Ώρα για Αράχοβα!

Λευκοντυμένη νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά είναι η ντίβα του χειμώνα γι'αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τα τελευταία νέα και τις κλασικές αξίες για όσους ανηφορίσουν στις πλαγιές του Παρνασσού.

Ώρα για Αράχοβα!

Μετά το φρεσκάρισμα των τελευταίων χρόνων η έναρξη της χειμερινής σεζόν βρίσκει τον πιο κοσμικό ορεινό προορισμό της χώρας χωρίς εκπλήξεις, με κλασικές επιλογές και διάθεση ανάδειξης της υπέροχης φύσης της περιοχής και του πλούσιου πακέτου διαδρομών.

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 1
Στα λευκά είναι ντυμένη η Αράχοβα (22/12/2017, 09:05, meteocam.gr)

Αν κρίνουμε από την πρόβα τζενεράλε της σεζόν (βλ. αργία 28ης Οκτωβρίου), το μποτιλιάρισμα και τα γεμάτα σοκάκια θα αποτελέσουν και φέτος αγαπημένα… σπορ της ντίβας του χειμώνα. Οι σταθερές αξίες δίνουν τον τόνο, χωρίς σημαντικές νέες αφίξεις και με διάθεση τόσο για ξενύχτια, ρουστίκ γεύσεις και χαλάρωση σε πολυτελή ξενοδοχεία όσο και για περιηγήσεις και δραστηριότητες στον Παρνασσό και στα γύρω χωριά, προς τα οποία στρέφεται άλλωστε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Μπορεί η Αράχοβα να θέλει ακόμη δουλειά για να κερδίσει το στοίχημα ενός αλπικού resort με όλο και μεγαλύτερη σεζόν, που δεν θα αρκείται στο χιόνι, γίνονται όμως βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι στο μοναδικό πακέτο εμπειριών της περιοχής (το πρωί σκι στον Παρνασσό ή αρχαιολογικός περίπατος στους Δελφούς, το μεσημεράκι ψάρι δίπλα στο κύμα στο Γαλαξίδι, το βράδυ live σε αλπικά σαλέ) εστιάζει φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Αράχοβας, μέσω εκθέσεων και συνεδρίων, για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ξένους επισκέπτες.

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 2
Νέα άφιξη το concept store «Costa Lekka».

Σκι, εναλλακτικές δραστηριότητες με επίκεντρο τη φύση, σηματοδοτημένα μονοπάτια, εμπειρίες που θυμίζουν αλπικά resorts και ανανεωμένα γευστικά hot spots συνθέτουν το lifestyle των χειμερινών διακοπών εδώ. Στην Αράχοβα τα περισσότερα μαγαζιά είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετατρέποντας έτσι τον πρωινό καφέ σε μεσημεριανό μεζέ και αργότερα σε κοκτέιλ.

Με το πρώτο φως του ήλιου οι υπαίθριες σόμπες της Πλατείας Λάκκας παίρνουν φωτιά και τα γραφικά μαγαζάκια με τις σύγχρονες πινελιές καλωσορίζουν τους επισκέπτες με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ. Ούτε φέτος λείπουν οι νέες αφίξεις. Το γνώριμο από τη Μύκονο concept store «Costa Lekka» μόλις απέκτησε αδερφάκι στο κεντρικό στενό του οικισμού, ενώ νέα all day πρόταση είναι το «Room Cocktail&Coffee Bar».

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 3
Kοσμική περαντζάδα στα σκαλάκια του Αγίου Γεωργίου.

Κλασικές αξίες για κάθε στιγμή της ημέρας είναι το «Sehre» (2267031518), το chalet-café με το γιορτινό feeling στη διακόσμηση αλλά και το «Bonjour» (2267032330), που για πάνω από 30 χρόνια συνηθίζει να λέει την πρώτη καλημέρα σε όσους έρχονται να απολαύσουν τα πλούσια πρωινά του.

Hit των τελευταίων χρόνων το «Le Sapin» (2267031108), σε ένα από τα πιο όμορφα πέτρινα αρχοντικά της περιοχής, ντυμένο με vintage έπιπλα, με detox χυμούς, λαχταριστό fondue τυριών και σοκολάτας καθώς κι εκλεκτές ετικέτες κρασιών και παλαιωμένων ουίσκι.

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 4
Κλασική αξία το «Isidora Gallery Bar».

Στο bar-restaurant σκηνικό ξεχωρίζουν κλασικά η «Ακουαρέλα» (2267032660) με μεσογειακές γεύσεις και διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες, το «Ε» (2267031158) με μοντέρνα διακόσμηση, ενδιαφέρουσες γεύσεις και μουσικές και ο ιδιοσυγκρασιακός «Οίστρος» με μεζέδες και μπαρίστικη ατμόσφαιρα το βράδυ (2267032886). Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό παραμένει το «Isidora Gallery Bar» (6944378448) με επιλεγμένη μουσική, καλά ποτά, cocktails και κρασιά συνοδεία τυριών και αλλαντικών.

Το παραδοσιακό καρυδάτο και ο ροζιές γεμίζουν με μυρωδιές τον κεντρικό δρόμο και σας προκαλούν για deli shopping σε προσεγμένες διευθύνεις όπως το Ορέων Γεύσεις (2267032007) ή το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Παπαστάθης (2267031633). Την καλύτερη φορμαέλα θα τη βρείτε στο εργαστήριο του Μπακολουκά (2267032491).

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 5
Σταθερά δημοφιλές και με νέα πακέτα το χιονοδρομικό του Παρνασσού.

Με ορμητήριο την Αράχοβα, κυκλώστε τον Παρνασσό με ένα εναλλακτικό road trip στα θηλυκά χωριά του, που ακολουθούν πιο χαλαρούς ρυθμούς. Τιθορέα «η ωραία» για ζεστό καφέ στην πλατεία, με το πλατάνι του 1820, κλασική στάση η Αμφίκλεια για πανοραμική θέα, Σουβάλα για τα ρουστίκ ταβερνάκια της και Γραβιά για το ομώνυμο χάνι-μνημείο. Συνεχίστε βορειότερα με το κόσμημα του βουνού, τη γραφική Βάργιανη, και λίγο μακρύτερα η Νεραϊδοσπηλιά, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια.

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα συναντήσετε το Vagonetto (2265078819) το μοναδικό μεταλλευτικό πάρκο, όπου θα απολαύσετε τη βόλτα με τα βαγονέτα στις στοές του μεταλλείου. Λίγο πριν από τη δύση, θα καταλήξετε στην Αγόριανη, ένα από τα δυνατά χαρτιά του Παρνασσού. Σημείο αναφοράς το «Le Grand Chalet» (2234061301) με την απίστευτη θέα, τα ατμοσφαιρικά events και το έξυπνο, comfort μενού του.

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 6
Οι σούπες παίζουν πολύ στις ταβέρνες και τα restos.

Αν έχετε διάθεση για sightseeing, επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Αράχοβας και το Κωρύκειον Άντρον, ένα σπήλαιο αφιερωμένο στις Νύμφες, λίγα λεπτά μακριά από το Λιβάδι της Αράχοβας. Κατευθυνθείτε προς τον Ελικώνα μέσα από μια όμορφη διαδρομή και θαυμάστε τη μονή του Οσίου Λουκά. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να διασχίσετε, με τη βοήθεια της Trekking Hellas (6972536453), τα μονοπάτια Ε4, Ε21 και Άρτεμις που καταλήγουν σε μοναδικά σημεία του βουνού.

Καιρού επιτρέποντος, το ανανεωμένο τα τελευταία χρόνια χιονοδρομικό σάς περιμένει για σλάλομ με θέα στον Κορινθιακό. Για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέρει ηλεκτρονικές κάρτες για όλη τη σεζόν (€ 80) και πακέτα προσφορών.

Πού να μείνετε

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 7
Κλασική αλπική πολυτέλεια στο «Santa Marina Arachova Resort & Spa».

Santa Marina Arachova Resort & Spa (Αράχοβα, από € 260) Πολυτελές alpine resort με spa και μοντέρνο resto.

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 8
Η εντυπωσιακή πισίνα του «Elatos Resort & Health Club».

Elatos Resort & Health Club (Αγόριανη, από € 160) Στα όρια του εθνικού δρυμού, διατηρεί ψηλά τον πήχη με τα 39 ξύλινα σαλέ και τις ατμοσφαιρικές παροχές.
«Ειρεσιώνη» (Αράχοβα, 2267029104,από €70): Ατμοσφαιρικός ξενώνας στο κέντρο.

Ώρα για Αράχοβα! - εικόνα 9
O ζεστός προσωπικός ξενώνας «Ειρεσιώνη».

«Ειρεσιώνη» (Αράχοβα, από €70): Ατμοσφαιρικός ξενώνας στο κέντρο.

Πού να φάτε

Αρχοντικό (Αράχοβα, 2267031631) Με θέα στο ρολόι και παραδοσιακές λιχουδιές.

Καρμάλης (Αράχοβα, 2267031511) Ίσως η πιο παλιά αραχοβίτικη ταβέρνα, με μαμαδίστικη κουζίνα.

Παναγιώτα (Αράχοβα, 2267032735) Κλασική αξία με θέα και ελληνική κουζίνα.

Περισσότερα για την Αράχοβα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.