Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet

Οκτώ σεφ, βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού 13ου Sani Gourmet και ετοιμάζονται να σύρουν γαστρονομικό χορό στα εστιατόρια του εμβληματικού Sani Resort της Χαλκιδικής από τις 10 μέχρι και τις 14 Μαΐου.

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet

Οκτώ σεφ, βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού 13ου Sani Gourmet και ετοιμάζονται να σύρουν γαστρονομικό χορό στα εστιατόρια του εμβληματικού Sani Resort της Χαλκιδικής από τις 10 μέχρι και τις 14 Μαΐου.

Thomas Bühner

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 1

Ένας από τους ελάχιστους συμπατριώτες του που κατέχει την ύψιστη διάκριση των τριών αστεριών παραμένει αμετανόητος εραστής της υψηλού επιπέδου πρώτης ύλης (και της εξαιρετικής της γεύσης), την οποία μετουσιώνει σε φινετσάτες δημιουργίες.

Fredrik Berselius

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 2

Ο διάστερος και μεγαλωμένος στη Σουηδία σεφ είναι από τους κυριότερους εκφραστές της καυτής new Nordic κουζίνας στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, δίνοντας δυνατά δείγματα του ταλέντου του στο νεοϋρκέζικο εστιατόριο «Aska».

Greg Malouf

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 3

Ο διάστερος Αυστραλός σεφ με την πολυπολιτισμική καταγωγή θεωρείται αυθεντία στην κουζίνα της μέσης Ανατολής, την οποία ξεκίνησε να συστήνει στη μακρινή πατρίδα του μέχρι το 2014, που δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Ντουμπάι.

Manjunath Mural

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 4

Είναι ο σεφ που απέσπασε το πρώτο αστέρι για την ινδική κουζίνα στην απέραντη χώρα της και παραμένει ένας γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης πλευράς της, μαγειρεύοντας με έμπνευση αλλά και σεβασμό στην παράδοση.

Tagaki Kazuo

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 5

Την εξαιρετικά πολύπλοκη κουζίνα του Κιότο –με παραδόσεις αρκετών εκατοντάδων ετών- υπηρετεί επάξια ο διάστερος Tagaki Kazuo, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία στο εστιατόριο του «Kyoto Cuisine Takagi».

Rafa Costa e Silva

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 6

Με θητεία σε ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά εστιατόρια του κόσμου, ο αστεράτος σεφ εκπλήρωσε πριν λίγα χρόνια ένα όνειρο ζωής, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου ξετυλίγει μοναδικά τα μυστικά της βραζιλιάνικης κουζίνας.

Simon Rogan

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 7

Ο διάστερος σεφ θα παρουσιάσει ένα μενού με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και τη γεύση σε ρόλο πρωταγωνιστή, πιστό στη farm to table φιλοσοφία του, την οποία άλλωστε «καλλιεργεί» συστηματικά στις αγγλικές εξοχές της Cumbria.

Stephanie Le Quellec

Γεύση τεσσάρων ηπείρων και πολλών αστεριών θα έχει φέτος το Sani Gourmet - εικόνα 8

Από τις πιο δυναμικές εκπροσώπους του γαστρονομικού στερεώματος της Γαλλίας, η διάστερη σεφ εκφράζει το μοντέρνο πρόσωπο της γαλλικής κουζίνας αφήνοντας τα υλικά, όπως λέει, να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!