28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα

Διαλέγουμε τέσσερις γοητευτικούς φθινοπωρινούς προορισμούς της Ελλάδας οι οποίοι, εκτός από το μοναδικό τοπίο τους, έχουν ως υπερατού μερικούς από τους καλύτερους ξενώνες της χώρας.

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα

Καθώς το φθινόπωρο αρχίζει να σκεπάζει την ελληνική ύπαιθρο, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ξεδιπλώνεται ως ιδανική αφορμή για κοντινές ή πιο μακρινές αποδράσεις με χρώματα και μυρωδιές ελληνικής φύσης: η λίμνη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται να μας τυλίξει στην ατμοσφαιρική της ομίχλη, οι πιο cool πλαγιές του Παρνασσού περιμένουν να τις περπατήσουμε προτού τις καλύψουν τα πρώτα χιόνια, ενώ τα καλντερίμια της Στεμνίτσας και της Μονεμβασιάς πλέκουν μαγεμένες διαδρομές στη σκιά επιβλητικών πετρόχτιστων αρχοντικών, την ίδια ώρα που μερικοί από τους ομορφότερους ξενώνες της Ελλάδας ανάβουν τα τζάκια τους κι ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν με μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας: άλλοτε επενδυμένες με οικογενειακή ζεστασιά, άλλοτε με σύγχρονες ανέσεις και ντιζάιν αιχμής, ό,τι και να τραβάνε τα γούστα μας, θα το βρούμε μια παρέλαση μακριά.

Φρέσκο οξυγόνο στον Παρνασσό

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 1

Αν και ταυτισμένος με τους σκιέρ της Αράχοβας, ο Παρνασσός ξεδιπλώνεται από την άλλη του πιο χαλαρή πλευρά ως φυσιολατρικός παράδεισος, με θέλγητρα που σαγηνεύουν πολύ προτού πέσουν τα πρώτα χιόνια. Όσο ο καιρός κρατιέται φθινοπωρινός, λοιπόν, προσανατολιζόμαστε στην Αγόριανη, όπου το βουνό μάς περιμένει να το (ξανα)γνωρίσουμε με πεζοπορίες και trekking, σε ένα τοπίο γεμάτο πηγές, πλατάνια κι έλατα που χαζεύουν τη θέα προς το Καλλίδρομο όσο οι ταβέρνες σκορπούν τις μυρωδιές τους στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία.

Πού μένουμε

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 2

«Elatos Resort & Health Club»

Στη βορειοδυτική ποδιά του Παρνασσού, ανάμεσα σε Αγοριανή και Αράχοβα και στα όρια του εθνικού δρυμού, αυτό το αλπικών προτύπων resort με τα 39 άνετα country-style καταλύματα χτισμένα μέσα στο ελατόδασος ανεβάζει τον πήχη της ορεινής διαμονής με τη θαυμάσια εσωτερική πισίνα που περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και health club, ενώ στους όμορφους κοινόχρηστους χώρους του συγκαταλέγεται εστιατόριο με μοναδική θέα. Για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η ομάδα του «Elatos Resort» ετοιμάζει μια σειρά δραστηριοτήτων βουνού, που εκτός από πεζοπορίες και βραχοαναρριχήσεις, περιλαμβάνει τοξοβολία και δράσεις με ιμάντες, ενώ το απόγευμα της Κυριακής οι νεαροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αφηγήσεις παραμυθιών. Η ειδική τιμή του πακέτου, που περιλαμβάνει ημιδιατροφή για 2 ενήλικους κι ένα παιδί, ξεκινά από € 320 τη βραδιά, με ελάχιστη παραμονή τριών διανυκτερεύσεων.

City break στα Ιωάννινα

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 3

Με την καστροπολιτεία τους να μοιάζει με ζωντανή καρτ ποστάλ και τη λίμνη τους να αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά σκηνικά της χώρας, τα Γιάννενα μένουν σταθερά στις υψηλές θέσεις των επιλογών μας για city break εξορμήσεις με φθινοπωρινό άρωμα. Ιδίως αυτήν την εποχή που οι βόλτες ανάμεσα σε σπίτια μιας άλλης εποχής ή οι εξορμήσεις στο γευστικό τοπίο που συνθέτουν οι ταβέρνες, τα μοντέρνα εστιατόρια και τα πολυάριθμα τσιπουράδικα έξω από τα τείχη, συμπληρώνονται από τον άκρως νεανικό, φοιτητικό παλμό στον οποίο δονείται η σύγχρονη πλευρά της πόλης.

Πού μένουμε

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 4

«Φρόντζου Πολιτεία»

Προορισμός από μόνο του, αυτό το πλήρως αναστυλωμένο συγκρότημα παλιάς ηπειρώτικης αρχοντιάς, περιτριγυρισμένο από το δάσος της πόλης των Ιωαννίνων, έχει μέσα στις εγκαταστάσεις του όλα όσα μπορεί να ζητήσει κάποιος, για να μη χρειαστεί να ξαναβγεί. Στιβαρή κατασκευή και σύγχρονες ανέσεις δημιουργούν γοητευτική ατμόσφαιρα στα κουκλίστικα δωμάτια με τη σκαλιστή μαυρόπετρα, τα ταμπλαδωτά μπάσια και τις ροζέτες αλλά και τα ζαγορίσια τζάκια, που προσθέτουν στη ρομαντική αύρα. Το a la carte εστιατόριο προσφέρει γεύσεις από την τοπική γαστρονομία, με έμφαση στα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, ο παιδότοπος είναι έτοιμος να απορροφήσει τη συσσωρευμένη ενέργεια των μικρών επισκεπτών, ενώ το καφέ και το κομψότατο «Lofos» cocktail bar μαγεύουν με τη θέα τους στην πόλη και τη λίμνη. Για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι τιμές ξεκινούν από € 89/διανυκτέρευση.

Ανάσες παράδοσης στη Στεμνίτσα

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 5

Πέτρινα καλντερίμια που χάνονται στις κερασιές, κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλατάνων κι επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτές πύλες, παρατεταγμένα γύρω από μια ζωντανή πλατεία γεμάτη παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες, συνθέτουν το σκηνικό ενός από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, με κορφές και μοναστήρια όπως η Πέρα Μεριά και η Ζωοδόχος Πηγή να αποτελούν ιδανικές αφορμές για απολαυστικούς περιπάτους μπολιασμένους με άρωμα φύσης και παράδοσης. Ο Λούσιος και το φαράγγι του προσφέρουν εντυπωσιακά τοπία, ιδανικά για πικ­νίκ, ενώ η Γόρτυνα, μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Αρκαδίας, δίνει την αφορμή για μια πολύ όμορφη διαδρομή.

Πού μένουμε

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 6

Ξενώνας Μπελλαίικο

Από το σπιτικό πρωινό-εμπειρία, που σερβίρεται στο χαγιάτι με θέα σε όλο το χωριό, μέχρι τις tailor-made ξεναγήσεις και προτάσεις που ετοιμάζει η Νένα Γκρέντζια για κάθε καλεσμένο ξεχωριστά, ο ξενώνας «Μπελλαίικο» είναι μια εμπειρία αυθεντικού και αφτιασίδωτου pampering, με τη θέρμη της οικογενειακής θαλπωρής αλλά και τη γεύση από σπιτικό ζυμωτό ψωμί και χειροποίητα ντόπια γλυκίσματα. Στα πέντε δωμάτια του «Μπελλαίικου», ενός από τους δέκα καλύτερους ξενώνες στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», η τοπική αρχιτεκτονική συναντά προσεγμένες, χαμηλόφωνες σύγχρονες παρεμβάσεις, με το αποτέλεσμα να αποπνέει παράδοση και φροντίδα, ενώ η θέα και τα αρώματα του δάσους, που συμπληρώνουν την εικόνα του αναμμένου τζακιού, δίνουν μια νότα μαγική στη διαμονή, μόλις ένα καλντερίμι απόσταση από τη Στεμνίτσα. Για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι τιμές ξεκινούν από € 80/διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο, όμως η υψηλή ζήτηση και η περιορισμένη δια­θεσιμότητα οδηγούν σε άμεσα sold out, οπότε σπεύσατε!

Ρομαντζάδα στη Μονεμβασιά

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 7

Τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς κρύβουν μία από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες στην Ελλάδα, με ατόφια ατμόσφαιρα χάρη σε εκκλησίες, αρχοντικά, κρήνες και χαμάμ σε στριφογυριστά καλντερίμια. Η θέα από τα τείχη του Επάνω Κάστρου αξίζει και με το παραπάνω το ανηφορικό καλντερίμι ανάμεσα στις ροδιές και τις χουρμαδιές, ενώ η περαντζάδα κατά μήκος του θαλασσινού τοίχου μέχρι το φάρο είναι μονάχα μία από τις πολλές απροσπέραστες βόλτες σε έναν οικισμό φτιαγμένο για απολαυστικούς περιπάτους.

Πού μένουμε

28η Οκτωβρίου σε ξενώνες με ταυτότητα - εικόνα 8

Moni Emvassis

Πιο μοντέρνα πρόταση διαμονής για τα δεδομένα του οικισμού, αλλά με υπέροχη θέα από τα μπαλκόνια ή τις βεράντες που διαθέτουν οι σουίτες αυτού του πολύ προσεγμένου all suite συγκροτήματος, το «Moni Emvassis» επάνω στο κεντρικό στενό του Κάστρου συνδυάζει το επώνυμο ντιζάιν με τις προσωποποιημένες υπηρεσίες αλλά και την ατμοσφαιρική μεσαιωνική αίσθηση που υπογραμμίζουν τα τζάκια με σύγχρονες ανέσεις, όπως τα μεγάλα μαρμάρινα μπάνια με υδρομασάζ και χρωματοθεραπεία. Η όμορφη σάλα και η βεράντα του «Chrisovoulo Restaurant», όπου σερβίρονται εκλεκτές ετικέτες κρασιού και δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με τοπικές πρώτες ύλες, λειτουργούν μόνο με κρατήσεις, είναι όμως ανοιχτά και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπως και για τις ημέρες που ακολουθούν, οι τιμές ξεκινούν από € 200/διανυκτέρευση, με 10% έκπτωση για πάνω από τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ περαιτέρω εκπτώσεις παρέχονται στα μέλη του loyalty προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.