Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 1

Από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ-απόδοση τιμής στην ελληνική τοπική κουζίνα όπως ερμηνεύεται από βραβευμένους σεφ οργανώνεται από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου. Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης του ξενοδοχείου, που με τις εξαιρετικές δημιουργίες τους έχουν δώσει διαστάσεις fine dining στην τοπική μαγειρική παράδοση, οργανώνουν τη συνάντηση της τοπικής ροδίτικης κουζίνας με άλλες τέσσερις τοπικές κουζίνας της χώρας μας, της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Κρήτης και της Μακεδονίας, μέσα από τη σύμπραξη της μπριγκάδας του «Noble» με τέσσερις βραβευμένους σεφ: τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον Δημήτρη Παμπόρη, τον Γιώργο Στυλιανουδάκη και τον Νίκο Μπίλλη. Κάθε βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4 hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ-ιδιοκτήτη του εστιατορίου «CTC» Αλέξανδρου Τσιoτίνη, ενώ το Σάββατο 28 Ιουλίου ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο «Kenshō» του ομώνυμου ξενοδοχείου της Μυκόνου αλλά και στο ρεθυμνιώτικο «Avli», θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο «Botrini’s» και το με 2 Χρυσούς Σκούφους «Etruscο» της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο «Treehouse» και το «Bubo Fine Dining Restaurant» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία. To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με ένα μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων από την μπριγκάδα των chef του «Noble» σε διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στα πλαίσια της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!