Πάμε να μαζέψουμε ελιές στη Λακωνία;

Ο Νοέμβριος είναι συνυφασμένος με το μάζεμα της ελιάς και δυο καλέσματα μας δίνουν την αφορμή να το κάνουμε εκδρομή.

Πάμε να μαζέψουμε ελιές στη Λακωνία;

Ο Νοέμβριος είναι συνυφασμένος με το μάζεμα της ελιάς και δυο καλέσματα μας δίνουν την αφορμή να το κάνουμε εκδρομή.

Αγροτουριστική εμπειρία στο «Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa»

Πάμε να μαζέψουμε ελιές στη Λακωνία; - εικόνα 1

Ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, το ξενοδοχείο «Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa» στο Οίτυλο, από τις αξιόλογες προτάσεις διαμονής στη Μάνη, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε και εμείς στο μάζεμα της ελιάς του πιο διάσημου και άρρηκτα συνδεδεμένου με την περιοχή προϊόντος. Προτείνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής που περιλαμβάνει συμμετοχή στο μάζεμα της ελιάς (με τα χέρια ώστε να μην τραυματίζεται η ελιά και με ραβδιστικό μηχάνημα με ελαστικά ελάσματα άνθρακα που περιορίζει στο ελάχιστο τον τραυματισμό των δένδρων και του καρπού) και στη μεταφορά των καρπών στο ελαιοτριβείο, όπου και τις επεξεργάζονται αυθημερόν, ώστε να μην αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε κινδύνους κακώσεων και αλλοιώσεων. Το ξενοδοχείο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αξιολόγηση από τον Alpha Guide εδώ , διαθέτει 1000 ελαιόδεντρα περίπου που προμηθεύουν σε λάδι και το εστιατόριο «Ανερούσα» με την πανοραμική, όπως και το ξενοδοχείο, θέα στον κόλπο του Οίτυλου.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτήν την εμπειρία για το μάζεμα της ελιάς θα πρέπει να κλείσουν δωμάτιο στο ξενοδοχείο με τιμή δίκλινου € 120, μέχρι τέλος Ιανουαρίου (εξαιρείται η περίοδος των εορτών). Με τη διαμονή σας εκεί μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή τη δραστηριότητα δωρεάν.

“Ελαιογνωσία” και πεζοπορία

Πάμε να μαζέψουμε ελιές στη Λακωνία; - εικόνα 2

Σε μία διήμερη πεζοπορική εκδρομή στον Βόρειο Ταϋγετο και στη γιορτή Μπουκουβάλας - Λαδιού στο Καστόρι μας προσκαλεί η εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού Ατραπός. Εκεί θα ανακαλύψουμε την ομορφιά του χωριού Καστόρι του βόρειου Ταϋγέτου και θα επισκεφθούμε την Αρχαία Πελλάνα και το μουσείο ελιάς στη Σπάρτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορίες στο φαράγγι των Μύλων και στην κορυφογραμμή του Βόρειου Ταϋγέτου, αλλά και τη συμμετοχή μας στη γιορτή της μπουκουβάλας (λάδι φρέσκο σε ψωμί ξεροψημένο στα κάρβουνα) και του λαδιού με αφορμή την αρχή του μαζέματος της ελιάς.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου:
● Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
● Άφιξη στην Σπάρτη περίπου στις 12:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μικρή ξεκούραση.
● Επίσκεψη στο Μουσείο Λαδιού στη Σπάρτη.
● Αναχώρηση στις 13:30 για επίσκεψη με ξενάγηση την Αρχαία Πελλάνα.
● Στις 14:30 μετακίνηση με το λεωφορείο και εκκίνηση της πεζοπορίας διάρκειας περίπου 2 ½ ωρών από το χωριό Γεωργίτσι προς το φαράγγι των Μύλων με κατάληξη το Καστόρι. Αν λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδρομή, θα ακολουθηθεί εναλλακτική γύρω από το χωριό Καστόρι προς τη τοποθεσία Λάτα διάρκειας περίπου 2 ωρών.
● Κατάληξη στο Καστόρι για φαγητό και συμμετοχή στα δρώμενα της γιορτής της Μπουκουβάλας – Λαδιού
● Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το λεωφορείο κατά τη διάθεσή μας.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου:
● Πρωινό και εκκίνηση στις 09:00 για το Γεωργίτσι και στις 9:30 εκκίνηση της πεζοπορίας στην κορυφογραμμή του βόρειου Ταϋγέτου με κατάληξη το χωριό Λογκανίκος. (Μήκος πορείας 13,5 χλμ. διάρκεια πορείας περίπου 4 ½ ώρες, υψομετρική διαφορά ανάβασης 500 μ., κατάβασης 700 μ. , συνολικά μέτριας δυσκολίας).
● Εναλλακτική πιο εύκολη πεζοπορία, από το Γεωργίτσι μέχρι το χωριό Αγόριανη διάρκειας περίπου 2 ½ ώρες.
● Συγκέντρωση όλων στο Λογκανίκο στις 15:00 για φαγητό.
● Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:00
● Άφιξη περίπου στις 21:30. Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας. Σημείωση: Όλες οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: atrapos@atrapos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία φρέσκια πινελιά σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας

Μια σημαντική υποδομή εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ανανέωσης του President Hotel Athens, συνδυάζοντας ασφάλεια, αρχιτεκτονική ταυτότητα και φιλοξενία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/02/2026

Olive Boutique Villas: Ένα πολυτελές καταφύγιο απόλυτης αποσύνδεσης, μια ανάσα από τη Λάρισα

Στις τέσσερις αυτόνομες κατοικίες της Olive Boutique Villas η πολυτέλεια και η ιδιωτικότητα δεν μένουν απλά μια υπόσχεση, αλλά μετατρέπονται στην απόλυτη εμπειρία.

Τουλούζη: Όλα στο ροζ στην πιο γοητευτική πόλη του γαλλικού Νότου

Από το Capitole μέχρι το Canal du Midi, η Τουλούζη μέσα από ιστορίες και γαλλική ανεμελιά σε καλεί να την περπατήσεις και, έστω για λίγο, να μπεις κι εσύ στη δική της vie en rose.

Αυτές είναι οι μάλλον πιο ρομαντικές πόλεις για fully in love ΣΚ

Η Ημέρα των Ερωτευμένων έρχεται προσεχώς και αποτελεί την τέλεια περίσταση για ένα γρήγορο, αλλά ρομαντικό ταξίδι, σε... κατακόκκινους από έρωτα προορισμούς εντός της Ευρώπης.

Ο full in love Φεβρουάριος ανήκει στα Divani Collection Hotels

Ρομαντικό decoration, welcome εκπλήξεις και αποκλειστικές υπηρεσίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό εμπειριών για ερωτευμένα ζευγάρια, όλο τον μήνα.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Ελλάδας σε ενδιαφέρον update

Το sui generis Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα προσφέρει νέες προτάσεις διαμονής ενώ αναβαθμίζει και τη γευστική εμπειρία του, πάντοτε υπό τον εξαίρετο Γκίκα Ξενάκη.

Πτήσεις στην Ευρώπη με δωρεάν Wi-Fi από την KLM

Τέλος το offline, αφού η αεροπορική εταιρεία προσφέρει σταδιακά δωρεάν internet στους επιβάτες της, καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης τους.