Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα

Μικροί μεταλλωρύχοι, εκκολαπτόμενοι ιππείς, river-volley, συναντήσεις με λύκους και αρκούδες… Οι μικροί ταξιδιώτες έχουν την τιμητική τους.

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα

Μικροί μεταλλωρύχοι, εκκολαπτόμενοι ιππείς, river-volley, συναντήσεις με λύκους και αρκούδες… Οι μικροί ταξιδιώτες έχουν την τιμητική τους.

Μπες στο βαγονέτο για το ορυχείο

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα - εικόνα 1

Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το μοναδικό στην Ελλάδα θεματικό πάρκο Vagonettο - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας παρουσιάζει τους χώρους λειτουργίας του μεταλλείου βωξίτη στην Γκιώνα, μέσα από μια βιωματική περιήγηση στην παλιά στοά 850, αλλά και με τις εκθέσεις μεταλλευτικής ιστορίας και τη διαδραστική επίσκεψη στην πτέρυγα ψηφιακής τεχνολογίας. Βρίσκεται σε απόσταση ημερήσιας από την Αράχοβα , την Άμφισσα, το Γαλαξίδι και τα χωριά της Ορεινής Παρνασσίδας.

Καλωσήρθες στο σαλούν!

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα - εικόνα 2

Η βόλτα με άλογο στη φύση είτε ως μύηση στην ιππασία για μικρά παιδιά είτε ως πρόταση για οικογενειακή εξόρμηση συνοδεία οδηγού είναι εμπειρία. Στο Δημιουργίες Ξύλου στην είσοδο της Ελάτης στην Ορεινή Αρκαδία, δίπλα στα έλατα, ο Χρήστος Σιμόπουλος σας υποδέχεται στο εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου - αξιοθέατο, όπου μπορείτε να ψωνίσετε ή να χαζέψετε τις δημιουργίες του που κοσμούν γνωστά ξενοδοχεία και μπαρ της περιοχής, αλλά έχει και μια οργανωμένη φάρμα με άλογα. Οι βόλτες με άλογα μες στο δάσος διαρκούν 10 λεπτά για παιδιά και 1 ώρα για μεγάλους.

Η Trekking Hellas Ευρυτανίας, σε συνεργασία με το γνωστό Κέντρο Τουριστικής Ιππασίας Saloon, που βρίσκεται σε ένα όμορφο τοπίο λίγο έξω από το Καρπενήσι, προσφέρει ημερήσια πακέτα για βόλτα με άλογα, ενώ πολλές προτάσεις για ιππασία για αρχάριους σε ωραίο φυσικό τοπίο θα βρείτε στην ούτως ή άλλως family-friendly Λίμνη Πλαστήρα.

Στο μουσείο με διάθεση για παιχνίδι

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα - εικόνα 3

Το δίκτυο μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνδυάζει την ιστορική έρευνα για μορφές της λαϊκής παράδοσης με τη σύγχρονη εύληπτη παρουσίαση με διαδραστικά εκθέματα που κάνουν την επίσκεψη μια χαρούμενη βόλτα για όλη την οικογένεια. Τα πιο family-friendly είναι το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία.

Στο πρώτο τα παιδιά θα περάσουν από τον μπαρουτόμυλο από τον καιρό της Επανάστασης του ’21, τότε που το χωριό πρωτοστατούσε στην παραγωγή πολεμοφοδίων, θα ρίξουν σπόρους καλαμπο­κιού στη σκαφίδα του αλευρόμυλου και θα απολαύσουν τη βόλτα στην ειδυλλιακή τοποθεσία πνιγμένη­ στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά, ενώ στο δεύτερο θα χαζέψουν το ενυδρείο με τη μικρογραφία της Στυμφαλίας, το αντίγραφο της παραδοσιακής βάρκας των ψαράδων και την αναπαράσταση της πορείας του νερού από τις κορυφές των βουνών στις λίμνες της περιοχής.

Όλοι πάνω στο funbike

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα - εικόνα 4

Αν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ζηλεύετε τους τουρίστες που βολτάρουν με τα διπλά οικογενειακά ποδήλατα αλλά διστάζετε να νοικιάσετε ένα, όταν είστε εκδρομή δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην το κάνετε. Σε πρόσφατες επισκέψεις μας στο Γαλαξίδι αλλά και στο Ναύπλιο είδαμε ότι νοικιάζονται funbikes καλυμμένα με τέντα που μπορούν να χωρέσουν επιπλέον και ένα ή δύο παιδιά, και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή οικογενειακή ποδηλατάδα.

Γεια σου αρκούδα!

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα - εικόνα 5

Περιβαλλοντικό σημείο αναφοράς το Καταφύγιο της Αρκούδας (τμήμα του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου) στον Αετό Φλώρινας, σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. σας περιμένει να δείτε τα ζώα, ειδικά τους μήνες που βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη. Στην ίδια περιοχή, η γνωριμία με τα άγρια ζώα, από μακριά αυτή τη φορά, συνεχίζεται στο Καταφύγιο του Λύκου, επίσης του Αρκτούρου, όπου οι λύκοι που κατάφεραν να διασωθούν ζουν σε ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς συνολικής έκτασης 70 στρ. Ξεκινήστε από το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα στο ιστορικό ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής στο Νυμφαίο.

River volley έχεις παίξει;

Τα πιο ιδιαίτερα attractions για ταξίδια με παιδιά στην Ελλάδα - εικόνα 6

Αιώρες, ξυλοκρέβατα και «τελεφερίκ» πάνω απ’ το ποτάμι, river-volley και άλλα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, μονοπάτια και τούνελ δίπλα στην κοίτη του Ασωπού ποταμού και μες στα πλατάνια. Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, ανάμεσα στην Ανω και Κάτω Παύλιανη, περιμένουν μικρούς και μεγάλους να το περπατήσουν και να διασκεδάσουν ακολουθώντας τις χιουμοριστικές πινακίδες κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ειδικά με το που μπει η άνοιξη είναι ό,τι πρέπει για εκδρομή λίγων ωρών από την Αθήνα σε συνδυασμό με τα γαλήνια χωριά, που φωλιάζουν στο ορεινό τρίγωνο της Φωκίδας, στις πλαγιές της Ορεινής Παρνασσίδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.