Το ξενοδοχείο της Σαντορίνης γιορτάζει τα είκοσι πέντε του χρόνια με ένα διήμερο με τοπικά αρώματα και γεύσεις και καλεσμένους γνωστούς σεφ.

Με μια μεγάλη γευστική γιορτή επικεντρωμένη στη σαντορινιά κουζίνα κλείνει τα εικοσιπέντε του χρόνια το κομψό, χαλαρωτικά πολυτελές «Aressana Spa Hotel & Suites» στα Φηρά. Τα events του Σαββάτου 21 Ιουλίου κάνουν κρεσέντο με ένα γαστρονομικό menu degustation ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με σαντορινιές πινελιές στο εστιατόριο «Ifestioni», το οποίο θα συνδημιουργήσουν ο σεφ του ξενοδοχείου Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος του «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, ο Γιώργος Δόσπρας του «Lauda by Andronis» και η Κυριακή Φωτοπούλου του Domaine Σιγάλας (€ 75 ανά άτομο με wine pairing).

Την επομένη από τις 6 μ.μ. στον επάνω πάνω όροφο θα σας περιμένουν όλα τα οινοποιεία του νησιού για μια ξενάγηση στον ντόπιο αμπελώνα ποτήρι το ποτήρι, ενώ στο ισόγειο και στην πισίνα (6.30-11 μ.μ.) θα στηθούν stands και μαζί τους ένα τετ α τετ της παλιάς και της σύγχρονης όψης της κουζίνας της Σαντορίνης. Στους παραπάνω guest chefs θα προστεθεί ο Σπύρος Αγιούς («Santoro» στο «Grace Santorini») και από κοινού θα παρουσιάσουν fingerfood μοντέρνων αποχρώσεων εμπνευσμένα από τα ντόπια υλικά –φουαγκρά με καπνιστό χέλι, vinsanto και λάιμ, κέικ φάβας με μπαχαρικά, λευκή μελιτζάνα και χλωροτύρι και φάβα με pork belly και μαρμελάδα κρεμμυδιού από την άλλη κ.α.). Από τις 8.30 μέχρι τις 9.30 μ.μ. η κα Μόσχα Mενδρινού θα παρουσιάσει παραδοσιακές συνταγές όπως η κάπαρη γιαχνί, τα σκορδομακάρονα και οι ντοματοκεφτέδες, έχοντας στο πλευρό της τoν καθηγητή γαστρονομίας και κριτή του ΜasterChef Πάνο Ιωαννίδη, τον Βασίλη Ζαχαράκη («Εlia by Bellonias») και τον Βασίλη Καλλίδη.