Το 9ο Sympossio ταξιδεύει την Ελλάδα στο εξωτερικό

Με μια λαμπερή τελετή στο Saint George Lycabettus σηματοδότηθηκε η επίσημη έναρξη της 9ης κατά σειρά διεξαγωγής του καθιερωμένου πλέον ευρωπαϊκού ταξιδιού του «Sympossio», με φετινό θέμα το «Οδοιπορικό στη Πελοπόννησο».

Το 9ο Sympossio ταξιδεύει την Ελλάδα στο εξωτερικό

Με μια λαμπερή τελετή στο Saint George Lycabettus σηματοδότηθηκε η επίσημη έναρξη της 9ης κατά σειρά διεξαγωγής του καθιερωμένου πλέον ευρωπαϊκού ταξιδιού του «Sympossio», με φετινό θέμα το «Οδοιπορικό στη Πελοπόννησο».

Το 9ο Sympossio ταξιδεύει την Ελλάδα στο εξωτερικό - εικόνα 1

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά το Sympossio Greek Gourmet Touring με επιτυχία ταξιδεύει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επισκεπτόμενο παραπάνω από 37 πόλεις σε 18 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, το Sympossio, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του ομίλου Aldemar πριν από περίπου μια δεκαετία, για ακόμη μία χρονιά, επιδιώκει την προβολή και ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων και περιοχών, έξω από τα στενά όρια της χώρας. Φέτος, έχοντας στο πλευρό του το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και τον Οργανισμό Enterprise Greece, το Sympossio παρουσιάζει ένα μαγευτικό «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο». Στο ταξίδι αυτό συνοδοιπόροι είναι επιχειρηματίες του κλάδου και ξενοδόχοι της Πελοποννήσου με τα ξενοδοχεία: Saint George Lycabettus, Airotel, Kinsterna, Κυρίμαι, Elite, 3sixty αλλά και εταιρείες όπως η Aegean Airlines, η ΛΟΥΞ, το Κτήμα Σκούρα και το Παπαδημητρίου, η Unilever, το Coffee Island, η Apivita και πολλές ακόμα.

Το 9ο Sympossio ταξιδεύει την Ελλάδα στο εξωτερικό - εικόνα 2
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του θεσμού «Sympossio» και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar και η Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερχειάρχης Πελοποννήσου.

Η έναρξη του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, ανακοινώθηκε σε μια λαμπερή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Saint Geroge Lycabettus. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία σημαντικές προσωπικότητες από το πεδίο του τουρισμού αλλά και της ελληνικής επιχειρηματικότητας, όπως η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και εμπνευστής του θεσμού «Sympossio» και η Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus ενώ το παρόν έδωσαν και πρόσωπα της γαστρονομίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της τηλεόρασης.

Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος άνοιξε την εκδήλωση, δηλώνοντας: «Το Sympossio είναι το μοναδικό, συνεργικό όχημα προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια αποδεικνύει πως ενσωματώνει πλήρως όλους τους επιμέρους κλάδους αυτού που ονομάζουμε Οικονομία της Φιλοξενίας. Μέσα από την σύμπραξη φορέων, παραγωγών, βιομηχανίας, τουριστικών επαγγελμάτων και επαγγελματιών όλου του φάσματος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του τουρισμού, αλλάζουμε το αφήγημα με έργα και όχι λόγια». Στην συνέχεια, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού χαρακτήρισε το «Sympossio» ως μια εξαιρετικά δυναμική δράση για την προώθηση και την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δυναμική της Πελοποννήσου, που φέτος βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!