Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip

Κουλτούρα, αρχιτεκτονική, τάπας και άφθονο σέρι σε κλασικές και μοντέρνες εκδοχές φτιάχνουν το ιδανικό city break mix, που τέτοια εποχή μπορείς να το απολαύσεις καλύτερα χωρίς τον καλοκαιρινό καύσωνα.

Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip

Κουλτούρα, αρχιτεκτονική, τάπας και άφθονο σέρι σε κλασικές και μοντέρνες εκδοχές φτιάχνουν το ιδανικό city break mix, που τέτοια εποχή μπορείς να το απολαύσεις καλύτερα χωρίς τον καλοκαιρινό καύσωνα.

Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip - εικόνα 1
Το πάρκο Maria Luisa με τη φωτισμένη Plaza d' Espana

Destination ID

Πατρίδα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών, η Σεβίλη φέρνει στο νου αυτομάτως παλάτια με αραβουργήματα, κήπους με άρωμα ανθών πορτοκαλιάς, σέρι και τάπας. Όχι πια. Ή μάλλον όχι μόνο αυτά. Το νέο ταξιδιωτικό πρόσωπο της σημαντικότερης πόλης της Ανδαλουσίας και του ισπανικού Νότου μπολιάζει την παράδοση με νέες ιδέες, μεταμορφώνει τα παλάτια του 17ου αιώνα σε design hotels, ανανεώνει το γευστικό της δυναμικό και γοητεύει τους επισκέπτες με το μοντέρνο πρόσωπό της, που συνδυάζει σύγχρονη τέχνη και αρχιτεκτονική, φευγάτα concept stores και tapas bars νέας γενιάς. Φυσικά, όλα αυτά με φόντο ένα μοναδικής ομορφιάς αρχιτεκτονικό κέλυφος με έντονο τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα μιας πόλης-σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής.

Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip - εικόνα 2
Ποδηλατάδα με φόντο τον καθεδρικό

Οι καλύτερες βόλτες

Το ανάκτορο Αlcazar, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με εκπληκτικούς κήπους, η ανάβαση στο καμπαναριό Giralda με την πανοραμική θέα, η συνοικία Santa Cruz με το εβραϊκό στοιχείο και τα γραφικά δαιδαλώδη σοκάκια, το πάρκο Maria Luisa με το πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο και η επιβλητική Βασιλική της Μacarena είναι τα πρώτα σημεία που θα σημειώσετε στο χάρτη καθώς φτιάχνετε πρόγραμμα. Σε απόσταση μονοήμερης, η Κόρδοβα και η Γρανάδα είναι εξίσου γραφικές, με σημαντικά μνημεία (από τα πιο εντυπωσιακά αραβικά παλάτια στον κόσμο είναι η Αlhambra στη Γρανάδα).

Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip - εικόνα 3
Σύγχρονο αρχιτεκτονικό τοπόσημο το «Metropol Parasol» στην πλατεία La Encarnacion του Γερμανού αρχιτέκτονα Jorgen Mayer

Στο Centro Andaluz de Arte Contemporaneo, σε ένα παλιό μοναστήρι, θα πάρετε μια γεύση από τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της πόλης, ενώ το Un Gato en Bicicleta είναι όχι μόνο ένα βιβλιοπωλείο-κούκλα αλλά κι ένα καλλιτεχνικό κέντρο συνάντησης. Το εμπορικό κέντρο της Σεβίλης, βόρεια της La Giralda, προσφέρεται για βόλτες με επίκεντρο τον πεζόδρομο της Sierpes (η πιο γνωστή shopping street).

Για να πάρετε μια γεύση από την πιο εναλλακτική σκηνή της μόδας, δοκιμάσετε τα στενά γύρω από το Μουσείο Καλών Τεχνών, με μπουτίκ-θεσμός όπως το La Importadora. Για γευστικές αγορές, πάλι, αλλά και για γλυκά στο χέρι σημειώστε την ιστορική «Confiteria La Campana» με παράδοση από το 1885. Επειδή βέβαια Σεβίλη ίσον και φλαμένκο το «El Arenal» και το «Palacio Andaluz» είναι δύο από τα παραδοσιακά venues του χορού-σήμα κατατεθέν της Ανδαλουσίας.

Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip - εικόνα 4
Το βιβλιοπωλείο - καλλιτεχνικό στέκι «Un Gato en Bicicleta»

Γευστικά highlights

Γνωστή και ως πατρίδα των τάπας, η Σεβίλη φημίζεται για τσιμπολόγημα μεζέδων στα όρθια, από μπαρ σε μπαρ, παρέα με ένα ποτήρι Manzanilla, το τοπικό σέρι. Ένα tapar bar-θεσμός είναι το «El Rinconcillo» με τρεισήμισι αιώνες ιστορία και μεζέδες όπως ομελέτα με jamon, αργοψημένα χοιρινά μάγουλα και μπακαλιάρο τηγανητό.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin «Abantal» θα δοκιμάσετε κουζίνα της Ανδαλουσίας with a twist, ενώ στο πιο χαλαρό «La Azotea» παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονες αναφορές και τάπας. Κλασικές αξίες το «El Burladero», meeting point με παραδοσιακή κουζίνα και ντεκόρ εμπνευσμένο από την ιστορία της ταυρομαχίας, και το «Oriza», επίσης με τοπική αλλά και βάσκικη κουζίνα, σε έναν πολύ όμορφο κλειστό κήπο. Το gastro-bar «Tradevo» φημίζεται για τα τάπας του και το «Manolo Vázquez» για το ψάρι και τα θαλασσινά του.

Στην ανανεωμένη Σεβίλη το φλαμένκο συναντά το hip - εικόνα 5
Το αναγεννημένο grand hotel «Gran Melia Colon»

Ξενοδοχεία-προορισμός

Μετά την τελευταία ανακαίνισή του το «Hotel Alfonso XIII» είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά grand hotels της Ισπανίας σε ένα νεο-μαυριτανικό μέγαρο, που αναγέρθηκε από τον ομώνυμο βασιλιά για τη Μεγάλη Ιβηροαμερικανική Έκθεση του 1929. Σημείο αναφοράς της πόλης το «Gran Meliá Colón», μέλος των Leading Hotels of the World, έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες του χθες και παραμένει αγαπημένο των διασήμων με το νέο μίνιμαλ στιλ και τη γενναιόδωρη πολυτέλειά του. Με επίκεντρο ένα παλάτι του 17ου αιώνα σε ένα λιθόστρωτο δρομάκι κοντά στη Santa Cruz, το «Corral Del Rey» συνδυάζει σύγχρονο ντιζάιν με αύρα μαροκινού ριάντ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.