Ήρθαν «Τα Πάνω Κάτω» στη γαστρονομία της Δημητσάνας

Το all-day cafe-bar θεσμός δίνει έμφαση στο φαγητό με τοπικό χρώμα αλλά και στα κοκτέιλ.

Ήρθαν «Τα Πάνω Κάτω» στη γαστρονομία της Δημητσάνας

Γευστικά αναβαθμισμένο βρήκαμε στην τελευταία μας επίσκεψη στο πετρόχτιστο κεφαλοχώρι της Αρκαδίας το all-day cafe-bar - θεσμός «Τα Πάνω Κάτω» της Θέφης Κορακή και της Ειρήνης Σαραντάκη που είχαν παλιότερα το «Τρεις Λαλούν» και συνεχίζουν να τρέχουν επιτυχημένα το boutique hotel Θεονύμφη και τον παραδοσιακό ξενώνα Καζάκου.

H σεφ Ηρώ Σωτηρίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων δημιουργεί πληθωρικά, comfort πιάτα με ντόπια υλικά και δημιουργικές πινελιές τόσο στο μαγείρεμα όσο και στο στήσιμο, όπως η μανιταρόσουπα που σερβίρεται μέσα σε ολόκληρο καρβέλι καρυδόψωμο, η τραχανόσουπα με λιοδώρι, καπνιστό χοιρινό και αυγό, οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, φυστικοβούτυρο και χώμα από καπνιστό χοιρινό και μανιτάρια. Οι χυλοπίτες, τα ζυμαρικά, το καπνιστό χοιρινό και τα τυριά της περιοχής πρωταγωνιστούν στα κυρίως πιάτα, αλλά και τα πλατό και τις σαλάτες, όπως η «Τα Πάνω Κάτω» με πρασινάδες, χειροποίητα λαλάγκια, χώμα από καπνιστό χοιρινό και μπαλίτσες κατσικίσιου τυριού.

Ήρθαν «Τα Πάνω Κάτω» στη γαστρονομία της Δημητσάνας - εικόνα 1

Η μπάρα ενισχύθηκε με πιο δημιουργικά κοκτέιλ ενώ θα βρείτε και ωραίες ιδέες για brunch με τοπικό χρώμα. Φυσικά δεν λείπουν οι βάφλες, τα pancakes και τα πληθωρικά γλυκά, όπως η μους σοκολάτας και το ριζόγαλο με φράουλα, που έρχονται ωραία σερβιρισμένα και έχουν κάνει το cafe στέκι για τους γλυκατζίδες. Κι όλα αυτά σε ένα χώρο με ιδιαίτερο ντιζάιν με βιομηχανικά και funky στοιχεία που έθεσε νέα δεδομένα στο κυρίαρχο ρουστίκ της περιοχής και συχνά live με προσωπικότητα.

© Ντίνος Κόγιας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Βασιλεία: Εκεί που η τέχνη συναντά το Ρήνο και…τη Eurovision

Η πόλη που συνδυάζει τέχνη, ποτάμι και ζωή, με φόντο τη φετινή Eurovision, έρχεται στο προσκήνιο ως ένας συναρπαστικός προορισμός που κινείται στο δικό της ανεπιτήδευτο ρυθμό, στον οποίο προθυμοποιούμαστε να παρασυρθούμε ακόμη και χωρίς σωσίβιο Wickelfisch.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2025

Η SkyUp Airlines™ εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις μεταξύ Μολδαβίας και Ελλάδας

Η SkyUp Airlines™ εγκαινιάζει ένα νέο, μόνιμο δρομολόγιο που συνδέει την πρωτεύουσα της Μολδαβίας με την Αθήνα, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Αυτή είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου

Kαι δεν είναι μάλλον καμία από αυτές που πίστευες.

"Rabagas Luxury Suites": Με άρωμα πολυτέλειας στην καρδιά της Σίφνου

Oι "Rabagas Luxury Suites" στην καρδιά της Σίφνου γνωρίζουν πώς να προσφέρουν την εμπειρία της αυθεντικής κυκλαδίτικης φιλοξενίας με άποψη.

La Petite Maison στη Λεμεσό: Γιορτάζει την 3η του επέτειό του

Το LPM γιορτάζει τα τρία χρόνια παρουσίας του στη Λεμεσό με ένα λαμπερό πάρτι.

"Οι τουρίστες είναι πιο πολλοί από τους ντόπιους" σε αυτό το ελληνικό νησί

Μπορεί να μοιάζει με επίγειο παράδεισο, όμως κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε χιλιάδες τουρίστες και τους λίγους – και ολοένα πιο πιεσμένους – κατοίκους του.

Η HotelBrain αποκτά το πρώην Selina Paros

Από το 2026 θα λειτουργήσει το νεό απόκτημα του ομίλου υπό το brand Radisson Individuals.