Τα "Όσκαρ του τουρισμού" έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα

Μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις, τα World Travel Awards, φέρνει αυτό το Σάββατο 30/6 στην Αθήνα η HotelBrain. Ο ιδρυτής και ­διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων Πάνος Παλαιολόγος μας μιλάει για το event, τα μελλοντικά σχέδια της HotelBrain και τις νέες ξενοδοχειακές τάσεις.

Τα «Όσκαρ του τουρισμού» έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα

Μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις, τα World Travel Awards, γνωστά και ως Όσκαρ του τουρισμού, φέρνει αυτό το Σάββατο 30 Ιουνίου στην Αθήνα η HotelBrain. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων Πάνος Παλαιολόγος μας μιλάει για το event, τα μελλοντικά σχέδια της HotelBrain αλλά και τις νέες τάσεις των ξενοδοχείων διεθνώς.

Τα "Όσκαρ του τουρισμού" έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα - εικόνα 1
Πάνος Παλαιολόγος

"Το 2018 είναι ένα πολύ ξεχωριστό έτος, καθώς γιορτάζουμε την 25η επέτειό μας ως θεσμού, και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο προορισμό για να φιλοξενήσει τη φετινή τελετή από την Αθήνα. Επίσης είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε με τη HotelBrain, ένα από τα σπουδαιότερα success stories του τουρισμού. Ανυπομονώ να καλωσορίσω την ελίτ της Ευρώπης στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού στη μαγευτική Ελλάδα στις 30/6, σε μία από τις πιο σημαντικές βραδιές της 25χρονης ιστορίας μας". Η δήλωση του προέδρου και ιδρυτή των World Travel Awards, του Graham Cooke, αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή για τη σημασία της φιλοξενίας της εκδήλωσης στην Αθήνα αλλά και για τη διεθνή αίγλη της HotelBrain, η οποία βραβεύεται για τρία συνεχή­ χρόνια ως η κορυφαία εταιρεία ­διαχείρισης ξενοδοχείων στην ­Ευρώπη.

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ευρωπαϊκής απονομής των World Travel Awards 2018 στην Αθήνα;
Καταφέραμε να φέρουμε τη διοργάνωση στην Ελλάδα, η οποία θεωρώ ότι είναι ο πιο δυναμικός τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη. Νομίζω ότι αξίζει να στραφούν επάνω της τα βλέμματα των σημαντικών ανθρώπων του τουρισμού που θα έρθουν στη χώρα μας.

Τα "Όσκαρ του τουρισμού" έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα - εικόνα 2
Η 25η απονομή των World Travel Αwards της Ευρώπης θα γίνει στο Ζάππειο

Τι σηματοδοτεί αυτή η διοργάνωση για την πόλη μας;
Η Αθήνα για λίγες ημέρες θα προσελκύσει τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξαμε το Ζάππειο Μέγαρο για τη διεξαγωγή του event, ένα εμβληματικό κτίριο της Αθήνας αλλά και της χώρας συνολικά. Στο πλευρό μας σε αυτό το εγχείρημα έχουμε το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον Δήμο Αθηναίων, που στηρίζουν τη διοργάνωση με την αιγίδα τους.

Η HotelBrain βραβεύεται επί τρία συνεχή έτη ως η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Πώς έχει επιτευχθεί το success story της;
Οι διαδοχικές βραβεύσεις αποτελούν για μας σημαντική επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών μας. Από την ημέρα που εισάγαμε, πρώτοι στην Ελλάδα, τον όρο "hotel management" μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει περίπου 18 χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στο αντικείμενό μας.

Τα "Όσκαρ του τουρισμού" έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα - εικόνα 3
Τα γκαλά των απονομών δικαιολογούν τον τίτλο των Όσκαρ του Τουρισμού

Ενώ για αρκετά χρόνια ζήσαμε τη δικαίωση αυτού που στα ξενοδοχεία ονομάζουμε "ομοιογένεια" και "standardization" (hotel standards), τώρα θα ζήσουμε –ζούμε ήδη βασικά– την επανάσταση του διαφορετικού.

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σας σχέδια για το μέλλον;
Κατά τη γνώμη μου παρουσιάζουν πολύ μεγάλο αναπτυξιακό ενδιαφέρον τα ξενοδοχεία τα οποία –για πολλούς λόγους– δεν λειτουργούν αποτελεσματικά ή δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά στην αγορά βάσει των αντικειμενικών τους χαρακτηριστικών (π.χ. τοποθεσία, κτιριακές υποδομές κ.λπ.). Αυτά τα καταλύματα αποτελούν τη βασική επενδυτική στόχευση της εταιρείας, που μέσα από τη HotelBrain Capital και τα συμβόλαια management by guarantee/μισθώσεων προσπαθεί να προσφέρει αξιόπιστες και win-win εναλλακτικές προς τον ξενοδόχο ή τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε ξενοδοχείου. Η ζήτηση για τέτοιες­ λύσεις στην Ελλάδα είναι μεγάλη και περιμένω να μεγεθυνθεί κι άλλο. Ως προς το εξωτερικό, μέσω της HotelBrain International, που έχει έδρα το Λονδίνο, στοχεύουμε στην επέκταση της δραστηριότητας του ομίλου εκτός Ελλάδας.

Μιλάτε εδώ και πάνω από μία ­δεκαετία για τον τουρισμό εμπειρίας έναντι της κλασικής πολυτέλειας, κάτι που αποτελεί κυρίαρχη τάση παγκοσμίως τόσο στο hotelling όσο και στο destination management. Ποιες νέες τάσεις παρατηρείτε αυτήν την εποχή στο χώρο του τουρισμού διεθνώς και ειδικότερα στο κομμάτι των ξενoδοχείων;
Οι νέες τάσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά ο τουρισμός εμπειρίας­ είναι αυτός που θα κυριαρχήσει και την επόμενη δεκαετία κατά τη γνώμη μου. Ο έντονος χαρακτήρας, η αποτύπωση των ιδιαίτερων αρωμάτων και χαρακτηριστικών κάθε τόπου μέσα από τη φιλοξενία διαμορφώνουν το μοναδικό concept κάθε καταλύματος και τελικά προσφέρουν στον επισκέπτη αυτό που αποζητά περισσότερο: εμπειρίες. Ενώ για αρκετά χρόνια ζήσαμε τη δικαίωση αυτού που στα ξενοδοχεία ονομάζουμε "ομοιογένεια" και "standardization" (hotel standards), τώρα θα ζήσουμε –ζούμε ήδη βασικά– την επανάσταση του διαφορετικού.

Υπάρχουν ξενοδοχεία που εξακολουθούν να σας εντυπωσιάζουν; Δώστε μας κάποιο παράδειγμα. Ποιο είναι το αγαπημένο σας ξενοδοχείο;
Εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει και να μου εμπνέει θαυμασμό αυτό το πανέμορφο resort που ονομάζεται "Ελλάδα". Είναι το καλύτερο.

WORLD TRAVEL AWARDS FAQ

Τα "Όσκαρ του τουρισμού" έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα - εικόνα 4

Πότε ιδρύθηκαν;
Το 1993, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας σε όλους τους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, resorts, εταιρείες μετακίνησης, tour operators, ταξιδιωτικοί πράκτορες, cruise operators και θεσμικοί εκπρόσωποι ευρωπαϊκών προορισμών).

Πού γίνονται οι απονομές;
Κάθε χρόνο τα World Travel Awards γυρίζουν τον κόσμο με μια απονομή - γκαλά σε κάθε ήπειρο και την τελική απονομή στο τέλος του χρόνου, η οποία φέτος θα γίνει στη Λισαβόνα τον Νοέμβριο.

Ποιος ψηφίζει;
Μια έμπειρη ομάδα ειδικών του ταξιδιού και του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μπορεί επίσης να ψηφίσει και το κοινό, ωστόσο η ψήφος του έχει χαμηλότερη βαρύτητα από αυτήν των ειδικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.