Τι μας περιμένει στο φετινό Spetses Tweed Run;

Η γενική διευθύντρια του «Poseidonion Grand Hotel» Μαρία Στρατή μας μιλά για το πιο στιλάτο ταξιδιωτικό ραντεβού του φθινοπώρου και το ξεχωριστό του success story.

Τι μας περιμένει στο φετινό Spetses Tweed Run;

Ταυτισμένο πια με το «Poseidonion Grand Hotel», το αθλητικό event που ήρθε στην Ελλάδα το 2014 για να γιορτάσει τα 100 χρόνια του εμβληματικού ξενοδοχείου των Σπετσών, ετοιμάζεται φέτος για την έκτη του διοργάνωση. Υπέρκομψες tweed εμφανίσεις και vintage ποδήλατα θα γεμίσουν τους κουκλίστικους δρόμους του νησιού από τις 11 έως και τις 13 Οκτωβρίου, πικ νικ με καρό κουβέρτες και νοσταλγικές μουσικές, αλλά και καλλιστεία και workshops από το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου θα συμπληρώσουν το κάδρο της ποδηλατάδας που θα σκορπίσει αύρα κομψότητας στο Νησί των Αρωμάτων, ενώ για άλλη μια χρονιά η Σπέτσες θα δουν την τουριστική τους σεζόν να επεκτείνεται με έναν τρόπο μοναδικό, χάρη σε ένα event που κατόρθωσε να μετατραπεί σε ετήσιο ραντεβού. Λίγο πριν αρχίσουμε, λοιπόν, τις vintage ορθοπεταλιές, μιλήσαμε με την Μαρία Στρατή, Γενική Διευθύντρια του «Poseidonion Grand Hotel», γι’ αυτό το ιδιαίτερο success story.

Τι μας περιμένει στο φετινό Spetses Tweed Run; - εικόνα 1

Έχετε δηλώσει ότι η ελληνική εκδοχή του Tweed Run είναι ένα ιδιαίτερο success story. Πώς ξεκίνησε και πώς έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια; Δώστε μας κάποιους αριθμούς.
Το Tweed Run ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σπέτσες τον Νοέμβριο του 2014 με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη λειτουργία του Poseidonion Grand Hotel. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δημοφιλή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2009 στο Λονδίνο και έχει ταξιδέψει έκτοτε σε διάφορες μητροπόλεις του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη και το Τόκιο, ενώ στις Σπέτσες έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας κάθε χρόνο αρωγό και το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου. Ένα event που ταιριάζει απόλυτα με την κομψή αισθητική και τη νοσταλγική αύρα του Ποσειδωνίου και πράγματι από την πρώτη κιόλας χρονιά βρήκε την πιο θερμή υποδοχή τόσο από τους κατοίκους των Σπετσών όσο και από τους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Φέτος, βρισκόμαστε στην 6η χρονιά και ήδη η διοργάνωση έχει κερδίσει το κοινό της που επιστρέφει κάθε χρόνο στις Σπέτσες για να απολαύσει μια γοητευτική ποδηλατάδα με βρετανικό στιλ και αέρα εποχής.

Πώς έχει βοηθήσει η διοργάνωση την επιμήκυνση της σεζόν στις Σπέτσες;
Οι Σπέτσες είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό νησί που κάθε εποχή του χρόνου χαρίζει απλόχερα τα θέλγητρά του στον επισκέπτη. Το Tweed Run, το πιο stylish event του νησιού, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν το απαράμιλλο τοπίο του με φόντο τα χρώματα του φθινοπώρου, κάνοντας μια πανέμορφη βόλτα με ποδήλατο, που αποτελεί άλλωστε και αγαπημένο μέσο για περιηγήσεις στο νησί. Αυτό που έχει καταφέρει η διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια είναι να παρουσιάσει σε ένα μεγάλο βαθμό όλα αυτά που συνεπάγεται η λειτουργία ενός ξενοδοχείου τους πιο «ήρεμους» μήνες μέσα στη σεζόν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πολλαπλασιαστεί τα requests ειδικά για εταιρικά events τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και Απρίλιο -Μάιο όταν ανοίγει το ξενοδοχείο.

Τι μας περιμένει στο φετινό Spetses Tweed Run; - εικόνα 2

Τι είδους κοινό προσελκύει;
Το Tweed Run είναι ένα event που προσελκύει ένα elegant κοινό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι tweed runners συνθέτουν μια μεγάλη παρέα από ενθουσιώδεις ποδηλάτες κάθε ηλικίας, συλλέκτες κλασικών ποδηλάτων, λάτρεις της vintage αισθητικής και κομψότητας, επισκέπτες και κατοίκους των Σπετσών που ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε χρόνο για ένα ονειρικό ταξίδι στον χρόνο.

Γιατί αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία και τι θα ζήσει φέτος ο επισκέπτης;
Μια ποδηλατάδα που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, το Tweed Run συνθέτει μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς. Ο αριστοκρατικός χαρακτήρας του νησιού δένει αρμονικά με τη βρετανική αισθητική και στιγμές του χθες αναβιώνουν στο σήμερα αναδεικνύοντας τη σημασία της απόλαυσης της στιγμής. Ο χρόνος κυλά αργά, η κομψότητα και η ευγένεια πρωταγωνιστούν και το νησί μάς καλεί να γευτούμε όλα όσα μας προσφέρει! Ο επισκέπτης θα απολαύσει μια ποδηλατάδα με θέα τον Αργοσαρωνικό και πικνίκ στη φύση με νοσταλγικά ακούσματα, θα συμμετάσχει σε καλλιστεία για την ανάδειξη της ωραιότερης εμφάνισης και θα λικνιστεί στους ρυθμούς του swing σε ένα διασκεδαστικό πάρτι στο lobby του Ποσειδωνίου. Ξεχωριστό κομμάτι αποτελεί και το Concours d’ Elegance στο Ciné Titania με τις βραβεύσεις των κλασικών ποδηλάτων και τους ιδιοκτήτες να μοιράζονται την ιστορία των δίκυκλων θησαυρών τους, με πολλές ακόμα εκπλήξεις να περιμένουν τους συμμετέχοντες.

Τι μας περιμένει στο φετινό Spetses Tweed Run; - εικόνα 3

Η νοσταλγία και το vintage αποτελούν διεθνή τάση και στον τουρισμό. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Έχετε υπόψη σας κάποια άλλα ιδιαίτερα παραδείγματα διεθνώς;
H νοσταλγία και η vintage ατμόσφαιρα και αισθητική είναι στοιχεία που ενσωματώνονται αρμονικά στην προσωπικότητα του Poseidonion Grand Hotel αλλά και των Σπετσών και το Tweed Run έρχεται να τα αναδείξει με έναν τρόπο μοναδικό. Η διεθνής τάση που θέλει τους επισκέπτες να αναζητούν ταξίδια εμπειρίας με ρετρό χαρακτήρα βρίσκει τον τέλειο εκφραστή της στο μοναδικό αυτό event και αυτό που λαμβάνουμε ως feedback από τους επισκέπτες μας είναι ότι η αύρα περασμένων εποχών χαίρει πάντα μιας ιδιαίτερα θερμής αποδοχής. Το Λονδίνο, η πατρίδα του Tweed Run, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προορισμού με πλήθος vintage διοργανώσεων που προσφέρουν αξέχαστες στιγμές με old school διάθεση, ενώ η αριστοκρατική αύρα και η νοσταλγία αποτυπώνονται επίσης ιδανικά στα εμβληματικά grand hotels της Γαλλικής Ριβιέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.