Γενέθλια για το «Aressana» με σαντορινιά κουζίνα σε δύο όψεις

Το ξενοδοχείο της Σαντορίνης γιορτάζει τα είκοσι πέντε του χρόνια με ένα διήμερο με τοπικά αρώματα και γεύσεις και καλεσμένους γνωστούς σεφ.

Γενέθλια για το «Aressana» με σαντορινιά κουζίνα σε δύο όψεις

Το ξενοδοχείο της Σαντορίνης γιορτάζει τα είκοσι πέντε του χρόνια με ένα διήμερο με τοπικά αρώματα και γεύσεις και καλεσμένους γνωστούς σεφ.

Γενέθλια για το «Aressana» με σαντορινιά κουζίνα σε δύο όψεις - εικόνα 1

Με μια μεγάλη γευστική γιορτή επικεντρωμένη στη σαντορινιά κουζίνα κλείνει τα εικοσιπέντε του χρόνια το κομψό, χαλαρωτικά πολυτελές «Aressana Spa Hotel & Suites» στα Φηρά. Τα events του Σαββάτου 21 Ιουλίου κάνουν κρεσέντο με ένα γαστρονομικό menu degustation ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με σαντορινιές πινελιές στο εστιατόριο «Ifestioni», το οποίο θα συνδημιουργήσουν ο σεφ του ξενοδοχείου Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος του «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, ο Γιώργος Δόσπρας του «Lauda by Andronis» και η Κυριακή Φωτοπούλου του Domaine Σιγάλας (€ 75 ανά άτομο με wine pairing).

Γενέθλια για το «Aressana» με σαντορινιά κουζίνα σε δύο όψεις - εικόνα 2

Την επομένη από τις 6 μ.μ. στον επάνω πάνω όροφο θα σας περιμένουν όλα τα οινοποιεία του νησιού για μια ξενάγηση στον ντόπιο αμπελώνα ποτήρι το ποτήρι, ενώ στο ισόγειο και στην πισίνα (6.30-11 μ.μ.) θα στηθούν stands και μαζί τους ένα τετ α τετ της παλιάς και της σύγχρονης όψης της κουζίνας της Σαντορίνης. Στους παραπάνω guest chefs θα προστεθεί ο Σπύρος Αγιούς («Santoro» στο «Grace Santorini») και από κοινού θα παρουσιάσουν fingerfood μοντέρνων αποχρώσεων εμπνευσμένα από τα ντόπια υλικά –φουαγκρά με καπνιστό χέλι, vinsanto και λάιμ, κέικ φάβας με μπαχαρικά, λευκή μελιτζάνα και χλωροτύρι και φάβα με pork belly και μαρμελάδα κρεμμυδιού από την άλλη κ.α.). Από τις 8.30 μέχρι τις 9.30 μ.μ. η κα Μόσχα Mενδρινού θα παρουσιάσει παραδοσιακές συνταγές όπως η κάπαρη γιαχνί, τα σκορδομακάρονα και οι ντοματοκεφτέδες, έχοντας στο πλευρό της τoν καθηγητή γαστρονομίας και κριτή του ΜasterChef Πάνο Ιωαννίδη, τον Βασίλη Ζαχαράκη («Εlia by Bellonias») και τον Βασίλη Καλλίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!