Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο

Το ιστορικό ξενοδοχείο και εστιατόριο της Μάνης καλωσορίζει τον fund manager που έγινε επιδραστικός παραγωγός αλλαντικών για χάρη των παιδιών του.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο

Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις μικρών παραγωγών των τελευταίων ετών βάζει στον γαστρονομικό προβολέα το ιστορικό ξενοδοχείο «Κυρίμαι» της Μάνης, καλοσωρίζοντας τον fund manager που έγινε επιδραστικός αλλαντοποιός για χάρη των παιδιών του, στις 18-20 Οκτωβρίου.

Ως Χριστόδουλος Αίσωπος κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Trust, αλλά και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας, με εμπειρία άνω των εικοσιπέντε ετών στη διαχείριση κεφαλαίων. Ως Κρις Αίσωπος, είναι ο δημιουργός της Aesop Works, που παράγει χειροποίητα λουκάνικα από 100% ελληνικά βιολογικά κρέατα με χαμηλό ποσοστό ζωικού λίπους και φυσικό πρόβειο έντερο, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών και συντηρητικών, αλλά και χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο - εικόνα 1

Παθιασμένος ψήστης από μικρή ηλικία, χάρη στην αγάπη του πατέρα του για τα παρεΐστικα bbq, την εμπειρία που απέκτησε από τα γευστικά σουβενίρ των ταξιδιών του, αλλά και τα προσωπικά διαβάσματά του σχετικά με τις ράτσες κι εκτροφές των ζώων και τη διαχείριση και τις κοπές των κρεάτων, μετέτρεψε σε πράξη όταν θέλησε να βεβαιωθεί ότι τα λουκάνικα που ετοίμαζε για τα παιδιά του περιείχαν μέσα τους τα αγνότερα των υλικών.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά υψηλής γευστικής και θρεπτικής αξίας λουκάνικο, που μετά από σειρά πειραματισμών και βελτιώσεων, απέκτησε ολοένα περισσότερους φανατικούς, οι οποίοι σύντομα επεκτάθηκαν αρκετά έξω από τα όρια των συγγενών και οικογενειακών φίλων – τόσο ώστε ο Κρις Αίσωπος να περάσει τις συνταγές του στην μαζική παραγωγή και τα προϊόντα του να φτάσουν στις προθήκες επιλεγμένων deli και super markets.

Το «Κυρίμαι» υποδέχεται τον Κρις Αίσωπο - εικόνα 2

Αυτά τα λουκάνικα, με ποικιλίες γεύσεων και απίθανων χρωματισμών πλέον (με λεμόνι και μάραθο, με μύρτιλο και γκοργκοντζόλα, με λιαστή ντομάτα και βασιλικό, ή χαλαπένο και κόλιανδρο είναι μερικοί από τους συνδυασμούς), θα μας συστήσει το «Κυρίμαι», συνδυάζοντάς τα με άφθονη μπύρα «Sparta» της Λακωνικής ζυθοποιίας, αλλά και παντρεύοντάς τα με συνταγές και πιάτα του βραβευμένου του εστιατορίου το Σαββατοκύριακο 18-20 Οκτωβρίου, σε ένα ξεχωριστό, μερακλίδικο γαστρονομικό event.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.