4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα

Οι γευστικές και όχι μόνο­ εξελίξεις δείχνουν δυναμισμό κι εμείς προτείνουμε τέσσερα στέκια με ιδιαίτερη­ προσωπικότητα για όσους επιλέξουν την ανανεωμένη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις τους.

4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα

Κάτι τρέχει στην Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα εξελίσσεται σε μια από τις ομορφότερες και πιο ζωντανές πόλεις της Ελλάδας, και μάλιστα σε απόσταση σχεδόν αναπνοής πια από την Αθήνα χάρη στο νέο δρόμο που κάνει το ταξίδι ως εδώ εύκολη υπόθεση. Παράλληλα, η γευστική σκηνή ανανεώνεται συνεχώς και πολλά είναι τα σχέδια που ετοιμάζονται στο άμεσο μέλλον, καθώς ο χαρακτήρας της ως τουριστικού προορισμού ενισχύεται.

Τα project της «Costa Navarino» φαίνεται πως επηρέασαν πάρα πολύ την περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ωραία μαγαζιά που θα στέκονταν άνετα και στην Αθήνα. All day καφέ ρεστοράν, σύγχρονα μεζεδοπωλεία με προσεγμένο ντεκόρ, μοντέρνα εστιατόρια και νεο-παραδοσιακά μπιζουδάκια ανανεώνουν το γαστριμαργικό σκηνικό που μέχρι πρόσφατα περιοριζόταν στις κλασικές ταβέρνες.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου, η γευσιγνωσία έφερε στο προσκήνιο τέσσερα πολύ ωραία εστιατόρια, τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε όσοι βρεθείτε στην πόλη τις ημέρες του Πάσχα, που η Καλαμάτα δονείται στους ρυθμούς του σαϊτοπόλεμου, ή οποιοδήποτε άλλο ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο.

1.«Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλη»

4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα - εικόνα 1

Ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης μετέτρεψε το οικογενειακό οινοπαντοπωλείο σε γαστροταβέρνα με τα ράφια της γεμάτα τοπικά deli. Ξεχώ­ρισα τη νεωτεριστική μπρουσκέτα με φρεσκοβρασμένα χόρτα και μυζήθρα, τη μανιάτικη μακαρονάδα με μυζήθρα και τηγανητό αβγό, το τηγανητό κοτόπουλο με κρούστα από λαλάγγια και την έντεχνη κρέμα λευκής σοκολάτας με κουραμπιέ. (Υπαπαντής 32, 2721082759)

2.«Κάρδαμο»

4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα - εικόνα 2

Το μενού του σεφ Σπύρου Κοντογιαννίτη, ο οποίος δημιούργησε το χώρο μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη, εξελίσσει συνετά τα παραδοσιακά πιάτα με λεπτές παρεμβάσεις και με στήριγμα μια ολόκληρη σειρά από εξαιρετικά προϊόντα τοπικά αλλά και από όλη τη χώρα. Πιάστε τραπέζι κάτω από τη σκιά των θεόρατων δέντρων και απολαύστε ανοιχτή χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο και ξινομυζήθρα, σεσκουλοντολμάδες με σάλτσα γιαουρτιού και χοιρινό κότσι με πουρέ σελινόριζας. (Σιδηροδρομικού Σταθμού 21, 2721098091)

3.«Yiamas Gastro Bar»

4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα - εικόνα 3

Το funky all day resto του ξενοδοχείου «Elite City Resort» έφερε τα πάνω κάτω με τις προτάσεις του κι έχει αναδειχτεί στο καλύτερο της πόλης. Ο σεφ Στέλιος Μπαρμπέας καταφέρνει να συνδυάζει επιτυχημένα την παράδοση και τα διαλεχτά ντόπια υλικά με τις σύγχρονες γευστικές τάσεις σε μια κουζίνα με αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα. Γεμίζει λ.χ. ασιατικά ψωμάκια ατμού bao με τραγανή γουρνοπούλα, μετατρέπει μια παραδοσιακή κοκορόσουπα σε ράμεν με νουντλ και σύγκλινο κι εκσυγχρονίζει έναν απολαυστικό βακαλάο «τσιλαδιά» με τσάτνεϊ ντομάτας-σταφίδας, κοκκάρια και πουρέ μαραθόριζας. Τα γλυκά του είναι για χειροκρότημα. (Ναυαρίνου 2, 2721022434)

4.«Κρεοπωλείον 29»

4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα - εικόνα 4

Έχει ιστορία από το 1999 σαν φάρμα, χασάπικο και παραδοσιακή χασαποταβέρνα από τον Κωνσταντίνο Μανιατέα. Πέρυσι ο γιος του Νίκος το μετέτρεψε σε ένα μοντέρνο και πολύ οικείο εστιατόριο για ψαγμένο κρέας, όπου στο διάφανο ψυγείο σιτέματος ωριμάζουν κρέατα δικής τους εκτροφής καθώς και εισαγόμενα. Από το δικό του κοπάδι, που βόσκει ψηλά στον Ταΰγετο, χάρηκα μια πεντανόστιμη σπαλομπριζόλα από ράτσα Limousin με προκλητικό λιπάκι. Πολύ ξεχωριστά είναι το homemade μπιφτέκι και το συκώτι, που ψήνονται σε φούρνο Josper. (Φαρών 29, 2721028249)

+ Arty καλοκαίρι προ των πυλών

4 νόστιμα στέκια στην Καλαμάτα - εικόνα 5

Το 24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (13-22/7) χαρίζει στην Καλαμάτα ένα από τα ωραιότερα καλοκαίρια της. Ανοίγεται σε όλη την πόλη, είναι ποιοτικό, με σημαντικές διεθνείς μετακλήσεις και με στοχευμένη εκπαιδευτική δράση. Θα δούμε δεκατέσσερις παραγωγές με σημαντικά ονόματα του σύγχρονου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα για την Καλαμάτα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.