«Abaton»: Tριπλή γαστρονομική εμπειρία στη Χερσόνησο

Το πολυτελές «Abaton Island Resort and Spa» λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στη Χερσόνησο της Κρήτης και ήδη έχει στήσει το γευστικό τερέν του, παίζοντας δυναμικά σε τρία διαφορετικά ταμπλό, που αφορούν το ψάρι, το κρέας και την κρητική κουζίνα.

«Abaton»: Tριπλή γαστρονομική εμπειρία στη Χερσόνησο

Το πολυτελές «Abaton Island Resort and Spa» λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στη Χερσόνησο της Κρήτης και ήδη έχει στήσει το γευστικό τερέν του, παίζοντας δυναμικά σε τρία διαφορετικά ταμπλό, που αφορούν το ψάρι, το κρέας και την κρητική κουζίνα.

Υπεύθυνος για τα διαφορετικά εστιατόρια και μενού είναι ο νεαρός σεφ Ζήνωνας Χριστοφορίδης. Οι γνώσεις, η εμπειρία και το πάθος του για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική φαίνεται από τα πρώτα λεπτά που θα συζητήσεις μαζί του. Στους υπόγειους χώρους του πρωτοποριακού και φινετσάτου luxury ξενοδοχείου, έχει δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό χώρο προετοιμασίας, συντήρησης και αποθήκευσης των υλικών. Από εκεί ξεκινήσαμε να ανακαλύπτουμε την οργανωμένη δουλειά του, την ποιότητα των υλικών και τις ρίζες έμπνευσης των πιάτων.

«Abaton»: Tριπλή γαστρονομική εμπειρία στη Χερσόνησο - εικόνα 1
«Bony Fish»

Πρώτη γαστρονομική στάση στο «Bony Fish», που έχει σε πρώτο ρόλο τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Το μενού χωρίζεται στις επιλογές σε ωμά, σε ψητά ψάρια και σε μαγειρευτά με μικρές τσαχπινιές. Από αυτά που δοκιμάσαμε το καρπάτσιο του τόνου και το ceviche λαβράκι ήταν αέρινα και ισορροπημένα. Αγαπημένο μας πιάτο η ζουμερή σφυρίδα, που σερβίρεται με μαριναρισμένη αγκινάρα. Αξίζει επίσης η μακαρονάδα με τον αχινό: έχει ωραία βουτυράτη αίσθηση και την ίδια στιγμή αφήνει ως επίγευση μια δροσερή αλμύρα.

Αν έχετε αδυναμία στο καλό και σιτεμένο κρέας το «WoW» θα σας εκπλήξει. Σε μια πανέμορφη ανοιχτή κουζίνα και με θέα τη μεγαλύτερη πισίνα του resort και την θάλασσα απολαμβάνεις πιάτα που αξιοποιούν την πρώτη ύλη και την παρουσιάζουν πιο δημιουργικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι το tartare από καρδιά φιλέτου μαριναρισμένη με καπνιστό ουίσκι, πατατάκια με καπνιστή πάπρικα και λάδι τρούφας. Στα σίγουρα η καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα με μαρμελάδα πιπεριάς και το αρνίσιο καρέ που σιγοψήνεται στο ξυλόφουρνο για εικοσιτέσσερις ολόκληρες ώρες.

Και από τις φινετσάτες εκδοχές κρεατοφαγίας πάμε σε πιο ρουστίκ προτάσεις στο τρίτο εστιατόριο το «Elemes», που είναι δίπλα στο κύμα και το μενού του είναι αφιερωμένο στην Κρητική παραδοσιακή κουζίνα. Εκεί θα φας σίγουρα αντικριστό, που λιώνει στο στόμα, με υπέροχες μεγάλες λεμονάτες πατάτες φούρνου, χοχλιούς μπουμπουριστούς, γιαπράκια, σφακιανές πίτες και αυγά με στάκα.

«Abaton»: Tριπλή γαστρονομική εμπειρία στη Χερσόνησο - εικόνα 2
«Elemes»

Το νέο πολυτελές resort επενδύει στην γαστρονομία και όπως φαίνεται έχει κάνει καλή έναρξη. Και τα τρία εστιατόρια είναι σε πολύ καλά spot, ανάμεσα σε πισίνες και στη θάλασσα. Συνολικά η μονάδα διαθέτει 70 πισίνες και 330 κλίνες, ανάμεσα τους 5 βίλες από 90 έως 200 τετραγωνικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!