Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού

Ξεχωρίσαμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ξενοδοχεία σε Κυκλάδες, Πελοπόννησο Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού

Το φετινό καλοκαίρι επιφυλάσσει πολυάριθμες ηχηρές ξενοδοχειακές αφίξεις στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ξεχωρίσαμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ξενοδοχεία σε Κυκλάδες, Πελοπόννησο Κρήτη και Κω, συμπεριλαμβανομένων τριών από τα εμβληματικά openings της διετίας.

Από την Ισαβέλλα Ζαμπετάκη

Ikos Aria: Μίνιμαλ πολυτέλεια στην Κω

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 1

Το λευκό χρώμα και η μίνιμαλ διακόσμηση δίνουν τον τόνο στο πολυτελές συγκρότημα 370 δωματίων σε έκταση 200 στρεμμάτων επάνω στην παραλία της Κεφάλου, στην Κω. Τα ευρύχωρα μπαλκόνια, οι ιδιωτικοί κήποι και οι πισίνες αποκλειστικής χρήσης προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά, όπως επίσης και το spa της Anne Semonin, με θεραπείες που συνδυάζουν αιθέρια έλαια και μέταλλα. Ανάμεσα στα οκτώ εστιατόρια του Ikos Aria ξεχωρίζουν το Ouzo, με μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σχεδιασμένο από τον Λευτέρη Λαζάρου, το ιταλικό μενού του Έκτορα Μποτρίνι στο Fresco και η προβηγκιανή κουζίνα του Anthony Jehanno στο Provence.

Ikos Aria, Κέφαλος - Κως, 2373095100, ikosresorts.com

Summer Senses: Το ολοκαίνουριο πεντάστερο της Πάρου

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 2

Το Summer Senses είναι πλέον το μεγαλύτερο και νεότερο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Μάρπησσα της Πάρου. Τα 100 του δωμάτια είναι κατανεμημένα σε λευκά σπιτάκια παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής ενώ η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων ακολουθεί τη λογική του minimal design. Το Summer Senses διαθέτει 55 πολυτελείς σουίτες, spa, γυμναστήριο, τρεις πισίνες συνολικής έκτασης 1.000τ.μ. και ιδιωτικές πισίνες. Η συνεργασία με το εστιατόριο Hytra φέρνει στην Πάρο τη Galazia Hytra, πρεσβεύοντας δημιουργική ελληνική κουζίνα και παραδοσιακές γεύσεις σε σύγχρονη απόδοση. Τις «καλοκαιρινές αισθήσεις» ξυπνά μεταξύ άλλων και η μόλις δύο λεπτών απόσταση από την παραλία της Πούντας.

Summer Senses, Πούντα – Πάρος, 2284093000, www.summersenses.gr

Amelot Art Suites: Με θέα την καλντέρα

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 3

Οι Amelot Art Suites απολαμβάνουν προνομιακή τοποθεσία σε κεντρικό αλλά ήσυχο σημείο των Φηρών στη Σαντορίνη. Βρίσκονται μπροστά από το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού, με απεριόριστη θέα της καλντέρας και του ηφαιστείου. Γοητευτική είναι η εσωτερική αυλή στη μέση της οποίας δεσπόζει μία ελιά ενώ η διακόσμηση των δωματίων συνδυάζει ανάλαφρα το στοιχείο της κυκλαδίτικης λιτότητας με κομψές πινελιές σύγχρονης αισθητικής. Οι σουίτες διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Amelot Art Suites, Φηρά – Σαντορίνη, 22860 22039, www.amelotartsuites.com

The Syntopia by Orion: Gypset διάθεση στο Ρέθυμνο

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 4

Gypset αισθητική και έντονη παρουσία του υγρού στοιχείου στις ριζικά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του πρώην Orion στο Ρέθυμνο, το οποίο απευθύνεται σε κοινό ενηλίκων και πρεσβεύει μια φιλοσοφία υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής. Η εμπειρία του Syntopia περιλαμβάνει από διαλογισμό, aqua yoga και cross-training μέχρι πάρτι, βραδιές με ζωντανή μουσική, δοκιμές κρασιών και δραστηριότητες με θέμα την τοπική παραγωγή -μεταξύ άλλων, μαθήματα τυροκομίας και απόσταξη ρακής. Το Syntopia διαθέτει το δικό του θερινό σινεμά καθώς και μία μοντέρνα Καντίνα που σερβίρει «ένοχες» γευστικές απολαύσεις και λειτουργεί σαν αντίβαρο του Healthy Bar του κεντρικού εστιατορίου.

The Syntopia by Orion, Ρέθυμνο, 2831071471, www.thesyntopiahotel.gr/

D’ Andrea Lagoon All-Suites: Μίνιμαλ εξωτική Κως

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 5

Το D’ Andrea Lagoon αποτελείται από 80 σουίτες μίνιμαλ εκλεκτικιστικού ύφους. Ένας «μαίανδρος» από πισίνες πλαισιωμένος από πανύψηλα φοινικόδεντρα δημιουργεί αίσθηση ατομικού νησιού σε κάθε μία από τις 42 swim-up σουίτες του συγκροτήματος. Το λευκό μάρμαρο και το φυσικό ξύλο δίνουν τόνο πολυτελούς απλότητας στο εσωτερικό του ξενοδοχείου ενώ τα floor-to-ceiling παράθυρα δημιουργούν αίσθηση ελευθερίας. Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου είναι προγραμματισμένα για τις αρχές Ιουλίου.

D’ Andrea Lagoon All-Suites, Μαρμάρι – Κως, 2241096086-87, www.dandrealagoon.com

Parīlio: Η Πάρος των ποιητών

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 6

Το Parīlio είναι το πιο πρόσφατο ξενοδοχειακό project της Κάλιας και του Αντώνη Ηλιόπουλου, προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες του στην Πάρο την 1η Ιουλίου. Σε μια ήσυχη τοποθεσία ανάμεσα στη Νάουσα και τις Κολυμπήθρες, πρεσβεύει τους γήινους τόνους και την ενσωμάτωση με το φυσικό περιβάλλον. Οι 33 του σουίτες διαμορφώθηκαν στον χώρο ενός προϋπάρχοντος συγκροτήματος 55 δωματίων με κυρίαρχα χρώματα και στοιχεία το λευκό, το γκρι, την ώχρα, το ιβουάρ, το παριανό μάρμαρο και το φυσικό ξύλο. Σε επίπεδο διακόσμησης, το Parīlio συνδυάζει έργα κορυφαίων Ευρωπαίων σχεδιαστών με κεραμικά από ένα καινοτόμο στούντιο της βόρειας Αφρικής.

Parīlio, Κολυμπήθρες Πάρου, www.designhotels.com/hotels/greece/paros/parilio

Messinian Icon: Μοντέρνα διάθεση στην Καλαμάτα

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 7

Η πιο πρόσφατη ξενοδοχειακή άφιξη στη Μεσσηνία βρίσκεται σε απόσταση επτά χλμ. από το κέντρο της Καλαμάτας προς την πλευρά της Μάνης. Το Messinian Icon αποτελείται από 34 δωμάτια μίνιμαλ αισθητικής και δύο σουίτες με ιδιωτική πισίνα και απολαμβάνει απεριόριστη θέα του Μεσσηνιακού κόλπου και της πόλης της Καλαμάτας. Το εστιατόριο Sobremesa προτείνει πιάτα μεσογειακής κουζίνας αξιοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο fitness center, κέντρο ευεξίας και ειδικά διαμορφωμένο χώρο δραστηριοτήτων για παιδιά.

Messinian Icon, Κάτω Βέργα, Καλαμάτα, 2721022000 www.messinianicon.gr

OMMA: Μια διαφορετική όψη της Σαντορίνης

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 8

Με μίνιμαλ κυκλαδίτικη αισθητική και θέα 360 μοιρών που περιλαμβάνει από την καλντέρα μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος, το OMMA είναι η νέα πεντάστερη άφιξη στο Ημεροβίγλι. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «ὄμμᾰ», που σημαίνει όραση, ενώ το ξενοδοχείο απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις μέσα από το σπα και την μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Σταμούδη. To ξενοδοχείο αποτελείται από 30 δωμάτια και σουίτες -τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν ιδιωτική πισίνα- και φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Αγιοστρατίτη της 1Architects.

OMMA Santorini, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, 2286025570, www.ommasantorini.com/

Grecotel Casa Marron: Boho chic Αχαΐα

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 9

Ένα νέο πολυτελές all inclusive προϊόν προτείνει η Grecotel στην παραλία της Λακόπετρας, σε μια έκταση 80.000 τ.μ., αναδιαμορφώνοντας πλήρως το παλιό ξενοδοχείο «Lakopetra Beach». Το ολοκαίνουριο Casa Marron συνδυάζει τη γνωστή άνεση, ποιότητα και ολιστική εμπειρία της αλυσίδας με έναν μποέμικο αέρα σε ένα πολύ όμορφο τοπίο, ανάμεσα σε φοίνικες, ελιές και πολύχρωμους κήπους με πισίνες. Διαθέτει 172 δωμάτια στο κεντρικό κτίριο, καθώς και στα 92 μπανγκαλόους, εστιατόρια και μπαρ που περιλαμβάνονται σε όλα τα all inclusive πακέτα και προτείνουν από μαμαδίστικα μαγειρευτά μέχρι γεύσεις στον ξυλόφουρνο, ενώ η σκηνή με ζωντανή μουσική για shows, χορό και πάρτι ανεβάζει τη διάθεση για μικρούς και μεγάλους.

Λακόπετρα Αχαϊας, 2693051713, casamarron.grecotel.com/

Arcadia Hotel: All-suites γκουρμέ άφιξη στην Οία

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 10

Το νέο all-suites μέλος της γνωστής οικογένειας των πεντάστερων ξενοδοχείων της Σαντορίνης Andronis Hotels μόλις άνοιξε στην Οία. Η διακόσμηση είναι μίνιμαλ με έθνικ στοιχεία, ενώ κάθε σουίτα ή βίλα έχει τη δική της πισίνα, με μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στα αξέχαστα ηλιοβασιλέματα του νησιού. Το ξενοδοχείο διαθέτει τρία εστιατόρια, από τα οποία ξεχωρίζει το «Opson Restaurant», όπου ο Στέφανος Κολιμάδης προτείνει ένα μενού, το οποίο αντλεί έμπνευση από τον τρόπο που μαγείρευαν στην Αρχαία Ελλάδα, σε συνεργασία με έναν μελετητή της εποχής.

Οία, Σαντορίνη, www.andronisarcadia.com

Calilo Beach Heaven: πριβέ χαλάρωση στην Ίο

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 11

Το νέο μέλος τη luxurIOS, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμική παρουσία στην Ίο τόσο ξενοδοχειακά όσο και γαστρονομικά (Agalia Luxury, Pathos Sunset κ.ά.) αποτελείται από εικοσιοκτώ δωμάτια και σουίτες, που διαθέτουν τα περισσότερα ιδιωτική πισίνα και λιμνούλες, προσφέρουν ιδιωτικότητα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, με τα γαλάζια νερά της μεγάλης ιδιωτικής αμμουδιάς, από τις ομορφότερες του νησιού, να είναι ιδανικά για χαλάρωση και τις ειδικά διαμορφωμένες σπηλίτσες, που υπάρχουν τριγύρω έτοιμες να φιλοξενήσουν ώρες πλήρους log-out από τα πάντα. Το Calilo Beach Heaven, διαθέτει ακόμη εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας, ενώ στα επόμενα χρόνια η μονάδα θα μεγαλώσει και από το 2020 θα λειτουργήσει και ένα κέντρο ευεξίας με spa.

Παραλία Παππά, Ίος, 6970114922, https://www.calilo.com/

Και τρεις από τις πιο εμβληματικές αφίξεις του περσινού καλοκαιριού

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 12

Euphoria Retreat: Ολιστική εμπειρία στον Μυστρά
Στο πολυτελές Euphoria Retreat, ο ζεν μινιμαλισμός συναντά αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής του Βυζαντίου. Η φιλοσοφία της θεραπείας του σώματος και του πνεύματος κυριαρχεί και αποτυπώνεται ακόμα και μέσα από την αρχιτεκτονική του συγκροτήματος. Οι τέσσερις όροφοι του σπα, αντιπροσωπεύουν τα επιμέρους βήματα ενός προσωπικού «ταξιδιού» ίασης. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν υποδομές τόσο εξειδικευμένες όσο η σάουνα με υπέρυθρη ακτινοβολία, η πισίνα watsu (υδάτινου σιάτσου), το δωμάτιο αλατοθεραπείας και το tepidarium (χλιαρά λουτρά). Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης υπόσχεται η υποβλητική «σφαιρική» πισίνα στην οποία βυθίζεσαι σταδιακά στο νερό.

Euphoria Retreat, Μυστράς, 2731306111, www.euphoriaretreat.com

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 13

Olea All-Suite Hotel:Τροπικός μοντερνισμός στη Ζάκυνθο
Η πιο ηχηρή ξενοδοχειακή άφιξη στην Ζάκυνθο τα τελευταία χρόνια, με 93 σουίτες ανάμεσα στα λιόδενδρα μιας κατάφυτης πλαγιάς με θέα τη θάλασσα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των Block722architects+ μπολιάζει τον μοντερνισμό με τροπικά στοιχεία. Κεντρικό σημείο του συγκροτήματος αποτελεί η πισίνα 4.000 τ.μ. η οποία θυμίζει λίμνη ενώ οι κυβόσχημες σουίτες δίνουν την εντύπωση ότι κυλούν στο νερό. Κομμάτια ιδιαίτερου design τοποθετούνται στρατηγικά σε γωνιές και σημεία που προσκαλούν τον φιλοξενούμενο να απολαύσει τη θέα του φυσικού τοπίου, της θάλασσας και του ηλιοβασιλέματος.

Olea All-Suite Hotel, Τσιλιβί - Ζάκυνθος, 2695022265, www.oleaallsuitehotel.com

Οι πιο hot ξενοδοχειακές αφίξεις του καλοκαιριού - εικόνα 14

Istoria:Παραθαλάσσιο «αφήγημα» στη Σαντορίνη
Το Istoria προέκυψε από την επιθυμία της Κάλιας και του Αντώνη Ηλιόπουλου του Vedema να δημιουργήσουν ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Οι 12 σουίτες του φιλοξενούνται σε μια οικία της δεκαετίας του ’70 η οποία διέθετε μάλιστα και πέντε στάβλους. Λεπτομέρειες όπως οι ποτίστρες, οι τοξωτές πόρτες και τα χαλινάρια αξιοποιήθηκαν για να αφηγηθούν μία νέα «ιστορία» με φόντο την μαύρη ηφαιστειακή πέτρα και τους γήινους τόνους. Το μενού του εστιατορίου σχεδίασε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Istoria, Περίβολος – Σαντορίνη, 22860 85051, www.istoriahotel.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.