Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts»

Επισκεφθήκαμε τα κλασικά resorts που αναβαθμίστηκαν και φέρουν πλέον τη σφραγίδα του αμερικανικού κολοσσού Wyndham Hotel Group, ο οποίος επενδύει στην ελληνική αγορά, και ξαναθυμηθήκαμε τη διαχρονική γοητεία ενός κλασικού προορισμού σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts»

Επισκεφθήκαμε τα κλασικά resorts που αναβαθμίστηκαν και φέρουν πλέον τη σφραγίδα του αμερικανικού κολοσσού Wyndham Hotel Group, ο οποίος επενδύει στην ελληνική αγορά, και ξαναθυμηθήκαμε τη διαχρονική γοητεία ενός κλασικού προορισμού σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 1

Πρωινό ξύπνημα με θέα στα πεύκα και στο γαλήνιο κόλπο του Λουτρακίου, πρώτος καφές δίπλα στα κρυστάλλινα νερά, πολλές διαφορετικές γωνιές για να κάνεις το μπάνιο σου με όση ησυχία ή φασαρία θέλεις, scuba diving με περγαμηνές, βουτιές για τα παιδιά στην πισίνα, vintage απολαύσεις όπως μίνι γκολφ στη σκιά των βερικοκιών, ουζάκι και λουκουμάδες μπακαλιάρου στην παραλιακή ταβέρνα. Θα συναντήσετε μια χαλαρή όαση διακοπών όταν περάσετε την μπάρα των «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» και περιπλανηθείτε στις αχανείς καταπράσινες εκτάσεις τους που καταλήγουν στην παραλία.

Περάσαμε ένα σαββατοκύριακο εδώ με αφορμή την εκ νέου λειτουργία των ξενοδοχείων υπό την ομπρέλα του παγκόσμιου ξενοδοχειακού κολοσσού Wyndham Hotel Group και ξαναθυμηθήκαμε πόσο ποιοτικό πακέτο προσφέρουν τα καλά ξενοδοχεία της πρώτης χρυσής εποχής του ελληνικού τουρισμού (μοναδική τοποθεσία, αρχιτεκτονική που αναδεικνύει τον προορισμό και δεν «τσιγκουνεύεται», δια­φορετικές εμπειρίες χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση κ.λπ.) όταν αυτά έχουν συντηρηθεί σωστά. Στην προκειμένη περίπτωση, η προ ολίγων μηνών ανάληψη καθηκόντων από την ελληνική εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων Zeus International και τη Wyndham Hotel Group δεν έχει επιτρέψει να ξεδιπλωθεί ακόμη πλήρως το όραμά τους για τη συγκεκριμένη μονάδα, σίγουρα όμως η πρώτη εντύπωση σε κερδίζει και αφήνει προσδοκίες για το μέλλον.

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 2

Ως προς τα δωμάτια, το συγκρότημα έχει μοιραστεί σε δύο ξενοδοχεία: το πιο exclusive και πιο μοντέρνα ανακαινισμένο «Wyndham» στη βορινή πλευρά έχει πιο μίνιμαλ, κλασική ξενοδοχειακή κοψιά, ενώ το πιο αχανές «Ramada», που απλώνεται σε μεγαλύτερη έκταση στο κέντρο του συγκροτήματος υιοθετεί ένα country rustic/ρομαντικό ύφος εποχής. Και τα δύο έχουν δωμάτια και σουίτες διαφορετικών τύπων (τόσο σε κεντρικό κτίριο όσο και σε bungalows μες στα δέντρα), άνετα, με κλασικές ξενοδοχειακές ανέσεις αλλά και μαρμάρινα μπάνια. Ξεχωρίζουν οι πολύ άνετες σουίτες του «Wyndham», που βρίσκονται­ σε bungalows σε ύψωμα και απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και υπέροχη θέα, ορισμένες με δική τους πισίνα, ενώ νέα προσθήκη αποτελούν τα τζακούζι στους κήπους μιας σειράς αναβαθμισμένων δωματίων στο κεντρικό κτίριο, που βγάζουν ακριβώς πάνω στην παραλία (τα οποία στερούνται όμως ιδιωτικότητας).

Το περιβάλλον είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της διαμονής εδώ. Πεύκα, πικροδάφνες, μανόλιες, βερικοκιές, μπουκαμβίλιες και άλλα πολλά δέντρα και φυτά δημιουργούν μια μεσογειακή όαση, όπου χαίρεσαι να περπατάς ή απλώς να κάθεσαι να την κοιτάζεις από το μπαλκόνι με ένα ποτό, καθώς ο Κορινθιακός βάφεται στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και τα φωτάκια της Κορίνθου λαμπυρίζουν στο βάθος. Η ακτή προσφέρει διαφορετικά σημεία για βουτιές, απομονωμένα, με ξαπλώστρες, daybeds ή και χωρίς, στα βοτσαλάκια ή σε ένα καινούργιο, ωραίο ντεκ.

Μια δεύτερη «κρυμμένη» πισίνα κοντά στο υπαίθριο θεατράκι του συγκροτήματος είναι ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τον κόσμο και τις παιδικές φωνές της κυρίως πισίνας. Το κέντρο scuba diving έχει πολύ καλή φήμη, ενώ δεν λείπουν τα θαλάσσια σπορ, όπως και τα γήπεδα τένις και μπάσκετ. Το resort έχει επίσης mini club με δραστηριότητες για παιδιά.

Με την άφιξή σας παίρνετε δώρο­ κι ένα δεκαπεντάλεπτο μασάζ στο spa, του οποίου οι θεραπείες πραγματοποιούνται σε σκεπαστό gazebo δίπλα στη θάλασσα ή σε ένα δωμάτιο. Το μενού του Aegeo Spa περιλαμβάνει θεραπείες εμπνευσμένες από την Ελλάδα, όπως το κρητικό μασάζ με ελαιόλαδο, έλαιο από άνθη πορτοκαλιού και ρακή. Φροντίστε όμως να κλείσετε ραντεβού εγκαίρως!

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 3

Το «Poseidon Restaurant», όπου σερβίρεται το πρωινό του «Wyndham» και το a la carte βραδινό με comfort food και κλασικές μεσογειακές γεύσεις έχει ωραία ενέργεια, με τη θάλασσα να το περιβάλλει. Ωραία πρόταση το ουζερί «Τρίαινα», με μοντέρνους και κλασικούς μεζέδες κυρίως θαλασσινούς (ψητές σαρδέλες με μαριναρισμένη ντομάτα, λουκουμάδες μπακαλιά­ρου με μαγιονέζα σκόρδου, τηγανητή αθερίνα) σε χαλαρό περιβάλλον δίπλα στην παραλία. Πιο κλασικό ξενοδοχειακό, πάντα με ωραία θέα, το περιβάλλον στο κεντρικό εστιατόριο του «Ramada», το «Neptune», με μπουφέ.

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 4

Όσο για τους κοινόχρηστους χώρους, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μαρτυρούν τις διαφορετικές­ περιόδους του ξενοδοχείου, κυρίαρχη όμως είναι η ευχάριστη­ ατμόσφαιρα, η οποία πηγάζει από το φυσικό περιβάλλον και τη γενικότερη αίσθηση ποιότητας και φιλοξενίας που εκπέμπει το προσωπικό. Τα σχέδια για περαιτέρω βελτιωτικές κινήσεις του χρόνου αναμένεται να προσθέσουν πόντους, ενώ τα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» βάζουν ένα στοίχημα επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν και ποντάρουν σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (ήδη οι κρατήσεις είναι πολύ καλές μέχρι αργά το φθινόπωρο). Σημαντική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η συνεργασία με το σύγχρονο ιαματικό spa του Λουτρακίου και γενικότερα με το δήμο. Επιπλέον, με εννέα συνεδριακούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 650 ατόμων κι ένα υπαίθριο αμφιθέατρο πάνω στην παραλία, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 900 άτομα, τα resorts προσφέρονται και για συνεδριακό τουρισμό.

Τιμές δίκλινου: από € 190 (με πρωινό) στο «Ramada» και από € 170 στο «Wyndham» (www.wyndhamloutrakiresort.com).

Τι να κάνετε στην περιοχή

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 5

Spa time
Μες στην πόλη, εκτός από τη βόλτα με άρωμα παιδικών καλοκαιριών στην κλασική περαντζάδα, αξίζει μια θεραπεία στο value for money Loutraki Thermal Spa (www.loutrakispa.gr). Δοκιμάστε υδροθεραπεία, μασάζ με αιθέρια έλαια ή λασποθεραπεία.

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 6

Νew wave taverna
Κλασική αξία για φαγητό είναι η μοντέρνα ταβέρνα «Ριγάνι» του Κωνσταντίνου Σακκουλή μέσα σε ωραίο κήπο. Εκτός πόλης αναζητήστε τον «Πλάτανο» στα Πίσια, στο δρόμο προς Περαχώρα, με τα άπαιχτα κρεατικά.

Πήγαμε πρώτοι στα «Wyndham & Ramada Loutraki Poseidon Resorts» - εικόνα 7

Παραλία με ιστορία
Must η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, με τον ναό της Ήρας δίπλα στη θάλασσα και το τοπίο να θυμίζει... Αμοργό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα πέρασμα από τη λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης. Ωραία παραλία είναι και το Φλάμπουρο.

Περισσότερα για το Λουτράκι εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.