Ήρθαν «Τα Πάνω Κάτω» στη γαστρονομία της Δημητσάνας

Το all-day cafe-bar θεσμός δίνει έμφαση στο φαγητό με τοπικό χρώμα αλλά και στα κοκτέιλ.

Ήρθαν «Τα Πάνω Κάτω» στη γαστρονομία της Δημητσάνας

Γευστικά αναβαθμισμένο βρήκαμε στην τελευταία μας επίσκεψη στο πετρόχτιστο κεφαλοχώρι της Αρκαδίας το all-day cafe-bar - θεσμός «Τα Πάνω Κάτω» της Θέφης Κορακή και της Ειρήνης Σαραντάκη που είχαν παλιότερα το «Τρεις Λαλούν» και συνεχίζουν να τρέχουν επιτυχημένα το boutique hotel Θεονύμφη και τον παραδοσιακό ξενώνα Καζάκου.

H σεφ Ηρώ Σωτηρίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων δημιουργεί πληθωρικά, comfort πιάτα με ντόπια υλικά και δημιουργικές πινελιές τόσο στο μαγείρεμα όσο και στο στήσιμο, όπως η μανιταρόσουπα που σερβίρεται μέσα σε ολόκληρο καρβέλι καρυδόψωμο, η τραχανόσουπα με λιοδώρι, καπνιστό χοιρινό και αυγό, οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, φυστικοβούτυρο και χώμα από καπνιστό χοιρινό και μανιτάρια. Οι χυλοπίτες, τα ζυμαρικά, το καπνιστό χοιρινό και τα τυριά της περιοχής πρωταγωνιστούν στα κυρίως πιάτα, αλλά και τα πλατό και τις σαλάτες, όπως η «Τα Πάνω Κάτω» με πρασινάδες, χειροποίητα λαλάγκια, χώμα από καπνιστό χοιρινό και μπαλίτσες κατσικίσιου τυριού.

Ήρθαν «Τα Πάνω Κάτω» στη γαστρονομία της Δημητσάνας - εικόνα 1

Η μπάρα ενισχύθηκε με πιο δημιουργικά κοκτέιλ ενώ θα βρείτε και ωραίες ιδέες για brunch με τοπικό χρώμα. Φυσικά δεν λείπουν οι βάφλες, τα pancakes και τα πληθωρικά γλυκά, όπως η μους σοκολάτας και το ριζόγαλο με φράουλα, που έρχονται ωραία σερβιρισμένα και έχουν κάνει το cafe στέκι για τους γλυκατζίδες. Κι όλα αυτά σε ένα χώρο με ιδιαίτερο ντιζάιν με βιομηχανικά και funky στοιχεία που έθεσε νέα δεδομένα στο κυρίαρχο ρουστίκ της περιοχής και συχνά live με προσωπικότητα.

© Ντίνος Κόγιας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!