Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο

Το ιστορικό ξενοδοχείο και εστιατόριο της Μάνης καλωσορίζει τον fund manager που έγινε επιδραστικός παραγωγός αλλαντικών για χάρη των παιδιών του.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο

Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις μικρών παραγωγών των τελευταίων ετών βάζει στον γαστρονομικό προβολέα το ιστορικό ξενοδοχείο «Κυρίμαι» της Μάνης, καλοσωρίζοντας τον fund manager που έγινε επιδραστικός αλλαντοποιός για χάρη των παιδιών του, στις 18-20 Οκτωβρίου.

Ως Χριστόδουλος Αίσωπος κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Trust, αλλά και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας, με εμπειρία άνω των εικοσιπέντε ετών στη διαχείριση κεφαλαίων. Ως Κρις Αίσωπος, είναι ο δημιουργός της Aesop Works, που παράγει χειροποίητα λουκάνικα από 100% ελληνικά βιολογικά κρέατα με χαμηλό ποσοστό ζωικού λίπους και φυσικό πρόβειο έντερο, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών και συντηρητικών, αλλά και χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο - εικόνα 1

Παθιασμένος ψήστης από μικρή ηλικία, χάρη στην αγάπη του πατέρα του για τα παρεΐστικα bbq, την εμπειρία που απέκτησε από τα γευστικά σουβενίρ των ταξιδιών του, αλλά και τα προσωπικά διαβάσματά του σχετικά με τις ράτσες κι εκτροφές των ζώων και τη διαχείριση και τις κοπές των κρεάτων, μετέτρεψε σε πράξη όταν θέλησε να βεβαιωθεί ότι τα λουκάνικα που ετοίμαζε για τα παιδιά του περιείχαν μέσα τους τα αγνότερα των υλικών.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά υψηλής γευστικής και θρεπτικής αξίας λουκάνικο, που μετά από σειρά πειραματισμών και βελτιώσεων, απέκτησε ολοένα περισσότερους φανατικούς, οι οποίοι σύντομα επεκτάθηκαν αρκετά έξω από τα όρια των συγγενών και οικογενειακών φίλων – τόσο ώστε ο Κρις Αίσωπος να περάσει τις συνταγές του στην μαζική παραγωγή και τα προϊόντα του να φτάσουν στις προθήκες επιλεγμένων deli και super markets.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο - εικόνα 2

Αυτά τα λουκάνικα, με ποικιλίες γεύσεων και απίθανων χρωματισμών πλέον (με λεμόνι και μάραθο, με μύρτιλο και γκοργκοντζόλα, με λιαστή ντομάτα και βασιλικό, ή χαλαπένο και κόλιανδρο είναι μερικοί από τους συνδυασμούς), θα μας συστήσει το «Κυρίμαι», συνδυάζοντάς τα με άφθονη μπύρα «Sparta» της Λακωνικής ζυθοποιίας, αλλά και παντρεύοντάς τα με συνταγές και πιάτα του βραβευμένου του εστιατορίου το Σαββατοκύριακο 18-20 Οκτωβρίου, σε ένα ξεχωριστό, μερακλίδικο γαστρονομικό event.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

W Costa Navarino: Οι βραδιές Chefs on Fire επιστρέφουν στις 4 Ιουλίου και ζωντανεύουν τη φλόγα της γαστρονομίας

Φλόγες, γεύσεις και ηλιοβασίλεμα: το φεστιβάλ "Chefs on Fire" επιστρέφει στο W Costa Navarino για ένα καλοκαίρι γεμάτο γαστρονομικές εμπειρίες και ανοιχτή φωτιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2025

Τα νησιά-εμπειρίες του Βορείου Αιγαίου: Λήμνος, Ικαρία, Λέσβος, Χίος, Σάμος στο μικροσκόπιο

Ας ανακαλύψουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κάνοντας focus σε πέντε από τις πιο δυνατές προτάσεις της υπέροχης γειτονιάς τους.

Λένε πως αξίζει να επισκεφθείς αυτά τα υποτιμημένα μέρη του πλανήτη

Πάρε έμπνευση για την επόμενη, φαινομενικά ταπεινή, εξόρμηση.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου επιστρέφει

Ο ιστορικός και καταξιωμένος θεσμός, μεταμορφώνει κάθε καλοκαίρι την πόλη σε επίκεντρο πολιτισμού και δημιουργίας.

Magma Soul Restaurant: Η δική μας αυθεντική Σαντορίνη

Η αυθεντική Σαντορίνη σας περιμένει.

Τι αλλάζει σύντομα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Δείτε τι ισχύει στο πλαίσιο της έναρξης κατασκευαστικών εργασιών για τη δημιουργία ενός νέου επταώροφου πάρκινγκ.

Ερωτευτήκαμε ξανά τη Μήλο

Επιστρέφουμε στη Μήλο μετά από καιρό, γυρνάμε τα χωριά και τις παραλίες και δεν σταματάμε να μετράμε – εξαιρετικές– προτάσεις για διαμονή και φαγητό.