H γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 οι ελληνικές γεύσεις παρουσιάζονται στο εμβληματικό James Beard Foundation.

H γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 οι ελληνικές γεύσεις παρουσιάζονται στο εμβληματικό James Beard Foundation.

H γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη - εικόνα 1

Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσιάζει τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018.

Επικεφαλής της ομάδας είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με ταλαντούχες αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ, Les Dames d' Escoffier, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης. Δημοσιογράφοι γεύσης και γαστρονομικού τουρισμού, food & beverage opinion leaders και bloggers γαστρονομίας θα παραστούν στη συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως μοναδικοί γαστρονομικοί προορισμοί και θα γευθούν τις ξεχωριστές δημιουργίες των σεφ.

Το μενού θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά πιάτα της αιγαιακής κουζίνας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά αλλά και τα όσπρια, το λάδι και τα τοπικά βότανα. Τα πιάτα θα συνοδεύουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του Νοτίου Αιγαίου. Στο πλευρό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα βρίσκεται και ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η εταιρεία ταξιδιωτικού μάρκετινγκ «LifeThink».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το χιόνι επιστρέφει: Πέντε ξεχωριστοί αλπικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη

Το χιόνι επιστρέφει και η χειμερινή σεζόν ξεκινά! Ξεχωριστά χιονοδρομικά στην Ευρώπη μας περιμένουν με πίστες και cosy σαλέ για λευκές μέρες γεμάτες περιπέτεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
20/01/2026

Σε ρυθμούς καρναβαλιού με φαντασμαγορική έναρξη η Πάτρα

Μουσική και χορός πλημμύρισε την πλατεία Γεωργίου Α' στην οποία "χτυπά" η καρδιά, ενώ το φετινό σύνθημα "Βγες από την Οθόνη" καλεί τον κόσμο να συμμετέχει.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η μητρόπολη του μέλλοντος

Έχει ένταση και ρυθμό, αλλά ξέρει και να ηρεμεί. Μια πόλη-κράτος με κορυφές, παλμό, ιστορία, γεύση και εικόνες που μένουν μέσα σου σαν το πιο αστραφτερό skyline, γαρνιρισμένο με αυθεντικότητα.

Ο Όμιλος Mitsis παρουσιάζει το νέο του brand, Canvas by Mitsis

Με tagline "Making simple special" το νέο brand ενισχύει περαιτέρω τη διαφοροποίηση και τη στρατηγική ανάπτυξή του ομίλου στον ελληνικό τουρισμό.

Τα ελληνικά νησιά που θα κυριαρχήσουν το 2026, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller

Διάσπαρτα νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος που είναι ελκυστικά για κάθε είδους παραθεριστή, προτείνονται για επίσκεψη μέσα στο νέο έτος.

Ιόνια Διαδρομή: Από τη Σμύρνη στα μυστικά της αρχαίας Ιωνίας

Πρώτη στάση στη Foça, την αρχαία Φώκαια, με το λιμάνι της να ακτινοβολεί γαλήνη. Στη συνέχεια η Urla, η αρχαία Κλαζομεναία, συνδυάζει ιστορία και slow living.

Τι μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο ταξιδιωτικό προορισμό;

Ενώ πολλοί ταξιδιώτες αναζητούν απρόσμενες προκλήσεις και νέες εμπειρίες, αρκετοί βρίσκουν χαρά στο να επισκέπτονται το safe destination place τους.