Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο

Το ιστορικό ξενοδοχείο και εστιατόριο της Μάνης καλωσορίζει τον fund manager που έγινε επιδραστικός παραγωγός αλλαντικών για χάρη των παιδιών του.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο

Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις μικρών παραγωγών των τελευταίων ετών βάζει στον γαστρονομικό προβολέα το ιστορικό ξενοδοχείο «Κυρίμαι» της Μάνης, καλοσωρίζοντας τον fund manager που έγινε επιδραστικός αλλαντοποιός για χάρη των παιδιών του, στις 18-20 Οκτωβρίου.

Ως Χριστόδουλος Αίσωπος κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Trust, αλλά και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας, με εμπειρία άνω των εικοσιπέντε ετών στη διαχείριση κεφαλαίων. Ως Κρις Αίσωπος, είναι ο δημιουργός της Aesop Works, που παράγει χειροποίητα λουκάνικα από 100% ελληνικά βιολογικά κρέατα με χαμηλό ποσοστό ζωικού λίπους και φυσικό πρόβειο έντερο, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών και συντηρητικών, αλλά και χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο - εικόνα 1

Παθιασμένος ψήστης από μικρή ηλικία, χάρη στην αγάπη του πατέρα του για τα παρεΐστικα bbq, την εμπειρία που απέκτησε από τα γευστικά σουβενίρ των ταξιδιών του, αλλά και τα προσωπικά διαβάσματά του σχετικά με τις ράτσες κι εκτροφές των ζώων και τη διαχείριση και τις κοπές των κρεάτων, μετέτρεψε σε πράξη όταν θέλησε να βεβαιωθεί ότι τα λουκάνικα που ετοίμαζε για τα παιδιά του περιείχαν μέσα τους τα αγνότερα των υλικών.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά υψηλής γευστικής και θρεπτικής αξίας λουκάνικο, που μετά από σειρά πειραματισμών και βελτιώσεων, απέκτησε ολοένα περισσότερους φανατικούς, οι οποίοι σύντομα επεκτάθηκαν αρκετά έξω από τα όρια των συγγενών και οικογενειακών φίλων – τόσο ώστε ο Κρις Αίσωπος να περάσει τις συνταγές του στην μαζική παραγωγή και τα προϊόντα του να φτάσουν στις προθήκες επιλεγμένων deli και super markets.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο - εικόνα 2

Αυτά τα λουκάνικα, με ποικιλίες γεύσεων και απίθανων χρωματισμών πλέον (με λεμόνι και μάραθο, με μύρτιλο και γκοργκοντζόλα, με λιαστή ντομάτα και βασιλικό, ή χαλαπένο και κόλιανδρο είναι μερικοί από τους συνδυασμούς), θα μας συστήσει το «Κυρίμαι», συνδυάζοντάς τα με άφθονη μπύρα «Sparta» της Λακωνικής ζυθοποιίας, αλλά και παντρεύοντάς τα με συνταγές και πιάτα του βραβευμένου του εστιατορίου το Σαββατοκύριακο 18-20 Οκτωβρίου, σε ένα ξεχωριστό, μερακλίδικο γαστρονομικό event.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ανταπόκριση απ' τη World Travel Market 2025 του Λονδίνου - Ταξιδιωτικές τάσεις και προορισμοί

Το ταξίδι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για καταναλωτές που αναζητούν όλο και πιο αυθεντικές, εξατομικευμένες εμπειρίες - παρά τις οικονομικές προκλήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΑΝΑΗ ΜΟΛΟΧΑ
10/11/2025

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2025: Oινοποιεία και εκδρομές για να τη γιορτάσεις καταλλήλως

Για να κάνεις αυτή την Κυριακή ακόμα πιο "γεμάτη" και εκδρομική, ιδού προτάσεις και ιδέες για εξορμήσεις σε οινοποιεία για να ζήσεις με "δόξα και τιμή" την φετινή έκδοση της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού.

Περίπατοι και γεύσεις στα υπέροχα χωριά του Μαινάλου

Δυόμιση μόλις ώρες απέχουν τα highlands της Αρκαδίας για ένα διάλειμμα αναζωογόνησης με ανάσες οξυγόνου στα πυκνά ελατοδάση του Μαινάλου, βόλτες σε πετρόχτιστα ιστορικά χωριά και αυθεντικές γεύσεις της αρκαδικής παράδοσης.

Και όμως η Κως έχει (και) Κρασί!

Αν ούτε εσύ δεν γνώριζες ότι το νησί του Ιπποκράτη έχει ανοίξει "νέο" οινικό κεφάλαιο με τον οινοτουρισμό να ανθίζει και να ξετυλλίγεται, αυτή η αποστολή στην Κω θα στο επιβεβαιώσει μέσα από ξεχωριστές στάσεις που πραγματοποιήσαμε σε αμπελώνες και οινοποιεία. Και ναι λοιπόν η Κως έχει (και) Κρασί.

Kastanea House and Bar: Το αλπικό σαλέ του Καρπενησίου

Στην καρδιά του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω από το Καρπενήσι, το "Kastanea House and Bar" δίνει νέο νόημα στη φράση "διαμονή με προσωπικότητα".

Ξενώνας Μπελλαίικο: Σπιτική φιλοξενία με θέα στην καρδιά της Αρκαδίας

Μέσα στο πυκνό ελατόδασος και μόλις 300 μέτρα από το κέντρο της γραφικής Στεμνίτσας, το Μπελλαίικο είναι ένα από τα πιο γοητευτικά δείγματα παραδοσιακής αρκαδικής φιλοξενίας.