Ένα διαφορετικό ταξίδι αισθήσεων στο «Μουσείο Αρωμάτων» της Φλωρεντίας

Το νέο «Μουσείο Αρωμάτων» φέρει την υπογραφή του γνωστού αρωματοποιού Lorenzo Villoresi.

Ένα διαφορετικό ταξίδι αισθήσεων στο «Μουσείο Αρωμάτων» της Φλωρεντίας

Τα αρώματα ξυπνούν αισθήσεις και μνήμες και έχουν μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας. Με ιστορία από τα προϊστορικά χρόνια, τα αρώματα έγιναν ιδιαιτέρως γνωστά στη Γαλλία, λόγω της Αικατερίνης των Μεδίκων, που πηγαίνοντας στο Παρίσι από τη Φλωρεντία πήρε μαζί της τον προσωπικό αρωματοποιό της, Renato Bianco. Έτσι, δεν κάνει καμία εντύπωση που η Φλωρεντία είναι γνωστή ως η πόλη των αρωμάτων, με έναν από τους πιο γνωστούς αρωματοποιούς τον Lorenzo Villoresi, να ανοίγει ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτά.

Ο Villoresi, γνωστός για τα τριάντα χρόνια παρουσίας του στον χώρο, τις σημαντικές συνεργασίες του -όπως με τον οίκο Fendi- και το διεθνές βραβείο αρωματοποιίας το 2006, Prix Coty, άνοιξε στη Φλωρεντία ένα «Μουσείο Αρωμάτων» εκπληρώνοντας το όνειρό του. Σε συνεργασία με τη σύζυγό του δημιούργησε έναν χώρο προσβάσιμο σε όλους, ακόμη και σε αρχάριους για να αναπτύξουν το πάθος τους για τα αρώματα και να ταξιδέψουν μέσα από τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά τους. Επηρεασμένος από το «wunderkammer» έχει φτιάξει το δικό του «δωμάτιο των θαυμάτων» με στόχο οι επισκέπτες να βρουν τη δική τους εσωτερική ηρεμία μέσω των αισθήσεων.

Ένα διαφορετικό ταξίδι αισθήσεων στο «Μουσείο Αρωμάτων» της Φλωρεντίας - εικόνα 1
© Museo Villoresi

Το «Μουσείο Αρωμάτων», αλλά και η ακαδημία Αρωματοποιίας, έτσι απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες με ξεναγήσεις κατόπιν κράτησης, μαθήματα, εκδηλώσεις και σεμινάρια στα οποία αποκαλύπτονται τα αρχαιότερα μυστικά, οι μύθοι και οι θρύλοι της αρωματοποιίας. Το Museo Villoresi, είναι χωρισμένο σε τρεις ορόφους και βρίσκεται στο παλάτι της οικογένειας του αρωματοποιού σε έναν από τους αρχαιότερους δρόμους της πρωτεύουσας της Αναγέννησης.

Ένα διαφορετικό ταξίδι αισθήσεων στο «Μουσείο Αρωμάτων» της Φλωρεντίας - εικόνα 2
© Museo Villoresi

Διαθέτει αρωματικούς κήπους με βότανα, μονοπάτια, έναν εσωτερικό κήπο 200 τ.μ. και την ταράτσα που είναι γεμάτη με πάνω από 80 διαφορετικά είδη φυτών, όπως τα αγαπημένα εσπεριδοειδή περγαμόντο, λεμόνι και μανταρίνι. Η καρδιά του μουσείου βρίσκεται στο δωμάτιο Osmorama, στη βιβλιοθήκη αποσταγμάτων και αρωματικών υλικών, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν πάνω από 1000 μυρωδιές μέσω οσφρητικών θαλάμων, έναν διαδραστικό χάρτη και πρωτότυπες ταινίες για να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα της παραγωγής αρωμάτων.

Museo Villoresi | Φλωρεντία, Via de’ Bardi 12 | Δευτέρα - Σάββατο | 2 μ.μ. - 4:30 μ.μ. με κράτηση στο info@museovilloresi.it

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Sikyon Coast Resort: Κατάδυση στην αίγλη του παρελθόντος με φόντο τον Κορινθιακό

Διακριτική πολυτέλεια, σύγχρονη άνεση και ανεπανάληπτη θέα συνθέτουν τα ατού αυτής της εμβληματικής ξενοδοχειακής μονάδας.

Ιταλία: Άδειες κινδυνεύουν να μείνουν οι πισίνες τουριστικών ακινήτων στην Τοσκάνη

Η χρήση πόσιμου νερού σε ιδιωτικές πισίνες θα καταστεί παράνομη.

Air France: Νέα προϊόντα για τους νεαρούς ταξιδιώτες

Διασκεδαστικοί τρόποι απασχόλησης και παροχές για ένα ευχάριστο ταξίδι.

Ninemia: Όταν το θεματικό ταξίδι συναντά την βιωσιμότητα

Mπορεί να συνυπάρξουν αρμονικά στην ίδια εμπειρία καινοτόμες δράσεις βιωσιμότητας, ένα θεματικό πάρκο για την επιστήμη της Φυσικής και 25 στρέμματα πρασίνου με όλα τα προνόμια των χαλαρωτικών διακοπών;

Ανοίγει το καλοκαίρι το πρώτο Nammos resort στη Μύκονο

Θα διαθέτει 26 δωμάτια και σουίτες πέντε αστέρων και τρεις εξαιρετικές ιδιωτικές βίλες, όλα με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

Minos Beach art: Πασχαλινή απόδραση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το ξενοδοχείο Minos Beach art, μέλος των Design Hotels, μας περιμένει με πλούσιες επιλογές για να γιορτάσουμε το Πάσχα με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.