Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος στον «Καλαματιανός» αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την αγιορείτικη.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Σε απόσταση 45 λεπτών από τη Θεσσαλονικη και με νέο ανακαινισμένο χώρο ο «Καλαματιανός» ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Σε μια βεράντα-κήπο που απλώνεται μπροστά στη θάλασσα αποτελεί ένα γαστρονομικό σημείο αναφοράς για ψάρι, με τον σεφ Χρήστο Γκρέμο να προτείνει δημιουργική θαλασσινή και αγιορείτικη κουζίνα. Αξιοποιώντας τις μοναδικές συνταγές του πατέρα Επιφάνιου, στο μενού του εστιατορίου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κάνουν παρέλαση προϊόντα της περιοχής, αλλά και φρέσκα ψάρια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάντρεμα της αγιορείτικης παράδοσης με τη μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 1
Σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι

Έτσι, στο εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα μπορούμε να απολαύσουμε σπανάκι baby με παναρισμένο χιώτικο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια, καρότα, κουλούρι και dressing αρώνια, πουγκί λαχανικών με φαλάφελ, καπνιστό σολομό και γιαούρτι, κολοκυθοανθούς με φέτα πουρέ από όσπρια και καπνιστό βακαλάο, φτέρη στο τηγάνι με φάβα Σαντορίνης, καπνιστό τόνο Αλοννήσου με εσπεριδοειδή και τσιτσίραβα, σκιουφιχτά με πορτοκάλι, μέντα, πηχτόγαλο Χανίων και τσιπούρα ποσέ, αλλά και γαρίδα σαγανάκι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ξύγαλο Σητείας. Όπως πάντα, ξεχωριστά είναι και τα επιδόρπια, από τη σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι μέχρι το μιλφέιγ ελληνικού καφέ με κρέμα τριαντάφυλλο.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 2
Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του

Ο chef Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του, συνδυάζουν λιτές επιλογές βγαλμένες από την παράδοση μαζί με σύγχρονες, και προσφέρουν στον επισκέπτη μία πλήρη γαστρονομική πρόταση προσανατολισμένη στο ψάρι. Η προσύλωση στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της περιοχής συνιστά το κύριο χαρακτηριστικό της μαγειρικής τους οπτικής. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο chef: «Θέλουμε να δουλέψουμε ελληνική δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αναδείξουμε μέσα από αυτήν. Η φιλοσοφία μας κάνει focus στα εξαιρετικά υλικά».

Καλαματιανός | 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος, Μηλιές Σταυρού, Θεσσαλονίκη | 2397061073

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ζήστε την Τήνο με απαράμιλλη πολυτέλεια στο Coocono Tinos Private Boutique Villas

Οργανώστε τη φθινοπωρινή σας απόδραση στο αγαπημένο νησί των Κυκλάδων σε μία από τις δύο πολυτελείς boutique βίλες που συνδυάζουν άνεση και αποκλειστικότητα -τις μοναδικές στη Χώρα της Τήνου με ιδιωτική πισίνα και θέα προς τη Μύκονο και την Δήλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/09/2025

Crystal Waters Lefkada: Γαστρονομία και χαλάρωση σε απόλυτη αρμονία

Από την πολυτελή διαμονή και τη γαστρονομία υψηλού επιπέδου, μέχρι τη σύνδεση με τη φύση, το νερό και τη χαλάρωση, κάθε στιγμή εδώ είναι μοναδική.

Φιλιππίνες: Κάναμε island-hopping στον Παράδεισο

Δυο μήνες στις Φιλιππίνες και μερικά νησιά μετά, σημειώσαμε τα μυστικά που θα χρειαστείτε για να αποκωδικοποιήσετε το τροπικό αρχιπέλαγος των 7.600 νησιών.

Birbili: Το κυκλαδίτικο βαρκόσπιτο που έγινε αξιολάτρευτο wine&deli στέκι της Ανάφης

Στον Άγιο Νικόλα, το ήρεμο λιμάνι του γοητευτικού, αιγαιοπελαγίτικου νησιού, η Ιόλη Βρυχέα και ο Πάνος Στογιάννης δημιούργησαν έναν τόπο ιδανικό για στιγμές θερινής ανεμελιάς με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, μικρά πιάτα και διαλεχτά προϊόντα άξιων παραγωγών.

Cook’s Club Corfu: Ένα ξενοδοχείο προορισμός διασκέδασης

Σ' ένα φιλικά πολυτελές adults only περιβάλλον, είδαμε ένα χαρούμενο κοινό ν’ απολαμβάνει ξεχωριστές παροχές και non stop διασκέδαση σε αυθόρμητα παρεΐστικο κλίμα.

Νάπολη: Στη σκιά του Ντιέγκο και άλλες ιστορίες

Νόστιμη σαν την pizza της, εκρηκτική σαν τον Βεζούβιο και ταμπεραμεντόζα σαν τη Σοφία Λόρεν που γεννήθηκε εδώ, η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας έχει όλα τα φόντα να σου προσφέρει ένα γεμάτο σαββατοκύριακο.