνεις από το ξενοδοχείο και περπατάς στα φαρδιά, δεντρόφυτα πεζοδρόμια με χαλαρό, απολαυστικό ρυθμό. Χωρίς άγχος. Έτσι μπαίνεις στο κλίμα.

Downtown D.C.: sightseeing με Ιστορία

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 1
Απαραίτητη η επίσκεψη στο Smithsonian National Museum of African American History and Culture

Θα ξεκινήσεις τις βόλτες σου από το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης, το National Mall. Μέσα στο πιο διάσημο εθνικό πάρκο της Αμερικής θα δεις σημαντικά μνημεία και μουσεία, που συνδέονται με την Ιστορία της. Στο κέντρο του, μεταξύ του Καπιτωλίου και του μνημείου του Αβραάμ Λίνκολν, δεσπόζει το μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ. Ο εμβληματικός οβελίσκος, ύψους 555 ποδιών, υπήρξε κάποτε το ψηλότερο κτίσμα στον κόσμο. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1848, το 1889 κατασκευάστηκε ασανσέρ για να ανεβαίνεις μέχρι την κορυφή και να θαυμάζεις τη θέα από ψηλά, ενώ πρόσφατα, ύστερα από ανακαίνιση, ξανάνοιξε για το κοινό.

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 2
Η στιλάτη γειτονιά Dupont Circle

Ανατολικά του μνημείου του Ουάσινγκτον, ο καθένας βρίσκει το μουσείο του. Το πιο εντυπωσιακό του Mall, το Smithsonian National Museum of African American History and Culture, τη National Gallery of Art με έργα των Ντα Βίντσι και Βαν Γκογκ αλλά και το National Air & Space Museum, το οποίο θα γοητεύσει τους μεγάλους εξίσου με τους μικρούς. Η βόλτα καταλήγει στα ανατολικά, στο Καπιτώλιο, το πιο φωτογραφημένο σημείο της πόλης, το οποίο είναι επισκέψιμο κατόπιν κράτησης στο www.visitthecapitol.gov. Στην άλλη άκρη βρίσκεται το μνημείο του Λίνκολν, του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, που εμπνέεται από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, με 36 μαρμάρινες κολόνες, όσες και οι πολιτείες της Αμερικής εκείνη την εποχή, και στο οποίο αξίζει να ανεβείς για να απολαύσεις το επιβλητικό άγαλμα.

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 3
Το άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν στο National Mall

Στα βόρεια του μνημείου του Ουάσινγκτον βρίσκεται ο Λευκός Οίκος. Εκεί στολίζεται και το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκτός από αυτήν την εποχή, που είναι επίσης πολύ όμορφα, η άνοιξη είναι ιδανική για ταξίδι εδώ: οι κερασιές κατά μήκος του μνημείου είναι ολάνθιστες και ο καιρός κάνει τις βόλτες μαγευτικές. Το πιο κοσμικό κομμάτι της πόλης, με εστιατόρια, μπουτίκ, θέατρα, σινεμά και μουσεία, βρίσκεται μεταξύ του Penn Quarter και της Chinatown. Θα αναγνωρίσεις την είσοδο της τελευταίας από την πολύχρωμη Αψίδα της Φιλίας με τους 272 δράκους. Από το roof bar του «Pod Hotel», ακριβώς δίπλα, θα έχεις την καλύτερη θέα, ενώ αν ταξιδεύεις με παιδιά η επίσκεψη στο Spy Museum είναι επιβεβλημένη.

Georgetown: η πιο όμορφη γειτονιά

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 4
Γεωργιανή κι εκλεκτικιστική αρχιτεκτονική συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό

Η Georgetown είναι η πιο ιστορική αλλά και η πιο όμορφη γειτονιά. Υπήρξε κάποτε ένα πολύβουο εμπορικό λιμάνι – ο ποταμός Potomac έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Αν δεν είναι αυτή η βάση διαμονής σου (έχει πολλά εξαιρετικά ξενοδοχεία, με ιδιαίτερο στιλ), πρέπει οπωσδήποτε να της αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα για περπάτημα, καφέ, φαγητό και ψώνια. Εκτός από τα μαγαζιά με γνωστά brands, θα βρεις πολλές προσεγμένες μπουτίκ και design studios. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις τα βήματα του Τζον και της Τζάκι Κένεντι: από την εκκλησία όπου προσεύχονταν έως τη «Martin’s Tavern», όπου ο μετέπειτα πρόεδρος έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Και φυσικά, προτού φύγεις, μην παραλείψεις να στηθείς στην... ατελείωτη ουρά του «Georgetown Cupcakes» για να πάρεις ένα κουτί από τα διάσημα κεκάκια του. Μια επίσκεψη αξίζει όμως και το «Baked & Wired», για υπέροχα κέικ και πίτες.

Αστεράτη γαστρονομία και διάσημα μπέργκερ

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 5
Οι αβανγκάρντ δημιουργίες του Jose Andres στο «minibar»

Από τα συνολικά 14 αστεράτα εστιατόρια της Ουάσινγκτον, στο κέντρο υπάρχουν δύο διάστερα, το αβανγκάρντ «minibar» με τις μοριακές δημιουργίες του Jose Andres και το «Pineapple and Pearls» του Aaron Silverman, που μετατρέπει τα τοπικά προϊόντα σε έργα τέχνης. Το «Ιnn at Little Washington» του σεφ Patrick O’Connell στη γειτονική Βιρτζίνια, πάλι, σε ένα πανδοχείο του 1905, έχει κερδίσει την ανώτατη διάκριση των τριών αστεριών χάρη στην εξαιρετική μοντέρνα κουζίνα του.

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 6
Εμπειρία τα πιάτα του τριάστερου «Ιnn at Little Washington»

Για πιο casual αλλά ποιοτικά γεύματα, το «Officina» στην προβλήτα Wharf είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα, με διαφορετικά concepts στους τρεις ορόφους του, ενώ στο «Chaia» στην Georgetown και την Chinatown θα δοκιμάσεις tacos to die for, μόνο με λαχανικά.

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 7
Στο «Ben’s Chili Bowl» θα δοκιμάσετε το αγαπημένο streetfood του Ομπάμα!

Μη χάσεις τα υπέροχα μπέιγκελ του δημοφιλούς «Call Your Mother» αλλά και το τοπικό streetfood-σήμα κατατεθέν, το half-smoke, ένα πικάντικο hot dog με καπνιστό λουκάνικο, κρεμμύδια, τυρί και τσίλι, στο οποίο ούτε ο Ομπάμα δεν μπορούσε να αντισταθεί. Αν θες να δοκιμάσεις το ίδιο που απολάμβανε κι εκείνος, θα πας στο κλασικό «Ben’s Chili Bowl» στη U Street.

Η ζυθοποιία, και ειδικά η μικροζυθοποιία, γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Αμερική και η Ουάσινγκτον δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εδώ εδρεύουν ορισμένες από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ζυθοποιίες των ΗΠΑ, όπως η DC Brau. Αν η μπίρα είναι το αγαπημένο σου ποτό, κλείσε θέση στο εξειδικευμένο tour.

Διαμονή με concept

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 8
Το «Embassy Row Hotel» βρίσκεται σε μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πλευρές της πόλης

Το πιο πρόσφατο ξενοδοχείο που άνοιξε στην πόλη είναι το «Eaton DC», με ένα διαφορετικό concept: εκτός από 209 δωμάτια, διαθέτει ραδιοφωνικό σταθμό, χώρο προβολών 50 θέσεων, κέντρο ευεξίας για yoga κι εναλλακτικές θεραπείες, όπως επίσης κι ένα εργαστήριο στο οποίο υποστηρίζεται η δημιουργικότητα μέσα από διάφορα events. Επίσης, το ιδιαίτερα κομψό «Embassy Row Hotel», σε μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πλευρές της πόλης, το Dupont Circle, ξεχωρίζει για τις έξυπνες παροχές του, όπως το 24ωρο chef’s pantry.

Ανακαλύψτε γιατί η Ουάσιγκτον είναι ένας ανερχόμενος προορισμός - εικόνα 9
Ραδιοφωνικός σταθμός, χώρος προβολών, κέντρο ευεξίας για yoga κι ένα εργαστήριο στους χώρους του «Eaton DC»

O οργανισμός τουρισμού της πόλης απαρτίζεται από μια πολύ δραστήρια ομάδα που προσφέρει ουσιαστικές πληροφορίες. Πετάξαμε με την Air France μέσω Παρισιού και με την KLM μέσω Άμστερνταμ στην επιστροφή.

Από την Πένυ Γεωργακοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.