Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές

Σκανάραμε τα προγράμματα της αγοράς και επιλέξαμε προτάσεις για μια οργανωμένη απόδραση σε ατμοσφαιρικούς προορισμούς.

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές

Σκανάραμε τα προγράμματα της αγοράς και επιλέξαμε προτάσεις για μια οργανωμένη απόδραση σε ατμοσφαιρικούς προορισμούς. Από την Αλεξάνδρα Σταυροπούλου

Καταπράσινη Σκωτία

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 1

Τι θα λέγατε αν αυτό το Πάσχα σας έβρισκε στη μαγευτική Σκωτία; Το «Manessis Travel» οργανώνει για εσάς μία εξαήμερη εκδρομή στη χώρα της γκάιντα και του ουίσκι. Η γνωριμία ξεκινάει από την πρωτεύουσα της, το Εδιμβούργο. Μία βόλτα στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης και στα μεσαιωνικά καλντερίμια καθώς και ένα single malt ουίσκι με τη συνοδεία ζωντανής απαλής Σκοτσέζικης μουσικής θα σας δώσουν αμέσως μία πρώτη γεύση. Στο πρόγραμμα υπάρχει ακόμη ξενάγηση της πόλης και του κάστρου του Εδιμβούργου με ανάβαση στην κορυφή του λόφου Κάλτον ώστε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης και επίσκεψη στη βασιλική κατοικία της βασίλισσας της Σκωτίας.

Επόμενη στάση το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς με τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα), το θεαματικό φαράγγι Γκλένκοου και οι μαγευτικές λίμνες όπως αυτή του Λοχ Νες. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και μία επίσκεψη στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τη Γλασκόβη, ένα μοντέρνο αστικό κέντρο με βικτοριανή κληρονομιά.

(Αναχώρηση 5/4, τιμή ανά άτομο από € 795, 2103290100)

Πανόραμα Σικελίας

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 2

Ήλιος, θάλασσα και ιστορία συνυπάρχουν στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, τη Σικελία. Αυτό το Πάσχα, το «Cosmorama» σας καλεί να επισκεφτείτε για πέντε μέρες αυτό το μαγευτικό τόπο με τα πλούσια χρώματα και αρώματα. Το οδοιπορικό ξεκινάει από τις επιβλητικές Συρακούσες με το αρχαίο θέατρο «Teatro Greco» και το σπήλαιο Orecchio di Dionio (Αφτί του Διονύσου) καθώς επίσης και το νησί Ortigia με τα μεσαιωνικά κτίρια που θεωρείται το κέντρο της πόλης. Την σκυτάλη παίρνει η κοσμοπολίτικη Ταορμίνα με το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την απίστευτη θέα στη βραχώδη ανατολική ακτογραμμή της Σικελίας καθώς και η Κατάνια, ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με μπαρόκ αρχιτεκτονική.

Οι πόλεις Σελινούντα και η Έγεστα σας περιμένουν για να σας προσφέρουν μία μέρα αφιερωμένη στην παρουσία των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας. Από την σιτσιλιάνικη εμπειρία σας δεν θα μπορούσε να λείπει και μία βόλτα στην πόλη του Παλέρμο όπου η αρχαιότητα συναντά το Βυζάντιο, οι Άραβες τους Νορμανδούς και η αναγεννησιακή εποχή τη σύγχρονη. Και το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ μιας και θα επισκεφτείτε και την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη. (Αναχώρηση 5/4, τιμή ανά άτομο από € 495, 2111989336)

Τροπικό Μπαλί

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 3

Μία διαφορετική πρόταση σας κάνει το «Versus Travel» για αυτό το Πάσχα με ένα 10ημερο ταξίδι στο τροπικό και συνάμα μυστηριακό Μπαλί. Ατέλειωτες παραλίες με φοίνικες και χρυσή αμμουδιά, ψηλά βουνά, ενεργά ηφαίστεια, πυκνή ζούγκλα, πολύχρωμες φορεσιές, μαγευτικοί ορυζώνες, μικρά παραδοσιακά χωριά, πάνω από 100.000 ναοί και μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά σας περιμένουν στο νησί του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους. Έχετε ακόμη τη μοναδική ευκαιρία να βιώσετε από κοντά την ιδιαίτερη καθημερινότητα του Μπαλινέζικου λαού με την πρωινή προσευχή στους ναούς, τον καθημερινό ανθοστολισμό των ναών και των σπιτιών με ολόφρεσκα λουλούδια και τους τοπικούς ήχους και χορούς.

Και το βράδυ όμως το νησί δεν θα σας απογοητεύσει. Η Κούτα και η Σεμινιάκ διαθέτουν μία έντονη νυχτερινή ζωή όπου μπορείτε να γευθείτε νοστιμότατα θαλασσινά όπως αστακούς και καραβίδες στις υπαίθριες ψαροταβέρνες της περιοχής Jimbaran. Την εμπειρία σας μπορείτε να ολοκληρώσετε με ψώνια ρούχων και επίπλων σε μοναδικές τιμές αλλά και ενός χαλαρωτικού μασάζ. (Αναχώρηση 5/4, τιμή ανά άτομο από €499, 2103232800)

Πάσχα στο Βελιγράδι

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 4

Το «Smile Acadimos» σας προσκαλεί να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα στη πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Βελιγράδι. Βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης με τα παραδοσιακά καφέ και μπαράκια όπου συχνάζουν καλλιτέχνες και μποέμ της Σερβικής κουλτούρας και στην παλιά αγορά του Βελιγραδίου (Zeleni Venac) θα σας δώσουν μία πρώτη εικόνα της πόλης. Ακολουθούν επισκέψεις στο Πατριαρχείο, τον Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, τον ζωολογικό κήπο και το μουσείο της Πριγκίπισσας Λιούμπικα.

Το Βελιγράδι όμως έχει ακόμη πολλά να σας δείξει. Το εθνικό πάρκο Φρούσκα Γκόρα, το κουκλίστικο Sremski Karlovci, το φρούριο Kalemegdan που δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα , ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα, η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα και ο εντυπωσιακός ναός του Αγίου Σάββα είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα.

(Αναχώρηση 5/4, τιμή ανά άτομο από €345, 2103738000)

Πολύχρωμη Μάλτα

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 5

Τι θα λέγατε για μία κοντινή πασχαλινή απόδραση με άρωμα μεσογειακό; Μία τέτοια 4ημερη εκδρομή έχει ετοιμάσει για εσάς το ταξιδιωτικό γραφείο «Ginis» στη γειτονική μας Μάλτα. Ένα νησί με μπαρόκ αρχιτεκτονική, μεσογειακές πόλεις, πλούσια ιστορία και χαριτωμένα χωριά όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να διασκεδάζουν στα πανηγύρια τα οποία γίνονται σχεδόν καθημερινά στις γιορτές των αγίων. Πρώτη στάση η περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, η Βαλλέτα, μία καστρούπολη με ιδιαίτερη σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Εκεί μπορείτε να «χαθείτε» στα στενά γραφικά δρομάκια και στους κήπους Μπαράκα.

Η Μάλτα όμως διαθέτει και άλλες ομορφιές όπως τον καθεδρικό ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί, το Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, το λόφο Ραμπάτ, το νησί Γκόζο (το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας) όπως επίσης και το πάρκο της Playmobil αλλά και το χωριό του Ποπάυ. (Αναχώρηση 6/4, τιμή ανά άτομο από € 395, 2112112111)

Κοσμοπολίτικη Νότια Γαλλία

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 6

Ένα πλούσιο 5ημερο έχει ετοιμάσει για εσάς το «Versus Travel» στα γαλλικά παράλια της Μεσογείου. Ανακαλύψτε την Κυανή Ακτή και την πρωτεύουσά της Νίκαια που από πολλούς χαρακτηρίζετε και ως «Παρίσι της Μεσογείου». Κομψή και δημοφιλής, ζωντανή και χαρούμενη, η Νίκαια έχει πολλά μνημεία, εκκλησίες, μουσεία, πάρκα, κήπους και μονοπάτια καθώς επίσης και εστιατόρια μιας και φημίζεται για τη γαστρονομία της. Κατευθυνόμαστε τώρα στην ανατολική περιοχή της Κυανής ακτής με το μικρό Πριγκιπάτο του Μονακό, το Μόντε Κάρλο και το Εζ, ένα χωριό πραγματικά μεσαιωνικό στολίδι αλώβητο από τον χρόνο που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο.

Ο επόμενος προορισμός φέρνει έναν κινηματογραφικό αέρα μιας και μιλάμε για την πόλη των Καννών. Ακολουθεί το διάσημο Σεν Τροπέ, το μικρό χωριό φρούριο της δυναστείας των Γκριμάλντι Πορτ Γκριμό, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαιν Τροπέ και μία ολοήμερη εκδρομή στη Μασσαλία και στην Εξ αν Προβάνς. (Αναχώρηση 5/4, τιμή ανά άτομο από € 499, 2103232800)

Αιγαιοπελαγίτικη κρουαζιέρα

Πάσχα με τα ταξιδιωτικά γραφεία | επιλέξαμε 7 εκδρομές - εικόνα 7

Για όσους αγαπούν τη θάλασσα, η «Celestyal Cruises» σχεδιάζει ένα τριήμερο εν πλω ταξίδι στα νερά του Αιγαίου Πελάγους. Με αφετηρία τον Πειραιά, το «Majesty», ένα ιδανικό κρουαζιερόπλοιο για χαλάρωση και διασκέδαση σαλπάρει για το νησί των ανέμων, τη Μύκονο, για το παραθαλάσσιο τουρκικό θέρετρο Κουσάντασι, για την όμορφη Πάτμο και για την ηφαιστιογενή Σαντορίνη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορείτε να επωφεληθείτε από τις παροχές του κρουαζιερόπλοιου έτσι ώστε να απολαύσετε στο μέγιστο τις διακοπές σας στο Αιγαίο. (Αναχώρηση 6/4, τιμή ανά άτομο από € 329, 2164009600)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.