Tango, installation art και δυνατά live σε 4 φεστιβάλ-προορισμός σε όλο τον κόσμο

Aυτό το καλοκαίρι βρήκαμε ξεχωριστά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και ασορτί ταξιδιωτικές προτάσεις.

Tango, installation art και δυνατά live σε 4 φεστιβάλ-προορισμός σε όλο τον κόσμο

Dance, tango ή installation art; Αυτό το καλοκαίρι βρήκαμε ξεχωριστά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και ασορτί ταξιδιωτικές προτάσεις.

Από την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

#1 Let there be light, Ιερουσαλήμ

Tango, installation art και δυνατά live σε 4 φεστιβάλ-προορισμός σε όλο τον κόσμο - εικόνα 1

Fest ID
Το ετήσιο φεστιβάλ φωτός μεταμορφώνει την Παλιά Πόλη σε open air μουσείο, που σας προσκαλεί να περπατήσετε τα φωτεινά μονοπάτια του, με θεαματικά έργα από Ισραηλινούς και διεθνείς καλλιτέχνες, εικαστικές φωτεινές εγκαταστάσεις και προβολές βίντεο πάνω στα επιβλητικά κτίρια. (Μέχρι 4/7, lightinjerusalem.org)

Must do
Παρακολουθήστε το «Tower of David Night Spectacular», το καλύτερο σόου στην πόλη στους τοίχους του Πύργου του Δαβίδ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η πόλη φιλοξενεί ξεχωριστά φεστιβάλ μπίρας και κρασιού, ενώ κάθε Παρασκευή του Ιουλίου και του Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Front Stage τη μετατρέπουν ολόκληρη σε street party.

Δοκιμάστε
Φαλάφελ και χούμους στο «Abu Shukri» (FB Abu Shukri restaurant), στη μουσουλμανική συνοικία της Παλαιάς Ιερουσαλήμ. Τα φασόλια και τα μπιζέλια αλέθονται μπροστά σας με ταχίνι, σκόρδο και λίγο χυμό λεμονιού, για να καταλήξουν σε έναν μεταξένιο πουρέ με μια γενναία δόση ελαιόλαδου και ολόκληρα μπιζέλια ή φασόλια στη μέση.

#2 Tango Festival, Μπουένος Άιρες

Tango, installation art και δυνατά live σε 4 φεστιβάλ-προορισμός σε όλο τον κόσμο - εικόνα 2

Fest ID
Οι κοντά στο μισό εκατομμύριο επισκέπτες απολαμβάνουν ζωντανές ορχήστρες tango, μαθήματα χορού και συναντήσεις με τους τοπικούς θρύλους του χορού, ταινίες σχετικές με το tango, εκθέσεις τέχνης και φυσικά milongas. (8-21/8, turismo.buenosaires.gob.ar)

Must do
Εξερευνήσετε τις πιο γοητευτικές γειτονιές της πόλης, το hip Palermo, το κοσμοπολίτικο Puerto Madero ή τη χρωματιστή La Boca. Επισκεφθείτε το πάρκο βιοποικιλότητας Costanera Sur αλλά και το επιβλητικό προεδρικό μέγαρο Casa Rosada, από το μπαλκόνι του οποίου εκφωνούσε τους λόγους του το ζεύγος Περόν.

Δοκιμάστε
Argentinian style ψητά κρέατα στο «Don Julio» (www.parrilladonjulio.com), ένα από τα πιο ωραία parrillas της πόλης, με εντυπωσιακή λίστα κρασιών. Οι φανατικοί του βόειου κρέατος επιβάλλεται να καθίσουν στο μπαρ για να έχουν φουλ θέα των όσων διαδραματίζονται πάνω από τις σχάρες.

#3 Exit Festival, Νόβι Σαντ

Tango, installation art και δυνατά live σε 4 φεστιβάλ-προορισμός σε όλο τον κόσμο - εικόνα 3

Fest ID
Ροκ, indie και ηλεκτρονικό μουσικό φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο επιβλητικό φρούριο Petrovaradin του 18ου αιώνα, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, κι έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως το καλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Φέτος στα stages του εμφανίζονται live οι The Cure, Carl Cox, The Chainsmokers, Chase & Status, Paul Kalkbrenner κ.ά. (4-7/7, exitfest.org)

Must do
Μην παραλείψετε να περπατήσετε κατά μήκος του πεζόδρομου Dunavska με τα μπαρόκ κτίρια καθώς και να χαλαρώσετε στο πάρκο Dunavski. Δροσιστείτε στη Štrand, μία από τις ομορφότερες παραλίες του Δούναβη. Το Νόβι Σαντ γίνεται για τρεις ημέρες (15-18/8), με το «Days of Brazil», Ρίο ντε Τζανέιρο και πρωτεύουσα της σάμπα.

Δοκιμάστε
Το σερβικό χάμπουργκερ, ονόματι Pljeksavica, μια μείξη χοιρινού, βοδινού και αρνίσιου κρέατος με διάφορα καρυκεύματα. Ζήστε αυτήν τη γευστική εμπειρία στο σωστό μέρος, στα τραπεζάκια του εστιατορίου «Project 72 Wine and Deli» (FB Project 72 Wine & Deli), συνοδεία μιας από τις 21 ετικέτες σέρβικου κρασιού που σερβίρει.

#4 Sea Dance Festival, Μπούντβα (Mαυροβούνιο)

Tango, installation art και δυνατά live σε 4 φεστιβάλ-προορισμός σε όλο τον κόσμο - εικόνα 4

Fest ID
Το βραβευμένο ως το καλύτερο medium-sized φεστιβάλ ηλεκτρονικής και ποπ μουσικής της Ευρώπης συγκεντρώνει πάνω από εκατό δημοφιλείς DJs διεθνώς, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν φέτος οι David Guetta, Robin Schulz, Sven Väth και Ofenbach. (30/8 -2/9)

Must do
Κατευθυνθείτε προς το νησάκι Sveti Stefan, το οποίο απέχει μόλις 6 χλμ. από την πόλη και συνδέεται μαζί της με ισθμό. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για μια επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Durmitor των 39.000 στρεμμάτων. Επιβάλλεται επίσης ένα πέρασμα από το Κοτόρ και το Lovcen National Park με την εκπληκτική θέα.

Δοκιμάστε
Το προσούτο Njeguski, που προέρχεται από το ομώνυμο ορεινό χωριό (σε απόσταση περίπου μισής ώρας από το Κοτόρ) και το Njeguski steak του εστιατορίου «Kafana Rivijera» (FB Kafana Rivijera), δηλαδή μια μπριζόλα γεμιστή με προσούτο Njeguski και τυρί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.