Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο!

Τα φώτα της γιορτής άναψαν κι εμείς αναδεικνύουμε το kids friendly Βερολίνο με αφορμή το διαγωνισμό ζωγραφικής της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα και χορηγό επικοινωνίας το «α», που θα στείλει τον καλύτερο μικρό ζωγράφο στην αγαπημένη μητρόπολη.

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο!

Τα φώτα της γιορτής άναψαν κι εμείς αναδεικνύουμε το kids friendly Βερολίνο με αφορμή το διαγωνισμό ζωγραφικής της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας της, και χορηγό επικοινωνίας το «α», που θα στείλει φέτος τον καλύτερο μικρό ζωγράφο για χριστουγεννιάτικες διακοπές στην αγαπημένη μητρόπολη.

Από την Ταϋγέτη Λάζου

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 1
Η γερμανική μητρόπολη φορά τα γιορτινά της

Oσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα η γερμανική μητρόπολη μεταμορφώνεται σε μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Με πάνω από 60 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές και πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε γούστο και ηλικία, ακόμη και το underground Βερολίνο προτάσσει την πιο ανάλαφρη και χαρούμενη πλευρά του.

Με ένα αχνιστό ποτήρι Gluehwein στο χέρι και με αφράτα μπρέτζελ και ζαχαρωτά για τα παιδιά, περπατήστε ανάμεσα στους φορτωμένους πάγκους της Weinachtszeit –πίσω από την Alexanderplatz–, της WeinachtsZauber στο Gendarmenmarkt ή της διάσημης χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Charlottenburg, που διαθέτουν κάθε λογής καλούδια, ξύλινα παιχνίδια, διακοσμητικά, κούκλες, κεριά και παραδοσιακά προϊόντα, για να απολαύσετε τα Χριστούγεννα όπως οι Γερμανοί.

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 2
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συγκαταλέγεται στα καλύτερα του είδους

Ύστερα από μια βόλτα στην Potsdamer Platz, όπου στήνεται η περίφημη πίστα για toboggan με θέα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, επιδοθείτε άφοβα σε museum hopping κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μικρών επισκεπτών. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τη δημοφιλή Αίθουσα των Δεινοσαύρων, το Deutsches Technisches Museum με τις μηχανές, τα ιστιοπλοϊκά, τις διάφορες οθόνες και τα ραδιόφωνα καθώς και το Μουσείο Ψηφιακών Παιχνιδιών­ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Για ακόμη μικρότερα παιδιά λειτουργεί­ το Puppet Theatre Museum, με μια τεράστια συλλογή από μαριονέτες και φιγούρες κινουμένων σχεδίων, όπου υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε workshops και διασκεδαστικές διαλέξεις. Εκεί βέβαια που θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό τα πιτσιρίκια είναι στο Aquadom & SeaLife , όπου θα έρθουν σε επαφή με θαυμαστά είδη του βυθού.

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 3
Μια επίσκεψη στο Aquadom & SeaLife εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους

Αν πάλι ο καιρός δυσκολέψει το περπάτημα στην πόλη, κάτι καθόλου ασυνήθιστο για το Βερολίνο με το παροιμιώδες κρύο, τι καλύτερο από εσωτερικούς παιδότοπους για indoor ξεσάλωμα και café-restaurants με kids friendly χαρακτήρα; «KiiWii» και «Café Blume» θα σας αποζημιώσουν με τις διάφορες γευστικές επιλογές, την όμορφη ατμόσφαιρα και τους ειδικά διαμορφωμένους –κατάλληλους για παιχνίδι­– χώρους τους.

Με αναρριχητικούς τοίχους, τραμπολίνο, γέφυρες με σχοινιά αλλά κι ένα κάστρο, τα παιδιά σας δύσκολα θα φύγουν από τον παιδότοπο Tommy’s Turbulent Tobewelt, ενώ αν αγαπούν τον αθλητισμό, το «SEZ» με τα κλειστά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου αλλά και τα τραπέζια πινγκ πονγκ είναι ιδανικό.

Θέλετε να ζήσετε κι εσείς, λοιπόν, την παραπάνω χριστουγεννιάτικη οικογενειακή εμπειρία στο Βερολίνο; Δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση, προκειμένου να ενημερωθείτε για το διαγωνισμό της γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας και πώς μπορείτε να λάβετε μέρος σε αυτόν.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια»

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 4
Τα Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια είναι το φετινό θέμα του διαγωνισμού

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, με χορηγό επικοινωνίας το «αθηνόραμα», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε για πέμπτη συνεχή χρονιά σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας της για τα Χριστούγεννα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η κάρτα που θα διακριθεί στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει με τη σφραγίδα της πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά είτε ως e-card, σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρει τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς. Επιπλέον ο νικητής θα ταξιδέψει για 5 ημέρες κατά τη διάρκεια των γιορτών στο μαγευτικό Βερολίνο.

Πώς θα πάρετε μέρος

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 5
Δεκάδες χριστουγεννιάτικες αγορές στήνονται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο

1) Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια». Το έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί σε χαρτί μεγέθους Α4. Δεν πρέπει όμως να περιλαμβάνει γράμματα ή άλλα στοιχεία (π.χ. ονόματα, ­ευχές, λέξεις).

2) Η επιλογή των υλικών ή της ­τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ κ.λπ.) είναι ελεύθερη.

3) Θα πρέπει να στείλετε το έργο­ σας (σε σκαναρισμένη μορφή ή φωτογραφία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr.100.athen@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 1/12/2017 και ώρα 3 μ.μ. Στην υποβολή του έργου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail γονέα/κηδεμόνα. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο.

Οι νικητές και τα βραβεία

Ζωγράφισε και κέρδισε Μαγικά Χριστούγεννα στο Βερολίνο! - εικόνα 6
Ντυθείτε ζεστά και απολαύστε το Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν­ τηλεφωνικά την Τετάρτη 6/12/2017. Στη συνέχεια τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.athen.diplo.de και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πρεσβείας καθώς και στις ιστοσελίδες www.athinoramatravel.gr και www.athinorama.gr.

1ο βραβείο: Ένα 5ήμερο ταξίδι από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2017 του/της νικητή/τριας με τον γονέα ή κηδεμόνα του/της στο Βερολίνο. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα- Βερολίνο μετ’ επιστροφής, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στο Βερολίνο για 4 διανυκτερεύσεις, εκδρομή στο Πότσνταμ.

2ο-6ο βραβεία: Δωροεπιταγές αξίας € 20 από το βιβλιοπωλείο Notos Plus στην Αθήνα. Ισχύουν για αγορές από το κατάστημα ή το e-shop μέχρι τις 31/12/2017.

7ο-9ο βραβεία
Σετ ζωγραφικής.

10ο-13ο βραβεία Χριστουγεν­νιάτικα αγγελάκια.

14ο-20ό βραβεία Ποδοσφαιρικές μπάλες ή ομπρέλες προσφορά της Haribo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Σπέτσες σε 48 ώρες: Βουτιές, γεύσεις και βόλτες στο πιο αρχοντικό νησί

Σπέτσες σε 48 ώρες: βόλτες στην Ντάπια, βουτιές σε καταγάλανα νερά, καλό φαγητό και όλα όσα αξίζει να χωρέσεις σε ένα διήμερο στο νησί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
19/08/2026

Η ελληνική παραλία που ψηφίστηκε ως δεύτερη ομορφότερη παγκοσμίως

Ακόμη δύο παραλίες στο ίδιο νησί φιγουράρουν στις 25 πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να τις επισκεφθείτε.

Ξεχάστε την ξαπλώστρα: 4 νησιά για γεμάτες αδρεναλίνη διακοπές

Από αναρρίχηση σε απόκρημνα βράχια μέχρι kitesurf σε ανεμοδαρμένες παραλίες, ανακαλύπτουμε τα καλύτερα σημεία σε Αιγαίο και Ιόνιο για καλοκαιρινή περιπέτεια με χαμηλό budget.

Αυτό είναι το ελληνικό νησί με τις απόκοσμες παραλίες, τα μυθικά φεστιβάλ και τους φιλικούς ντόπιους

Βρετανικό μέσο αποθεώνει σε άρθρο του νησί της Ελλάδας, το οποίο ξεχωρίζει και προτείνει για το φετινό καλοκαίρι στους αναγνώστες.

5 γοητευτικά χωριά στην Τουρκία που αξίζουν μια θέση στη λίστα των επόμενων ταξιδιών σου

Ξέχνα την Κωνσταντινούπολη: Αυτά είναι τα πιο γοητευτικά χωριά της Τουρκίας.

Οι παραλίες-καταφύγια της Αττικής που κάνουν τον Δεκαπενταύγουστο στην πόλη πιο εύκολο

Μένετε στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο; Ανακαλύψτε τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αττικής για δροσερές βουτιές, καθαρά νερά και οικονομικές αποδράσεις κοντά στην πόλη.

Τι ξέρουμε για το Μπουργκάς, την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision στη Βουλγαρία

Το Μπουργκάς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Eurovision 2027 και συστήνεται ξανά στην Ευρώπη: μια παραθαλάσσια πόλη με πάρκα, ιστορία, παραλίες και αξιοθέατα.