Όλα τα μάτια στον Μυστρά

Δύο δυναμικά και πολλά υποσχόμενα ξενοδοχειακά openings δίνουν νέα αίγλη σε έναν από τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αναδεικνύοντάς τον δυναμικότερα από ποτέ σε αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά

Δύο δυναμικά και πολλά υποσχόμενα ξενοδοχειακά openings δίνουν νέα αίγλη σε έναν από τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αναδεικνύοντάς τον δυναμικότερα από ποτέ σε αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 1
To «Mystras Grand Palace» απλώνεται σε μια έκταση πολλών στρεμμάτων μες στους ελαιώνες του Μυστρά.

Η υποβλητική εμπειρία­ της περιήγησης στο μοναδικό σύνολο από μνημεία φράγκικα, βυζαντινά και οθωμανικά έχουν κάνει τον Μυστρά έναν από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Πελο­ποννήσου και απαραίτητη στάση για τους ξένους επισκέπτες που κάνουν το... grand tour της Ελλάδας.

Σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο, με επίκεντρο τα γειτονικά Πικουλιάνικα, ατμοσφαιρικοί, μικροί ξενώνες, όπως οι «Κατοικίες Μαζαράκη», έχουν ανοίξει­ εδώ και χρόνια το δρόμο του boutique τουρισμού στην περιοχή, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές που θα αναδείκνυαν το πανέμορφο –αλά Τοσκάνη– τοπίο στους πρόποδες σε δημοφιλή αυτόνομο προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν φύση, Ιστορία και πολυτέλεια.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 2
Το «Euphoria» που ανοίγει σε λίγους μήνες εντάσσεται αρμονικά στο τοπίο της περιοχής.

Δύο πολύ ηχηρές ξενοδοχειακές αφίξεις, ωστόσο, το πολυτελές resort «Mystras Grand Palace», που άνοιξε λίγο πριν από τις γιορτές, και το destination spa retreat «Euphoria», που πρόκειται να ανοίξει σε λίγους μήνες, φαίνεται πως ανατρέπουν τα μέχρι τώρα­ δεδομένα, επανασυστήνοντας τον Μυστρά σε διαφορετικού προφίλ επισκέπτες και ανοίγοντας νέους δρόμους στον τουρισμό υψηλού προφίλ και στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου, μετά την αντίστοιχη άνθηση στα παράλιά της.

Το καινούργιο παλάτι του Μυστρά

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 3
Η πέτρα και το ξύλο πρωταγωνιστούν στο «Mystras Grand Palace».

Αρχοντικά απλωμένο σε μια έκταση­ 30 στρ. μες στους ελαιώνες του Μυστρά, το «Mystras Grand Palace Resort & Spa» υποδέχτηκε τους πρώτους καλεσμένους του στις αρχές Δεκεμβρίου. Το πεντάστερο ξενοδοχείο της Λακωνίας αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος του Δημήτρη και της Γεωργίας Καλοειδή, Ελλήνων ομογενών της Αμερικής, για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας υψηλού επιπέδου στον τόπο καταγωγής τους. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν­ τρία χρόνια εργασιών, το αποτέλεσμα ωστόσο, όπως άλλωστε και το όνομα του ξενοδοχείου, φανερώνει την πρόθεσή τους να κάνουν δώρο στον Μυστρά ένα παλάτι-κόσμημα.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 4
Ατμόσφαιρα κλασικής πολυτέλειας στα δωμάτια του «Mystras Grand Palace».

Ακριβά υλικά, με κυρίαρχα την πέτρα, το ξύλο και το μάρμαρο, κοσμούν τόσο τους μεγάλους και άνετους κοινόχρηστους χώρους όσο και τα δωμάτια που χαρίζουν συναρπαστική θέα στην καστροπολιτεία και μοιράζονται σε 9 κτίρια-σπίτια. Είναι κατηγορίας στάνταρ ή superior (αμφότερες κατηγορίες­ περί τα 30 τ.μ.) και δίχωρες σουίτες­ των 60 τ.μ. Σε αυτήν τη φάση ανέρχονται συνολικά στα 30 (ένας αριθμός που αρμόζει περισσότερο σε boutique ξενοδοχείο παρά σε resort), ωστόσο στο μέλλον θα φτάσουν περί τα 100.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 5
Ο μοντέρνος χώρος του εστιατορίου στο «Mystras Grand Palace».

Στο κεντρικό κτίριο, πέρα από τα πέντε καταστήματα με προϊόντα της περιοχής, την γκαλερί και το συνεδριακό κέντρο, βρίσκονται επίσης τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου: το «Ελιά», όπου σερβίρονται το πρωινό και το μεσημεριανό, και το «Παλατάκι­», το επίσημο βραδινό εστιατόριο. Τη φροντίδα της γαστρονομικής πρότασης συνολικά έχει ο έμπειρος Κύπριος σεφ Ανδρέας Γεωργίου.

Με θητεία άνω των 30 ετών στο «Hilton» της Λευκωσίας, ο σεφ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των λακωνικών προϊόντων: από τα αλλαντικά, τα τυριά και τις πέστροφες Γεροντίδη του πρωινού μέχρι τις βραδινές προτάσεις του καταλόγου, που περιλαμβάνουν πιάτα­ όπως η σαλάτα με φρέσκα γκότζι μπέρι Λακωνίας, το ταλαγάνι στη σχάρα με μαρμελάδα κυδώνι, τα χοιρινά φιλετάκια με ντομάτα και σφέλα, ο μπαρδουνιώτικος κόκορας με γκόγκες, το κοκκινιστό μοσχάρι με μανιάτικες χυλοπίτες και τα στριφτάρια με ελιές Καλαμών, σαλάμι και ντοματίνια.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 6
Υπέροχη θέα από τις βεράντες του «Mystras Grand Palace».

Για τους λάτρεις της ευεξίας το spa, επίσης στο κεντρικό κτίριο, είναι πλήρως εξοπλισμένο (σάουνα, χαμάμ, εσωτερική πισίνα κ.λπ.) και προσφέρει, κατόπιν ραντεβού, μια πλούσια παλέτα θεραπειών με διαφορετικούς τύπους μασάζ αλλά και υπηρεσίες περιποίησης, όπως μανικιούρ και hair styling. Το ξενοδοχείο «αγκαλιάζουν» τέσσερα γήπεδα τένις διεθνών προδιαγραφών, που όμοιά τους δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ένας παιδότοπος και η μεγάλη εξωτερική πισίνα με τις σεζλόνγκ και το pool bar.

Οι εγκαταστάσεις του είναι ανοικτές και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Περισσότερες πληροφορίες στο 2731021111 και στη σελίδα Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Facebook.

Το κάστρο σε πολυτελή ευφορία

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 7
Άποψη του «Euphoria»

Σε λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον Μάιο, οι προβολείς θα στραφούν εκ νέου στον Μυστρά, όπου ετοιμάζεται ένα μοναδικό destination spa retreat από την οικογένεια Ευφραίμογλου. Το «Euphoria» κατασκευάζεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, σε απόσταση αναπνοής από τη βυζαντινή καστροπολιτεία, και θα απευθύνεται σε spa goers από όλο τον κόσμο που αναζητούν υπηρεσίες ευεξίας και αυτοβελτίωσης. Το ξενοδοχείο απλώνεται σε νεόκτιστα κτίρια με επίκεντρο ένα αρχοντικό του 1830 με θέα στη Σπάρτη και την κοιλάδα του Ευρώτα με τους πορτοκαλεώνες.

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 8
Η ευεξία βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του «Euphoria».

Τα 45 δωμάτια θα είναι διακοσμημένα σε γήινους τόνους, με έργα μοναστηριακής τέχνης, ενώ ορισμένα θα διαθέτουν πριβέ χαμάμ ή τζακούζι. Το spa με τη «σφαιρική» πισίνα και τις καμάρες που, όπως και οι κοινόχρηστοι χώροι, έχουν αναφορές στη βυζαντινή αρχιτεκτονική αναμένεται εντυπωσιακό. Τέλος, το πευκοδάσος προσφέρεται για πεζοπορίες, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν tree houses για θεραπείες αλλά και διανυκτέρευση κι εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας με τοπικά προϊόντα και ειδικά προγράμματα διατροφής.

3 must-see στον Μυστρά

Όλα τα μάτια στον Μυστρά - εικόνα 9

Παλάτι των Δεσποτών
Τριώροφο πέτρινο συγκρότημα (13ος-15ος αι.) σε σχήμα «Γ» με δεκάδες τοξωτά παράθυρα. Το μεγάλο πλάτωμα μπροστά του χρησίμευε πιθανότατα ως τόπος δημόσιων εκδηλώσεων.

Μητρόπολη - Μουσείο Μυστρά
Η μητρόπολη (ή Άγιος Δημήτριος) κοσμείται­ με σημαντικές τοιχογραφίες. Σε ένα διώροφο κτίριο της βόρειας αυλής της μητρόπολης στεγάζεται και το μικρό Μουσείο Μυστρά.

Κάστρο Βιλεαρδουίνου
Γι’ αυτούς που δεν πτοούνται από την ανάβαση συνιστούμε το στριφογυριστό μονοπάτι που ξεκινάει από την είσοδο της Πάνω Χώρας και οδηγεί στην κορυφή, στο κάστρο του Βιλεαρδουίνου.

Περισσότερα για τον Μυστρά και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.