Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας ενός πολυτελούς boutique hotel στον Καλαφάτη.

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας ενός πολυτελούς boutique hotel στον Καλαφάτη.

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά - εικόνα 1

Έκανε ξεχωριστή δουλειά στο «F+W» στο Κολωνάκι o Oλιβιέ Καμπανά. Η γοητευτική σπονδηλωτή γευστική αισθητική του μας χάρισε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στιγμιότυπα για τη γαστρονομική αρχειοθήκη μας. Και τώρα έχει σκοπό να προσθέσει κι άλλα, με την πολυτονική κουζίνα του να μας δίνει ραντεβού αυτή τη φορά όχι στην Αθήνα αλλά στη Μύκονο, μια που ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τo εστιατόριο του «La Residence» στον Καλαφάτη. Εκεί, στο κομψά πολυτελές πεντάστερο all suites ξενοδοχείο με την κλασικότροπη αύρα, που ξανανοίγει για τη σεζόν στις 27 Απριλίου, θα βάλει την πινελιά του στο πρωινό και στην ανάλαφρη, πιο casual μεσημεριανή κάρτα, ξεδιπλώνοντας την δυναμική του στο βραδινό μενού, όπου αναμενόμενα τα πιάτα θα είναι πιο σοφιστικέ και πολυδιάστατα, πατώντας πάνω σε γαλλικές τεχνικές και αξιοποιώντας πολλά τοπικά υλικά.

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά - εικόνα 2

Το μενού είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, τείνει όμως να πάρει την τελική του μορφή κι έτσι μπορούμε να σας δώσουμε μια πρώτη ιδέα λέγοντάς σας για μια σύνθεση με τηνιακή έμπνευση όπου οι χειροποίητες λιαστές ντομάτες θα συναντούν τα σπαράγγια και τα αγκιναράκια την λευκή σοκολάτα, αλλά κι ένα παγωτό από παντζάρι και μπούκοβο ή για μια άλλη όπου τα ψαράκια του Αιγαίου έχουν για αξεσουάρ, από μους τόνου και νιφάδες παλαμίδας μέχρι μια χλωροφύλλη από άγρια μυκονιάτικα χόρτα. Οι χαρακτηριστικές τριλογίες επιστρέφουν με πιάτα σαν το τηνιακό περιστέρι με φουαγκρά, κονσομέ με το ζωμό του με μέλι και θυμάρι και γλυφιτζούρι από το μπούτι και το αρνί που εμφανίζεται σε καρέ, ως «γύρος» και μπρεζέ, κι είναι και το παλαιωμένο ριζότο, και τα surf & turf... Πέρα από το a la carte, θα υπάρχουν δυο menus degustation, ένα της ανακάλυψης κι ένα ακόμη, εκτενέστερο, αποτυπώνοντας την ιδιαίτερη ρυθμολογία της κουζίνας – εκεί, ανάμεσα σε άλλα, και μια μπουγιαμπέσα με το ιδίοχειρο αποτύπωμα του σεφ που την έχω βάλει, ήδη από την εκφώνηση, στο μάτι.

Ξενοδοχείο «La Residence», Καλαφάτης, Μύκονος, 2289071349.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!