Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα

Family, design ή resorts, είτε εκτός είτε εντός Αθηνών, τα ξενοδοχεία που ακολουθούν προσφέρουν το ιδανικό... κρησφύγετο, όχι απαραίτητα από την πόλη, αλλά σίγουρα από τη ρουτίνα της.

Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα

Oποιες κι αν είναι οι διαθέσεις του καιρού, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια περίοδος που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε απόδραση από την πόλη ή έστω από την τριβή της καθημερινότητας. Είτε είναι οι Μπότηδες που σπάνε στη Σπινιάδα, είτε οι έφιππες αβγομαχίες της Χαλκιδικής, είτε οι δοξολογίες της Ανάστασης στα ατμοσφαιρικά μοναστήρια των Σπετσών που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, το Πάσχα στην περιφέρεια είναι γεμάτο εικόνες, παραδόσεις και γιορτές μοναδικές αλλά και γεύσεις που ανοίγουν μια βεντάλια νόστιμων εθίμων, πλεγμένη με αρώματα από τις βενετσιάνικες φογάτσες του Ιονίου μέχρι τα σουβλιά της Ρούμελης και τις λαμπρόπιτες της Κω.

Σε πιο off radar επιλογές, η Κυλλήνη και η Μαγνησία μας καλούν για μια πρώτη επαφή με ένα τοπίο θαλασσινό, που περιμένει να βάψει στα χρώματά του το καλοκαίρι μας, ο Παρνασσός στέκει αγέρωχος για να μας βυθίσει στο καταπράσινο βουκολικό του τοπίο, η Θεσσαλονίκη βάφεται στα χρώματα της άνοιξης και μας καλεί για city break αξιώσεων, ενώ ακόμη κι εντός των τειχών οι Επιτάφιοι δίνουν στην Αθήνα χρώμα μοναδικό, ενώ τα λαμπριάτικα έθιμα συνδέουν τους κατοίκους των γειτονιών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και κρατούν ζωντανό το μίτο μιας παράδοσης που ενώνει την Ελλάδα σε ένα πλέγμα εθίμων αδιάρρηκτο και ολότελα κατανυκτικό.

Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα - εικόνα 1

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός που θα μας μαγέψει, μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας περιμένουν να μας προσφέρουν εμπειρίες διαμονής που θα γεμίσουν τις αποδράσεις με στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Είτε αφεθούμε στα έμπειρα χέρια οργανωμένων resorts, που θα φροντίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για λογαριασμό μας, είτε κινηθούμε προς επιλογές υψηλής αισθητικής και βραβευμένης γαστρονομίας, είτε οι σειρήνες της άνοιξης μας τραβήξουν σε καταλύματα με οικογενειακή ζεστασιά και tailor-made οικειότητα, οι επιλογές που συγκεντρώσαμε στο αφιέρωμά μας στα ξενοδοχεία του Πάσχα συνθέτουν την πλουραλιστική εικόνα του πασχαλινού μας χάρτη και τον γεμίζουν με μυρωδιές και γεύσεις αλλά και μοναδικά πασχαλινά στιγμιότυπα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.