8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης

Η ολοζώντανη πόλης της Σκωτίας προσφέρεται και για εναλλακτικές γιορτές.

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης

Η Γλασκόβη είναι μια ολοζώντανη φοιτητούπολη, όπου η βικτοριανή αρχιτεκτονική συνδυάζεται άψογα με τη νεανική ατμόσφαιρα, έχοντας φόντο τον ποταμό Clyde. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα μουσεία και τις γκαλερί (πολλά δωρεάν), αλλά και τη vibrant μουσική και μπαρ σκηνή, είναι κομμάτια του χαρακτήρα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Σκωτίας.

#1 Ξεκίνα με την πιο κλασική διαδρομή

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 1

Κάνε ποδηλατάδα κατά μήκος του ποταμού. Έπειτα πέρνα στην ανατολική πλευρά και θαύμασε τον εντυπωσιακό καθεδρικό. Πρόκειται για μια all time classic βόλτα για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

#2 Επισκέψου το Kelvingrove Art Gallery & Museum

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 2

Σε ένα υπέροχο βικτοριανό κτίριο φιλοξενεί στις 22 αίθουσές του ιστορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Δημοφιλές, ανανεωμένο, και δωρεάν.

#3 Γνώρισε τον αρχιτέκτονα - θρύλο της πόλης

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 3

Το Mackintosh House είναι μια αναπαράσταση του σπιτιού του αρχιτέκτονα - σήμα κατατεθέν του Σκοτσέζικου μοντερνισμού Charles Rennie Mackintosh Mackintosh. Εντυπωσιακή διακόσμηση εσωτερικών χώρων που φανερώνει το πρωτοποριακό πνεύμα σε θέματα αρχιτεκτονικής και ντιζάιν.

#4 Θαύμασε το Glasgow Cathedral

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 4

Ξεχωρίζει για την εξαιρετική γοτθική αρχιτεκτονική και το σκοτεινό αλλά επιβλητικό εσωτερικό του. Πλαισιώνεται από τη νεκρόπολη, η οποία είναι σκαρφαλωμένη σε ένα λόφο ιδανικό για βόλτα.

#5 Εξερεύνησε τη Burrell Collection

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 5

Στη μέση του Pollock Park, ένα μοντέρνο και καλαίσθητο κτίριο με εξαιρετική εσωτερική αρχιτεκτονική, το οποίο φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από ταπισερί, πίνακες, κεραμικά και άλλα.

#6 Πιες το τσάι σου στα Willow Tearooms

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 6

Σχεδιασμένα από τον Mackintosh λειτουργούν αυτούσια από το 1904 αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία τεϊοποσίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

#7 Γνώρισε τη νυχτερινή σκηνή

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 7

Για πιο νεανικές καταστάσεις αναζητήστε τα κλαμπάκια γύρω από Royal Exchange Square και την Bath Street, ενώ οι πιο ψαγμένες επιλογές βρίσκονται στο West End – και πιο συγκεκριμένα στην πολύβουη Ashton Lane (με τα άπειρα μπαράκια) και τη Merchant City.

#8 Ψάξε τη Nessie

8 εμπειρίες για να πιάσεις το vibe της Γλασκόβης - εικόνα 8

Με μια ημερήσια εκδρομή στο Loch Lomond θα κάνεις την είσοδό σου στα Highlands επισκεπτόμενος τη μυθική Nessie στο γνωστό της σπίτι, το Loch Ness, στη μέση του πανέμορφου αλλά και δραματικού τοπίου του Great Glen. Η υπέροχη φύση, οι πανέμορφες λίμνες, το εντυπωσιακό κάστρο του Stirling αλλά και τα αποστακτήρια και οι καταρράκτες θα σε γεμίσουν με πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Δείτε περισσότερα για τη Γλασκόβη στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.