Μουσική, χορός και performance έρχονται στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Η διεθνής διοργάνωση BTS residency 2019 φιλοξενεί φέτος καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στη Μονεμβάσια.

Μουσική, χορός και performance έρχονται στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται από τον Μεσογειακό οργανισμό Between the Seas, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακτίνας Σταθάκη, και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασίας. Από την 1η μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Roman Skadra από το χώρο του τσίρκου, ο Dave Boyd μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου από τον χώρο της μουσικής και οι Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila από το χώρο του θεάτρου δημιουργούν στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

Οι δράσεις του προγράμματος σκοπό έχουν να προωθήσουν την ανταλλαγή και τη συνεργασία μεταξύ ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο των οποίων η δουλειά επικεντρώνεται στο χώρο της Μεσογείου. Έτσι, ο οργανισμός Between the Seas, επιθυμεί να δημιουργηθεί στο Κάστρο της Μονεμβασιάς ένας Μεσογειακός πόλος διαλόγου που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και θα ενισχύσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη σύγχρονη Μεσογειακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μουσική, χορός και performance έρχονται στο Κάστρο της Μονεμβασιάς - εικόνα 1
Οι καλλιτέχνες Roman Skadra (τσίρκο), Dave Boyd και Δημήτρης Παπαγεωργίου (μουσική), και Aina de Cos (θέατρο).

1 - 8 Σεπτεμβρίου: Roman Skadra (performance)
Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Presente Futuro του Παλέρμο, το Between the Seas φιλοξενεί τον Σλοβάκο performer και καλλιτέχνη τσίρκου Roman Skadra ο οποίος θα δουλέψει πάνω σε ένα καινούριο σόλο performance. Στο πλαίσιο φιλοξενίας, ο Roman Skadra πραγματοποιεί ένα διήμερο δωρεάν σεμινάριο ζογκλέρ, ακροβατικών και περφόρμανς για ενήλικες.

8 - 15 Σεπτεμβρίου: Dave Boyd και Δημητρης Παπαγεωργίου (μουσική)
Ο Ιρλανδός Dave Boyd, μουσικός και συνθέτης με έδρα την Πορτογαλία και ο Έλληνας βιολονίστας και συνθέτης Δημήτρης Παπαγεωργίου με έδρα την Αγγλία, συναντιούνται στη Μονεμβάσια και δημιουργούν ένα μουσικό περφόρμανς που συνδυάζει ηχογραφημένα ηχοτοπία του κάστρου με ζωντανή μουσική. Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.

15 - 22 Σεπτεμβρίου: Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila (θέατρο)
Οι τρεις καλλιτέχνες από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας ερευνούν τον μύθο της Αντιγόνης ιδωμένο υπό το πρίσμα των πολιτικών καταλοίπων σύγχρονων δικτατοριών ανά τον κόσμο. Έχοντας ήδη κάνει έρευνα και συνεργασίες στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Αυστραλία, η ομάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ.. Μετά τη Μονεμβάσια, οι καλλιτέχνες, Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila, θα φιλοξενηθούν από το Between the Seas και στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα.

Κάστρο Μονεμβασιάς | Ελεύθερη είσοδος | 1 - 22 Σεπτεμβρίου | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.