Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο

Σε πείσμα των πρόσφατων γεγονότων, το Λονδίνο ξαναβρίσκει το μητροπολιτικό βηματισμό του και η μόνιμη κάτοικός του Φωτεινή Καλαντζή απολαμβάνει τις μεγάλες καλοκαιρινές ημέρες.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο

Σε πείσμα των πρόσφατων γεγονότων, το Λονδίνο ξαναβρίσκει το μητροπολιτικό βηματισμό του και η μόνιμη κάτοικός του Φωτεινή Καλαντζή απολαμβάνει τις μεγάλες καλοκαιρινές ημέρες κάνοντας τις ωραιότερες βόλτες σε πάρκα, γκαλερί, υπαίθριες αγορές και cool στέκια για κάθε διάθεση.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο - εικόνα 1
To Hampstead Heath είναι ιδανικό για ατελείωτες βόλτες δίπλα στο κανάλι

Ποδηλατάδα δίπλα στο Regent’s Canal, πικνίκ στο Parliament Hill του Hampstead Heath με πανοραμική θέα στην πόλη, ατελείωτες βόλτες στα μαγαζιά, Pimm’s με δυόσμο και φράουλες στο τουρνουά τένις Wimbledon, επισκέψεις σε γκαλερί: έτσι κυλούν οι μεγάλες καλοκαιρινές ημέρες στο Λονδίνο. Και με πολύ θέατρο επίσης. Εκτός των σαιξπηρικών έργων και των επιτυχημένων μιούζικαλ (π.χ. «Matilda», «Book of Mormon») ξεχωρίζουμε το «Ferryman» στο Gielgud Theatre, σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, με φόντο τη Β. Ιρλανδία του 1981, όταν ο Μπόμπι Σαντς πέθανε κάνοντας απεργία πείνας στη φυλακή.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο - εικόνα 2
Ποιος είπε ότι από το Λονδίνο λείπει το άραγμα στον ήλιο;

Τα καλοδιατηρημένα πάρκα της πόλης σε προσκαλούν να τα περπατήσεις ιδίως τώρα το καλοκαίρι. Το St James Park, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης δίπλα στα ανάκτορα Μπάκιγχαμ, είναι μια όαση με όλων των ειδών τα λουλούδια και πτηνά, με πιο δημοφιλείς τους πελεκάνους (δώρο του Ρώσου πρέσβη το 1664) και τους κύκνους. Η μπλε γέφυρα στο πάρκο προσφέρει εκπληκτική θέα προς τα δυτικά στο παλάτι και προς τα ανατολικά σε Big Ben, Horse Guards Parade και London Eye. Μπορείτε να κάνετε μια στάση στο «St James Café» για καφεδάκι ή να πιείτε ένα ποτό από τα διάφορα αναψυκτήρια και να αράξετε στις ριγωτές ξαπλώστρες. Στη συνέχεια μπορείτε να διασχίσετε το Green Park και, αφού αγοράσετε καλούδια από το Fortnum and Mason, αφιερώστε χρόνο στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών. Η αγαπημένη όλων Summer Exhibition κρύβει πάντα εκπλήξεις κι έχει κάτι για όλα τα γούστα: γλυπτική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, χαρακτική κ.λπ.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο - εικόνα 3
Στην Tate Modern για μια απολαυστική βόλτα by the river

Περπατήστε στο Bankside και κάνετε μια στάση στην Tate Modern . Θα αναγνωρίσετε τις κλασικές επιμηκυνόμενες φιγούρες του Alberto Giacometti, του οποίου τα έργα εκτίθενται μέχρι τις 10/9. Η αναδρομική έκθεση αυτού του μεγάλου γλύπτη και ζωγράφου συναρπάζει με την ευρεία γκάμα έργων και υπενθυμίζει την τραγική αλλά και μεγαλειώδη ύπαρξη του ανθρώπου. Τα βήματά σας θα σας οδηγήσουν στο Globe Theatre, τη Μέκκα των σαιξπηρικών έργων. παίζονται, μεταξύ άλλων, η «Δωδέκατη Νύχτα», ο «Βασιλιάς Ληρ» και το «Πολύ Κακό για το Τίποτα». Επίσης στο Southbank Centre, όπου πάντα τρέχει κάτι καλλιτεχνικό, φέτος την τιμητική τους έχουν οι σκανδιναβικές χώρες με το «Nordic Matters», που δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα των νέων, τη βιωσιμότητα και την ισότητα των φύλων. Σίγουρα θα βρείτε κάτι να σας ενθουσιάσει από το εκτενές πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, εκθέσεων, ομιλιών, τέχνης, μόδας και γαστρονομικών προτάσεων από τα pop up restaurants. Για ποτό κατευθυνθείτε προς το Royal Festival Hall, στο σικάτο ψηλοτάβανο «Skylon» με τη φανταστική θέα προς τη Hungerford Bridge.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο - εικόνα 4
Το «Chez Elles» στο Spitalfields Market είναι από τις πιο σικ επιλογές

Αν βρεθείτε στο Aνατολικό Λονδίνο και κάνετε την απαραίτητη βόλτα στο Spitalfields Market, για ρούχα, αξεσουάρ και αντίκες, περάστε από το χαριτωμένο Libreria για να ανακαλύψετε νέες ιδέες και καινούργια βιβλία. Σταματήστε για μια μπίρα στη ρετρό pub «The Pride of Spitalfields» και μετά δειπνήστε στο γαλλικό μπιστρό «Chez Elles». Η διακόσμηση, η ζεστή ατμόσφαιρα και το φαγητό θα σας μαγέψουν. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τα επιδόρπια, είναι ποίημα! Αν είστε Κυριακή στο Ανατολικό Λονδίνο, κάντε μια βόλτα στην ανοιχτή αγορά λουλουδιών Columbia Market, που κυριολεκτικά σφύζει από ζωή. Οι πωλητές κάνουν αστεία και διαφημίζουν το προϊόν τους, ενώ οι πελάτες ξεπροβάλλουν με αγκαλιές λουλούδια από τη λαοθάλασσα. Εκτός από τα εποχικά λουλούδια και φυτά που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιος εκεί, μπορεί να νιώσει τον παλμό της πόλης. Στα διάφορα μαγαζάκια, από τις δύο πλευρές του δρόμου όπου στήνεται η αγορά, μπορείτε να βρείτε έργα ποπ τέχνης, αντικείμενα για το σπίτι, αρώματα κ.λπ. Θα δείτε νέους μουσικούς σε κάθε γωνιά να παίζουν τα καινούργια κομμάτια τους και να πουλούν τα CDs τους. Καθίστε για brunch στο «Jones Dairy Café» ή δοκιμάστε το Sunday roast στο «Royal Oak». Το «Brawn», όπου το μενού αλλάζει καθημερινά και τα πιάτα φτιάχνονται με εποχικές και ντόπιες πρώτες ύλες, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο - εικόνα 5
Το Seven Dials στο αρτίστικο Covent Garden είναι απλώς... must

Στο Covent Garden κάντε βόλτα στην περιοχή Seven Dials, όπου θα δείτε πολλά καινούργια μαγαζιά ντιζάιν, ρούχων, παπουτσιών και καλλυντικών. Δειπνήστε στο ασιατικής έμπνευσης «Flesh & Buns», μέλος της αλυσίδας Bone Daddies. Εκτός από τα sushi rolls, το sashimi και την tempura, δοκιμάστε τα hirata buns, για τα οποία είναι γνωστό το εστιατόριο. Αυτά τα γιαπωνέζικα αφράτα ψωμάκια στον ατμό τα παραγγέλνετε με τη γέμιση που επιθυμείτε (σιγοβρασμένο κότσι αρνιού, μπριζόλα, εκπληκτική μελιτζάνα στη σχάρα με miso κ.ά.) και τα γεμίζετε μόνοι σας.

Οι ωραιότερες βόλτες στο Λονδίνο - εικόνα 6
Το παγωτό είναι απαραίτητο... αξεσουάρ για τη βόλτα σας στο κέντρο

Σαν μίνι εκδρομή φαντάζει μια βόλτα στο Richmond upon Thames. Περπατήστε δίπλα στο ποτάμι και πιείτε μια μπίρα χαζεύοντας τις βαρκούλες και τα πλοιάρια που περιδιαβαίνουν τον Τάμεση. Περπατήστε μέχρι το Petersham Nurseries, όπου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο φυτώριο, να διαλέξετε αντίκες και δώρα αλλά και να απολαύσετε ένα ξεχωριστό μεσημεριανό γεύμα ή τσάι με κλασικά αγγλικά γλυκίσματα στο γαλήνιο ρουστίκ περιβάλλον. Επισκεφθείτε το Richmond Park, το μεγαλύτερο βασιλικό πάρκο (με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα), διεθνούς σημασίας για τη διατήρηση της άγριας φύσης. Εκεί σας περιμένει μια έκπληξη! Θα δείτε από πολύ κοντά τα ελάφια που ζουν ελεύθερα στο πάρκο. Στην περιοχή του Richmond βρίσκονται και οι Royal Botanic Gardens, οι λεγόμενοι Kew Gardens, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Περιπλανηθείτε στο μαγικό κόσμο των εξωτικών λουλουδιών και φυτών, θαυμάστε την κινέζικη παγόδα (χτισμένη το 1762) και τα γλυπτά των σπουδαίων Henry Moore «Reclining Mother and Child» και Eduardo Paolozzi «A Maximis Ad Minima», επισκεφθείτε το εμβληματικό βικτοριανό γυάλινο θερμοκήπιο Palm House για να δείτε τους αμέτρητους φοίνικες και τα άλλα τροπικά φυτά. Αν σας ελκύουν τα ύψη, περπατήστε στο Treetop Walkway, για να χαθείτε στη μοναδική θέα τόσο των κήπων όσο και ολόκληρου του Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.