Τρεις κορυφαίοι έλληνες σεφ, οι Λευτέρης Λαζάρου, Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος, δημιουργούν το νέο μενού της Business Class με την οινική συνδρομή του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει διαρκώς έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο και η γαστρονομία ενός τόπου αναδεικνύεται σε όλο και πιο ισχυρό εργαλείο προβολής που δημιουργεί ουσιαστική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό του προϊόν. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται πως στην AEGEAN το γνωρίζουν καλά, καθώς ήδη από το 2010 και με το πρόγραμμα «Ανακαλύψτε την Ελληνική Κουζίνα» η κορυφαία ελληνική αεροπορική εταιρεία δημιουργεί δεσμούς με την εθνική μας γαστρονομία και την προβάλλει με συστηματικό τρόπο στους επιβάτες της.

Η νέα της πρωτοβουλία ονομάζεται «Gastronomics» και είναι έτοιμη να «απογειωθεί», προσφέροντας για πρώτη φορά στους αιθέρες τις γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας όπως τις δημιούργησαν τρεις κορυφαίοι Έλληνες σεφ. Ο γευστικός πλούτος της χώρας μας, μια πραγματική παρακαταθήκη για ολόκληρο τον κόσμο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Στέλιο Παρλιάρο, που με κέφι και φαντασία δημιούργησαν τις προτάσεις που θα δώσουν την πρώτη αλλά και την τελευταία γεύση από Ελλάδα στους επιβάτες της Business Class της AEGEAN.

Η φάβα Σαντορίνης με λάδι τρούφας χταπόδι κρασάτο και γλυκόξινη μαρμελάδα κάπαρης, η σαλάτα με αγκινάρες Τήνου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, το κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, τα σπιτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας αλλά και η τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι είναι ορισμένα από τα πιάτα τους, χωρίς να λείπουν οι γλυκές προτάσεις όπως ο μπακλαβάς, η πορτοκαλόπιτα, η σοκολάτα με μαστίχα Χίου, το γαλακτομπούρεκο και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.
Ιδιαίτερα ταλαντούχοι και πρωταγωνιστές της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής, οι τρεις σεφ αποκαλύπτουν τα γευστικά «μυστικά» της χώρας μας μέσα από 40 διαφορετικές σπεσιαλιτέ που αναδίδουν γοητευτικά αρώματα Ελλάδας. Από αυτό το γευστικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί, εξού και ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της AEGEAN, Κωνσταντίνος Λαζαράκης δημιούργησε μια λίστα κρασιών με πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές ποικιλίες για να ταιριάξουν με τα πιάτα.