Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους

Μυηθείτε σε έναν προορισμό χαλάρωσης, ανέμελης καλοκαιρινής κομψότητας, επαφής με τη φύση και την Ιστορία.

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους

Μυηθείτε σε έναν προορισμό χαλάρωσης, ανέμελης καλοκαιρινής κομψότητας, επαφής με τη φύση και την Ιστορία.

Περιηγηθείτε στο Κάστρο

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 1

Το ενετικό κάστρο στην άκρη της Χώρας είναι must για all-day βόλτες - από sightseeing (Στο διοικητήριο στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων με έγγραφα από το 16ο αιώνα και μετά) μέχρι καφέ και ποτό.

Νιώστε πάνω σας τις σταγόνες του Καταρράκτη

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 2

Ο καταρράκτης της Νεράιδας ή Φόνισσας βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό σημείο μες στα πλατάνια, κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος. Εκεί κοντά θα δείτε και μια σειρά από εγκαταλειμμένους νερόμυλους.

Γεμίστε τις αποσκευές σας με τα τοπικά προϊόντα

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 3

Παράδεισος των τοπικών προϊόντων και με πολλές μικρές οικοτεχνίες, τα Κύθηρα θα σας βάλουν στον πειρασμό να γεμίσετε το πορτμπαγκάζ. Φημίζονται για τα λαδοπαξίμαδα, το θυμαρίσιο μέλι, τα τοπικά γλυκά (αμυγδαλωτά, μελούνια, σκαρσελάκια, παστιτσέτα κ.ά.) και τη φατουράδα (λικέρ με κανελογαρίφαλα αλλά και φρούτα). Στις ταβέρνες θα βρείτε αρκετά τοπικά πιάτα, όπως κολοκυθανθούς γεμιστούς, ξινόχοντρο (σταρένιος τραχανάς με κατσικίσιο γάλα) με μελιτζάνες, τηγανητά λουβία ή πλαγιομάνους συμπόρου (κουκιά), καλτσούνι (πίτα με χόρτα και φρέσκο τυρί) κ.ά.

Έτοιμοι για περιπετειώδεις βουτιές;

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 4

Το βοτσαλωτό Καλαδί, στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη, είναι –χάρη στον κάθετο βράχο στην άκρη της και στα γαλαζοπράσινα νερά της– η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία. Θα χρειαστεί να περπατήσετε για να την προσεγγίσετε και καλό θα είναι να έχετε μαζί σας προμήθειες. Οι παραλίες είναι πολλές και μπορείτε να δοκιμάζετε διαφορετική κάθε μέρα (τουλάχιστον για μία εβδομάδα): από τις αγαπημένες των νέων βοτσαλωτές ακτές ανατολικά της Χώρας, όπως η Φυρή Άμμος ή ο Χαλκός, μέχρι την αχανή παραλία της Παλαιόπολης με την έντονη αύρα «αρχαίου τόπου» και τις… off Broadway, μικρές και πιο άγριες δυτικές παραλίες, όπως ο Άγιος Λευτέρης ή ο Λυκόδημος.

Ανακαλύψτε τα χωριά

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 5

Από τα χωριά επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον Μυλοπόταμο με τη γραφική πλατεία, τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου και την πανέμορφη γύρω φύση με τους καταρράκτες, τα Μητάτα, τον παραθαλάσσιο Αβλέμονα με τις ψαροταβέρνες, το κεφαλοχώρι Ποταμός με τη ζωντανή λαϊκή αγορά, τα Αρωνιάδικα και τα Καστρισιάνικα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (δώστε προσοχή στις εντυπωσιακές καμινάδες των σπιτιών). Οι φυσιολάτρες περπατήστε στα φαράγγια στην καρδιά του νησιού και ανακαλύψτε απάτητες παραλίες μες στους απροσπέλαστους πευκώνες του Βορρά.

Τα Κύθηρα έχουν το δικό τους Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 6

Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται στη Χώρα και περιλαμβάνει ευρήματα των Προϊστορικών και Κλασικών χρόνων αλλά και της Ενετοκρατίας, ενώ το Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί μια συλλογή παλαιοχριστιανικών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών έργων τέχνης (τοιχογραφίες, εικόνες, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας και κεραμικής κ.ά.) στο ναό της Ανάληψης, στο Κάτω Λιβάδι.

Απολαύστε τη θέα από το Μινωικό Ιερό Κορυφής

Κύθηρα | 7 εμπειρίες που θα ξεκλειδώσουν την ιδιαίτερη γοητεία τους - εικόνα 7
Ευγενική παραχώρηση φωτογραφίας: Δημήτρης Σταθάκης

Σε μικρή απόσταση από τον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαιόπολης, στο βουνό του Αγίου Γεωργίου, με πανοραμική θέα.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια των Κυθήρων αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία των Κυθήρων αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.