Ένα από τα πιο παρεξηγημένα εδέσματα, ταυτισμένο είτε με τη βραδιά της Ανάστασης, είτε ως τελευταία στάση στα προχωρημένα νυχτοπερπατήματα, ο πατσάς επανέρχεται στο γαστριμαργικό προσκήνιο της Θεσσαλονίκης, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πατσά.
Καθιερωμένη από την αγγλική «Επιτροπή Εμπορίας Πατσά» ως ετήσιος εορτασμός στις 24 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά συναντά όλο το μερακλίδικο μεγαλείο της στο εστιατόριο «Salonica» (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197), που αφιερώνει όχι μόνο αυτήν, αλλά και την επόμενη ημέρα σ’ αυτό το καταπραϋντικό για το στομάχι και δυναμωτικό για τον οργανισμό πιάτο: πατσάς ψιλοκομμένος, ντουσλαμάς, μοσχαροκεφαλή και κοιλίτσες αβγολέμονο θα είναι διαθέσιμα για 48 συνεχόμενες ώρες στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο εστιατόριο του «Makedonia Palace».