
Γευστικά αναβαθμισμένο βρήκαμε στην τελευταία μας επίσκεψη στο πετρόχτιστο κεφαλοχώρι της Αρκαδίας το all-day cafe-bar - θεσμός «Τα Πάνω Κάτω» της Θέφης Κορακή και της Ειρήνης Σαραντάκη που είχαν παλιότερα το «Τρεις Λαλούν» και συνεχίζουν να τρέχουν επιτυχημένα το boutique hotel Θεονύμφη και τον παραδοσιακό ξενώνα Καζάκου.
H σεφ Ηρώ Σωτηρίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων δημιουργεί πληθωρικά, comfort πιάτα με ντόπια υλικά και δημιουργικές πινελιές τόσο στο μαγείρεμα όσο και στο στήσιμο, όπως η μανιταρόσουπα που σερβίρεται μέσα σε ολόκληρο καρβέλι καρυδόψωμο, η τραχανόσουπα με λιοδώρι, καπνιστό χοιρινό και αυγό, οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, φυστικοβούτυρο και χώμα από καπνιστό χοιρινό και μανιτάρια. Οι χυλοπίτες, τα ζυμαρικά, το καπνιστό χοιρινό και τα τυριά της περιοχής πρωταγωνιστούν στα κυρίως πιάτα, αλλά και τα πλατό και τις σαλάτες, όπως η «Τα Πάνω Κάτω» με πρασινάδες, χειροποίητα λαλάγκια, χώμα από καπνιστό χοιρινό και μπαλίτσες κατσικίσιου τυριού.

Η μπάρα ενισχύθηκε με πιο δημιουργικά κοκτέιλ ενώ θα βρείτε και ωραίες ιδέες για brunch με τοπικό χρώμα. Φυσικά δεν λείπουν οι βάφλες, τα pancakes και τα πληθωρικά γλυκά, όπως η μους σοκολάτας και το ριζόγαλο με φράουλα, που έρχονται ωραία σερβιρισμένα και έχουν κάνει το cafe στέκι για τους γλυκατζίδες. Κι όλα αυτά σε ένα χώρο με ιδιαίτερο ντιζάιν με βιομηχανικά και funky στοιχεία που έθεσε νέα δεδομένα στο κυρίαρχο ρουστίκ της περιοχής και συχνά live με προσωπικότητα.
© Ντίνος Κόγιας