Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές!

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που τα Χριστούγεννα τους κάνουν να μοιάζουν ακόμη πιο παραμυθένιοι. Κι επειδή οι γιορτές είναι εκείνες οι ημέρες που τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, βρήκαμε τα κατάλληλα μέρη για έμπνευση. 

Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές!

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που τα Χριστούγεννα τους κάνουν να μοιάζουν ακόμη πιο παραμυθένιοι. Κι επειδή οι γιορτές είναι εκείνες οι ημέρες που τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, βρήκαμε τα κατάλληλα μέρη για έμπνευση.

Αλπικό παραμύθι στο Zermatt

Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές! - εικόνα 1

To ID του προορισμού: Σε αυτό το αλπικό χωριό της Ελβετίας, στη σκιά του βουνού Matterhorn, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, το να βρεθείτε πάνω από τα σύννεφα δεν αποτελεί αποκύημα φαντασίας. Πάνω από 50 εστιατόρια διασκορπισμένα στο βουνό, και η αρχή του τρένου Glacier Express.

Πώς γιορτάζει: Η εμπειρία του νυχτερινού ελκήθρου και οι άμαξες με άλογα συμπληρώνουν το ολοζώντανο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται επίσης σε πολλές από τις αίθουσες après ski, με ζωντανές μπάντες και DJs.λουτρά Szechenyi.

Πλανήτης Hotteling: Το «Omnia», σκαρφαλωμένο στο βουνό, λίγα δευτερόλεπτα από τον κεντρικό δρόμο Bahnhofstrasse (χάρη σε γυάλινο ανελκυστήρα που περνάει μέσα από βράχο), διαθέτει εστιατόριο με αστέρι Michelin.

Must taste: Το «After Seven» είναι ίσως το μόνο εστιατόριο με αστέρι Michelin στον κόσμο όπου μπορείτε να δείτε ταινία την ώρα που δειπνείτε.

Τροπική elegance στο St. Barth

Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές! - εικόνα 2

To ID του προορισμού: Κτίρια με κόκκινες στέγες, γιοτ, σικ μπουτίκ, εστιατόρια με exclusive clientele, τοπία με καταπράσινους λόφους και 22 παραλίες, κάποιες με κοραλλιογενείς υφάλους: αυτό το μικρό σε έκταση νησί (μόλις 21 τ.χλμ.) είναι πρώτο στις προτιμήσεις διασήμων και μη για χαλάρωση.

Πώς γιορτάζει: Στο λιμάνι της Gustavia θα συναντήσετε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου μπορείτε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα και ποτά. Σε ένα μέρος όπου οι βιτρίνες διαγωνίζονται για τον καλύτερο στολισμό, να είστε σίγουροι πως θα μπείτε στο κλίμα ακόμη κι αν η θερμοκρασία αγγίζει τους 30°C.

Πλανήτης Hotteling: Ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία του νησιού είναι το «La Banane Hotel», κοντά στο Lorient Bay, με τη σικάτη ρετρό διάθεση και τα 50 χρόνια ιστορίας, έχει φιλοξενήσει αστέρες και πολιτικούς.

Must taste: Τα εστιατόρια του θρυλικού ξενοδοχείου «Eden Rocks» διαθέτουν ανεπανάληπτη θέα και ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Η Σιγκαπούρη είναι μία φουτουριστική μητρόπολη

Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές! - εικόνα 3

To ID του προορισμού: Μια υπερσύγχρονη πόλη-κράτος με ουρανοξύστες που φλερτάρουν με τα 280 μ., τρένα χωρίς οδηγό, κήπους με σπάνιες ορχιδέες, ένα πλωτό κατάστημα Louis Vuitton, καντίνες με αστέρι Michelin και τεχνητά δάση με ανεμόσκαλες, που τη νύχτα φωτίζονται με χιλιάδες led.

Πώς γιορτάζει: Με φόρο τιμής στον Έντισον μοιάζει η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της Orchard Road. Όλοι συμμετέχουν στη φρενίτιδα του ψεύτικου χιονιού, πυροτεχνήματα χρωματίζουν τον ουρανό στη Marina Bay ενώ το μεγαλύτερο πάρτι Marina Bay Singapore Countdown έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Πλανήτης Hotteling: Μόλις 10 λεπτά από την Orchard Road, το τετράστερο boutique «Wanderlust Hotel» φέρει την υπογραφή τριών βραβευμένων interior designers της Σιγκαπούρης.

Must taste: Tο «Odette» είναι μία διαχρονική fine dining εμπειρία, την οποία ο σεφ Julien Royer εμπνεύστηκε από τη γιαγιά του Odette.

Εξωτικό party spirit στη Γκόα

Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές! - εικόνα 4

To ID του προορισμού: Ένα καλειδοσκοπικό μείγμα ινδικών και πορτογαλικών πολιτισμών με ιερά, μ κάστρα και πεντάστερα resorts στην παραλία, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να παρτάρετε μέχρι πρωίας ή να επιδοθείτε σε δραστηριότητες όπως η παρατήρηση κροκοδείλων!

Πώς γιορτάζει: Η χριστουγεννιάτικη λειτουργία με τους ύμνους, τα πυροτεχνήματα την παραμονή των Χριστουγέννων, η δημιουργία πήλινων αγαλμάτων και το κάψιμο του γέρου λέγοντας ιστορίες και απολαμβάνοντας ένα ποτήρι Feni (το παραδοσιακό ποτό της Γκόα) είναι γραφικές παραδόσεις.

Πλανήτης Hotteling: Περιτριγυρισμένο από 10.000 τ.μ. φυσικού δάσους, στο γαλήνιο χωριό Salvator do Mundo, το «Highland Heritage» έχει 11 δωμάτια με μεγάλα γαλλικά παράθυρα, αντίκες κι εξωτερική πισίνα.

Must taste: Το «Hotel Venite» είναι ένα θρυλικό εστιατόριο τοπικής κουζίνας στην Panjim από το 1955.

Punta del Este: Το latin... Σεν Τροπέ

Αυτοί είναι οι πιο άπιαστοι αλλά ονειρεμένοι προορισμοί για τις γιορτές! - εικόνα 5

To ID του προορισμού: Στο ακριβότερο θέρετρο της Ουρουγουάης, τα εξωτικά vibes αναμειγνύονται με αέρα Μόντε Κάρλο. Με δύο αεροδρόμια, μαρίνα με πολυτελή γιοτ, ακμάζουσα νυχτερινή σκηνή, καζίνο, αποτελεί τον παράδεισο των jet setters.

Πώς γιορτάζει: Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Punta μάλλον παίρνει το credit της καλύτερης στον κόσμο. High-end εορταστικά dinners σε πολυτελή ξενοδοχεία, πριβέ πάρτι και πυροτεχνήματα κατά μήκος σχεδόν 40 μιλίων ακτογραμμής, για πάνω από μισή ώρα τα μεσάνυχτα, που δεν πρέπει να χάσετε.

Πλανήτης Hotteling: Στη γειτονιά Parque del Golf, δεσπόζει το πεντάστερο «L’Auberge» και ο παραδοσιακός πύργος νερού του, ενώ το boutique hotel «La Solana» (www.lasolana.com.uy) στεγάζεται σε κτίριο του 1947 και προστατεύεται ως εθνικό ιστορικό μνημείο.

Must taste: Το «O’Farrell» στη Manantiales εξερευνά τους νέους ορίζοντες της μεσογειακής κουζίνας μέσα από τις καλύτερες τοπικές πρώτες ύλες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.