«Το Μανιτάρι» καλωσορίζει τον χειμώνα ανανεωμένο

Το πολύ καλό εστιατόριο (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνα 2018) της Θεσσαλονίκης, δεν επαναπαύεται στις δάφνες του.

«Το Μανιτάρι» καλωσορίζει τον χειμώνα ανανεωμένο

Κουζίνα και ιδιοκτήτες, βρίσκονται σε μια συνεχή διαδικασία έμπνευσης και αλλαγής στο Μανιτάρι, κάτι που προσθέτει εξτρα επίπεδα γοητείας. Αυτόν το χειμώνα, το εστιατόριο καλωσορίζει το μεγάλο και αφοσιωμένο fan club του, πλήρως ανακαινισμένο, σε μοντέρνο ύφος, με στιλ αεράτο και κομψό προφίλ, διατηρώντας όμως σταθερά, πέρα από τις όποιες αλλαγές, την χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα για την οποία έχει αγαπηθεί.

«Το Μανιτάρι» καλωσορίζει τον χειμώνα ανανεωμένο - εικόνα 1

Αλλαγές και στο μενού που επιμελείται ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης με chef de cuisine τον άξιο Λεωνίδα Παντσιούκα. Η ελληνική κουζίνα σε συνεχήγαστρονομική συνομιλία με τη Μεσόγειο, υπήρξε από την αρχή πηγή έμπνευσης για τους σεφ και εξακολουθεί να δίνει το βηματισμό, βαθαίνοντας όμως την επιρροή της όπως φαίνεται στα τολμηρά καινούργια πιάτα: «μπακαλιάρος με κρούστα φουντούκι», «φάβα Σαντορίνης με αυγό ποσέ σε κρούστα πάνκο, prosciutto di Parma, ψητά σπαράγγια και άρωμα τρούφας», «τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse από τζατζίκι, πίκλες κρεμμύδι και αρωματικό ελαιόλαδο», «τραβηχτή πίτα Μάνης με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λούζα Τήνου», «ριζότο σαν "λαχανοντολμάς" με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, μυρωδικά και αυγολέμονο με ζωμό από λάχανο και περγαμόντο» και άλλα ευφάνταστα.

Πρόσθετο ατού της μαγειρικής αντίληψης και του γευστικού ενδιαφέροντος των εδεσμάτων, είναι τα χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας, που εντάσσονται έξυπνα στα πιάτα, με την φροντίδα του ανήσυχου και άκρως ερευνητικού ιδιοκτήτη Γιάννη Ζιάγκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!