Οι «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» επιστρέφουν στο «Yiamas Gastro Bar»

Το εστιατόριο που μύησε την Καλαμάτα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα γεμίζει με ιδιαίτερες γεύσεις και ιστορίες.

Οι «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» επιστρέφουν στο «Yiamas Gastro Bar»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά παρουσιάζονται στο Yiamas Gastro Bar, το εστιατόριο που μύησε την Καλαμάτα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, στο Elite City Resort στην παραλιακή λεωφόρο Ναυαρίνου, οι «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» με στόχο να αναδειχτούν περιοχές της Μεσσηνίας, τοπικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις.

Στις φετινές «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας», ο επί τέσσερα χρόνια chef του εστιατορίου, Δημήτρης Καρράς, υποδέχεται στην κουζίνα του, την καλεσμένη Μεσσήνια chef Γεωργία Κουτσούκου για τέσσερις γαστρονομικές συναντήσεις. Με το μενού της κάθε βραδιάς να περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας -και την κράτηση να είναι απαραίτητη- οι βραδιές αποκτούν ενδιαφέρον με τη συνεργασία του εστιατορίου με δύο τοπικούς οινοπαραγωγούς, αλλά και δώδεκα συνεργαζόμενους τοπικούς παραγωγούς.

Οι «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» επιστρέφουν στο «Yiamas Gastro Bar» - εικόνα 1

Ποια είναι η Μεσσήνια καλεσμένη chef Γεωργία Κουτσούκου

Γεννημένη στην Καλαμάτα με πατέρα ναυτικό και παππού κρεοπώλη στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, μεγάλωσε στις «μυρωδιές» της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας. Αν και σπούδασε διερμηνεία και μετάφραση με ειδίκευση στις ξένες γλώσσες και στις διεθνείς σχέσεις, κατάφερε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή μέσα από τη στήλη της στο Bostanistas.gr, όπου οι συνταγές της συνοδεύονται από μοναδικές ιστορίες, αφού όπως και η ίδια αναφέρει «η κουζίνα είναι μνήμη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Ιουλίου: Βραδιά με μενού οινογνωσίας και 4 ετικέτες από την Inomessiniaki Winnery και το Mati Fortuna.
Τετάρτη 31 Ιουλίου: Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσσηνίας και τη Μάνη.
Δευτέρα 19 Αυγούστου: Βραδιά με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών από την Οινοποιία Ψαρούλη.
Παρασκευή 30 Αυγούστου: Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Δυτικής Μεσσηνίας, την Πυλία και Τριφυλία.

«Elite City Resort» | Ναυαρίνου 2, Καλαμάτα | Τηλέφωνο κρατήσεων: 2721022434

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!