Οι «Λεύκες» και φέτος στη Σαντορίνη

Η νησιώτικη εκδοχή του εστιατορίου έχει νέο μενού και φόντο τη βεράντα μιας κάναβας στη Φοινικιά.

Οι «Λεύκες» και φέτος στη Σαντορίνη

Από πέρυσι το δημοφιλές εστιατόριο του Γαλατσίου «Λεύκες» έχει αποκτήσει αδερφάκι και στη Σαντορίνη. Μια ατμοσφαιρική παλιά κάναβα του 1848 στη Φοινικιά, στην είσοδο της Οίας, φιλοξενεί τις signature γεύσεις του σεφ Τάσου Ντούμα και της ομάδας του.

Το γνώριμο concept αλά «Λεύκες» με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του σεφ γεφυρώνει την παράδοση με την εξέλιξη, και στη νησιωτική εκδοχή του σερβίρεται σε μια πολύ κομψή βεράντα με υπέροχη θέα.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια πλούσια δροσιστική σαλάτα με φακές, κους κους, ντοματίνια, πιπεριές φλωρίνης και καραμελωμένο κρεμμύδι, και συνεχίστε με καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι και λαχανικά αν αγαπάτε τα θαλασσινά ή με ντολμάδες με κιμά, ρύζι γλασέ, κρητικά αμπελόφυλλα και λεμονάτη κρέμα.

Γοητευτικές κυρίως προτάσεις είναι οι παπαρδέλες με σάλτσα παρμεζάνας, λαχανικά και σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι στη λαδόκολλα, ο γύρος από κόκορα με πατατούλες, σαλάτα και μαύρο τζατζίκι αλλά και το αρνί για δύο άτομα, σιγομαγειρεμένο όλο το βράδυ στα κλήματα. Γλυκό φινάλε με μιλφέιγ αλλά και σούπα σοκολάτας με παγωτό φράουλας.

«Λεύκες Σαντορίνη», Φοινικιά, Οία, 2286072211

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!