Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita

Από τα πολύχρωμα σοκάκια και τα ανεξάντλητα μουσεία και αξιοθέατα της Νάπολης στους αργούς ρυθμούς της απόλαυσης της καρτποσταλικής ιταλικής ριβιέρας του Αμάλφι, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη σκιά του Βεζούβιου είναι από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις μία φορά στη ζωή σου.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita

Από τα πολύχρωμα σοκάκια και τα ανεξάντλητα μουσεία και αξιοθέατα της Νάπολης στους αργούς ρυθμούς της απόλαυσης της καρτποσταλικής ιταλικής ριβιέρας του Αμάλφι, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη σκιά του Βεζούβιου είναι από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις μία φορά στη ζωή σου.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 1
Spaccanapoli, η καρδιά του ιστορικού της κέντρου.

Από τη μία γερές δόσεις Ιστορίας, υπέροχα μουσεία κι εκκλησίες με τοιχογραφίες των grand masters να ξεπηδούν ανάμεσα σε πολύβουες υπαίθριες αγορές με φρέσκα θαλασσινά, πληθωρικές γεύσεις που δοξάζουν τη μεσογειακή κουζίνα, μυρωδάτοι καφέδες και μαμαδίστικα γλυκά σε κάθε βήμα, χρώμα παλιάς ιταλικής ταινίας με φόντο απλωμένες μπουγάδες (ναι, όλα τα κλισέ­ υπάρχουν).

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 2
Η ακτή του Αμάλφι έχει όμορφες παραλίες με φόντο κατακόρυφους βράχους.

Και από την άλλη μια ακτογραμμή-όνειρο, με φιδωτούς δρόμους που ευωδιάζουν από τα πεύκα και τις λεμονιές, υπέροχα χωριά με πολύχρωμα σπίτια που φιλοξενούν εμβληματικά ξενοδοχεία κι εστιατόρια σκαρφαλωμένα στα βράχια να ατενίζουν το γαλάζιο. Ένα city break 4 ημερών στη Νάπολη και μια αυτοκινητάδα ακόμη μερικών ημερών κατά μήκος της Costiera Amalfitana αποτελούν την καλύτερη συνταγή για μια καλοκαιρινή απόδραση σε έναν από τους πιο εμβληματικούς τόπους της γείτονος, για τον οποίο αξίζει να γυρίσεις την πλάτη στο Αιγαίο.

Νάπιολη: Ιστορία σε κάθε βήμα

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 3
Άποψη της πόλης από ψηλά

Φτάσαμε στη Νάπολη αργά το βράδυ. Το ταξί από το αεροδρόμιο παρκάρισε σε ένα έρημο στενό του κέντρου, μπροστά από ένα σκοτεινό πολυώροφο ιστορικό κτίριο με ψηλή μεταλλική αυλόπορτα χωρίς ταμπέλα. «Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;» ρωτήσαμε, καθώς είχαμε φανταστεί κάπως αλλιώς το bed & breakfast «Il Ventre di Napoli» («Σε παλάτι του 1600», διαφήμιζε το σάιτ). Όπως έμελλε να μάθουμε, το να χτυπήσεις κουδούνι, να περάσεις μέσα από τη σκεπαστή αυλή-αίθριο και να ανεβείς με ένα παλιό ασανσέρ, που μοιάζει να αιωρείται στο κενό, μέχρι τον 4ο όροφο για να βρεις το μοντέρνο δωμάτιό σου είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δεκάδες αντίστοιχα πολυώροφα ενετικά παλάτια-πολυκατοικίες στεγάζουν από κατοικίες και ξενώνες μέχρι σκονισμένα tabacci (καπνοπωλεία) και προχωρημένα μουσεία.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 4
Η χαρά του sightseeing στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης.

Μια τέτοια ζωντανή μείξη του χθες με το σήμερα είναι όλη η Νάπολη και αξίζει να μείνετε στο ιστορικό κέντρο για να την απολαύσετε. Πάνω σε λόφους, με τη θάλασσα στα πόδια της και πολύ κοντά στο ηφαίστειο που αφάνισε την Πομπηία, είναι από τις πιο παλιές και πλούσιες σε Ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις, με το ιστορικό κέντρο να έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Εδώ δεν θα έρθετε τόσο για να μυηθείτε σε νέες τάσεις, αλλά για να νιώσετε τη γοητεία μιας πόλης, όπου το μεγαλείο του παρελθόντος εγγράφεται στο σήμερα, όπως συμβαίνει π.χ. στην Κωνσταντινούπολη. Sightseeing μέχρι τελικής πτώσης ή dolce far niente; Στη Νάπολη μπορείτε να χορτάσετε και τα δύο. Για να πιάσετε το feeling, αξίζει να λιώσετε τα παπούτσια μπαινοβγαίνοντας σε μουσεία και αξιοθέατα ή απλώς να αφήσετε τα στενά δρομάκια της Spaccanapoli, της καρδιάς του ιστορικού της κέντρου, να σας οδηγήσουν σε χαλαρές πλατειούλες και να ξεχαστείτε με ένα Amaro ενώ ο κόσμος θα περνάει...

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 5
Λεπτομέρεια από τα διάσημα ψηφιδωτά της Πομπηίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης

Ακόμη κι αν δεν κάνετε βαρύ πρόγραμμα, αξίζει μια βόλτα στο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο (παλιός στρατώνας του ιππικού) περιστοιχισμένο από φοίνικες, με μία από τις κορυφαίες συλλογές στον κόσμο: τα διάσημα ψηφιδωτά της Πομπηίας και το Gabinetto Segreto, το «μυστικό δωμάτιο», με ευρήματα­ από τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης και του Ερκολάνο (καταστράφηκε επίσης από την έκρηξη του Βεζούβιου) που σχετίζονται με τον έρωτα και το σεξ.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 6
Η εκκλησία-μουσείο Pio Monte della Misericordia

Από εκεί και πέρα, βολτάροντας στο ιστορικό κέντρο, μπορείτε να λοξοδρομήσετε προς κάποια από τις διάσημες εκκλησίες, όπως η εκκλησία-μουσείο Pio Monte della Misericordia με την τοιχογραφία του Caravaggio «Τα επτά έργα του ελέους» αλλά και συλλογή έργων τέχνης. Ή το γοτθικού ρυθμού Duomo, στη μία πλευρά του οποίου βρίσκεται η πιο παλιά εκκλησία της πόλης, η Basilica Santa Restituta του 4ου μ.Χ. αιώνα, με εξαιρετικά φρέσκο στο θόλο. Ξαποστάστε στα τραπεζάκια της πιτσαρίας «Da Michele», κοντά στον καθεδρικό, με ιστορία από το 1870, που σερβίρει μόνο λαχταριστή marinara και margherita σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 7
Σύγχρονη τέχνη σε ένα υπέροχο παλάτι στο μουσείο Madre στη Νάπολη.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Madre, σε ένα υπέροχο παλάτι του 19ου αιώνα, που επιβλέπει την μπαρόκ Piazza Donnaregina με την ομώνυμη γοτθική εκκλησία, διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή σύγχρονης τέχνης –από την arte povera μέχρι σήμερα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η υπόγεια Νάπολη: περιηγηθείτε τις παλιότερες και πιο φημισμένες ιταλικές κατακόμβες με τις υπέροχες παλαιοχριστιανικές τοιχογραφίες ή παρακολουθήστε την ξενάγηση Napoli Sotterranea στις υπόγειες στοές με ίχνη από την αρχαιότητα μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και με υπόγειους­ κήπους (αποτελούν πλέον κομμάτι επιστημονικών πειραμάτων). Αυτήν τη βόλτα θα την απολαύσουν και τα παιδιά, ενώ θα διασχίσετε και στενά περάσματα κρατώντας ο καθένας το κερί του – προφανώς δεν συνιστώνται αν είστε κλειστοφοβικοί!

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 8
Ανεξάντλητη η ποικιλία των παραδοσιακών ναπολιτάνικων γλυκών

Κατά μήκος της Via dei Tribunali χτυπάει η καρδιά του τουριστικού ιστορικού κέντρου, με δεκάδες αξιοθέατα, μαγαζιά με σουβενίρ, παλιά μπακάλικα, ιστορικές πιτσαρίες, όπως του «Di Matteo», όπου γίνονται ουρές για ένα κομμάτι margherita στη λαδόκολλα, ζωηρά cafés για έναν εσπρέσο συνοδεία κάποιου­ παραδοσιακού ναπολιτάνικου γλυκού – sfogliatella (με ρικότα και ξύσμα πορτοκαλιού), struffoli (λουκουμάδες με μέλι και ζαχαρωμένα­ φρούτα), raffaioli (με γκλασαρισμένο παντεσπάνι), pastiera (κέικ με ρικότα, σοκολάτα και σιτάρι)...

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 9
Από τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Νάπολης νομίζεις ότι θα πεταχτεί η Σοφία Λόρεν!

Πάρτε μιαν ανάσα από τα πλήθη στη γειτονική Piazza Bellini, την οποία περιτριγυ­ρίζουν όμορφα κτίρια σε μια ζωηρή παλέτα χρωμάτων (έντονο κίτρινο, ροζ της Βενετίας­), με μποέμικη γοητεία και όμορφα cafés γεμάτα­ με τους φοιτητές του γειτονικού ωδείου, όπως το «Cafe In Tabula» για έναν καπουτσίνο με κάρδαμο ή έναν εσπρέσο στην κλασική βιδωτή καφετιέρα moka napoletana αλλά και σπιτική τζιτζιμπίρα και κέικ αμυγδάλου χωρίς­ γλουτένη. Το βράδυ αυτή η πλατεία μεταμορφώνεται σε... ορθάδικο, με δεκάδες νέους να δίνουν ραντεβού μετά τo bar hopping στα street bars της πόλης για μια πίτσα στο χέρι ή μια γρήγορη μπίρα Perroni.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 10
Οι λάτρεις της σοκολάτας χαρίστε στον εαυτό σας ένα κουτί από τα θρυλικά σοκολατάκια του Gay-Odin.

Για ναπολιτάνικο καφέ par excellence θα πάτε στο ιστορικό «Gran Caffè Gambrinus» στην Piazza Plebiscito, το οποίο εδώ και δύο αιώνες αποτελεί θεματοφύλακα της ναπολιτάνικης παράδοσης του καφέ αλλά κι ένα ατμοσφαιρικό grand cafe με εκλεκτές βερσιόν τοπικών και ιταλικών γλυκών. Οι λάτρεις της σοκολάτας χαρίστε στον εαυτό σας ένα κουτί από τα θρυλικά σοκολατάκια του Gay-Odin Βγαίνοντας από το ιστορικό κέντρο, η Piazza del Plebiscito είναι η καρδιά της σύγχρονης Νάπολης, όπου δεσπόζουν η εκκλησία San Francesco di Paola και το Palazzo Reale με τα βασιλικά διαμερίσματα και το roof garden με την υπέροχη θέα στο λιμάνι.

Όταν ακούσετε τη θάλασσα να σας καλεί, επιβάλλεται η βόλτα κατά μήκος της Promenade Francesco Caracciolo το ηλιοβασίλεμα καθώς και στη γειτονική συνοικία Chiaia, το Κολωνάκι της Νάπολης, με τις επώνυμες μπουτίκ, τον σικ αέρα και το κάστρο Castel dell’Ovo του 12ου αιώνα. Η χερσόνησος Posillipo («Παυσίλυπο» την είχαν ονομάσει οι αρχαίοι Έλληνες χάρη στη μαγευτική θέα), το Castel Sant’Elmo του 13ου αιώνα στο ψηλότερο σημείο της πόλης, όπου θα σας μεταφέρει τελεφερίκ, αλλά και το θρυλικό στάδιο San Paolo είναι μερικές από τις ατραξιόν.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 11
Μοντέρνα ναπολιτάνικη κουζίνα στο «Don Geppi» στο Σαντ Ανιέλο.

Ημερήσιες επισκέψεις στο μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας μπορείτε να κάνετε ατομικά ή και οργανωμένα (θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ημέρα), όπως και στο πιο απαιτητικό Εθνικό Πάρκο Βεζούβιου –Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO–, με ενδιαφέρον για τους περιπατητές. Από τη Νάπολη ξεκινούν, τέλος, φέρι και καταμαράν για το Κάπρι και την Ίσκια, δύο νησιά-προορισμός από μόνα τους, ενώ ακτοπλοϊκώς συνδέεται και με το Σορέντο, και το Ποζιτάνο.

Η Ακτή Αμάλφι και η μυθολογία του μεσογειακού κοσμοπολιτισμού

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 12
Πολύχρωμο αρχιτεκτονικό μωσαϊκό και μεσογειακή φύση στο Ποζιτάνο.

Αν στη Νάπολη το sightseeing είναι αναπόφευκτο, στην Costiera Amalfitana δεν θα αργήσετε να βρείτε το δικό σας αγαπημένο μπαλκόνι και συντροφιά με ένα Campari ή ένα limoncello (είστε στην πατρίδα του, άλλωστε) να απολαύσετε τη χαρά να μην κάνεις τίποτε! Αυτό βέβαια αφού διασχίσετε τα 50 χλμ. της Strada Statale 163, «του δρόμου με τις 1.000 στροφές» που είχε κατασκευάσει ο βασιλιάς Φερδινάνδος ο Β΄ της Νάπολης και ολοκληρώθηκε το 1852, για να ενώσει το Σορέντο με το Σαλέρμο.

Κατά μήκος του στενού δρόμου (σε ορισμένα σημεία με το ζόρι χωράνε δύο αυτοκίνητα), κάτω από τον οποίο απλώνονται ο γκρεμός και το γαλάζιο της θάλασσας, θα συναντήσετε τα ομορφότερα χωριά της ιταλικής ριβιέρας, με τα λευκά και πολύχρωμα σπίτια να απλώνονται αμφιθεατρικά ανάμεσα στις λεμονιές, στα πεύκα και στις πικροδάφνες. Μετά την απόλαυση αυτής της αυτοκινητάδας γνωριμίας, για το υπόλοιπο των ημερών που θα περάσετε εδώ και ανάλογα με τον τόπο δια­μονής, ειδικά τη high season, ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης είναι διά θαλάσσης.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 13
Το Franco’s bar» στο ξενοδοχείο-θεσμός «La Sirenuse» στο Ποζιτάνο.

Η μυθιστορηματική και μετέπειτα κινηματογραφική αύρα του τόπου κρατάει από τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες του 19ου αιώνα, που έρχονταν εδώ για έμπνευση όταν έκαναν το Grand Tour, μέχρι τους σταρ των ’60s και το ζεύγος Τζολί - Πιτ. Διαχρονική γοητεία, jet set, υπέροχα τοπία, ραφινάτες γεύσεις, αυλές και παλάτια βγαλμένα από βιβλία εποχής, σπηλιές και τιρκουάζ νερά συντηρούν μέχρι σήμερα τη γοητεία της Costiera Amalfitana, αν και τα πλήθη του Αυγούστου αφαιρούν κάτι από την αριστοκρατική της αύρα και κάνουν τα νερά των μικρών παραλιών να ωχριούν μπροστά σε αυτά των Κυκλάδων.

Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της περιοχής, πάντως, η τουριστική ανάπτυξη έγινε σε ήπιους­ ρυθμούς, που συνδυάζουν την ηρεμία με τον κοσμοπολιτισμό, τις απροσποίητες ψαροταβέρνες για zuppa di pesce (ψαρόσουπα) και πάστα alle vongole (με αχιβάδες) –και τις Λαμποργκίνι παρκαρισμένες απέξω– με τις χαλαρές πεζοπορίες σε μονοπάτια όπως αυτό που οδηγεί από το Αμάλφι στο ψαροχώρι Ατράνι αλλά και με τις βουτιές στις ακτές-μαγνήτες­ τουριστών όπως η Grotta dello Smeraldo, προσεγγίσιμη μόνο με σκάφος από το Αμάλφι ή το Ποζιτάνο.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 14
Τα χαρακτηριστικά κεραμικά της περιοχής.

Κάπου στη μέση της διαδρομής βρίσκεται το πολύ ιδιαίτερο χωριό Ποζιτάνο, το μόνο μέρος στον κόσμο που έχει χτιστεί σε κάθετο­ αντί για οριζόντιο άξονα, σύμφωνα με τον Paul Klee (μάλλον δεν είχε πάει στη Σαντορίνη!), με μερικά από τα πιο κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία κι εστιατόρια. Πάρτε ένα ζευγάρι από τα περίφημα σανδάλια του κι ετοιμαστείτε για σκαρφάλωμα στα κατακόρυφα σκαλιά­ ανάμεσα στα πολύχρωμα σπίτια παρέα με τους μαυρισμένους Ιταλούς με τα λευκά πουλόβερ ριγμένα στους ώμους και τις μυρωδιές των γιασεμιών.

Για τις καλύτερες βουτιές επισκεφθείτε τις σπηλιές με το βαρκάκι. Στο Σορέντο, όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα και ο Γκαίτε, θα θαυμάσετε παλιές επαύλεις πάνω­ στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, μεσογειακούς κήπους με ελιές κι εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα cafés της Piazza Tasso, η οποία αγαπήθηκε τόσο από τον Νίτσε και τον Ίψεν.

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 15
Οι σουίτες του «Santa Caterina» ακουμπάνε τη θάλασσα.

Το Αμάλφι, πάλι, διατηρεί την αίγλη άλλων εποχών, απ’ όταν ήταν ναυτική υπερδύναμη, και διαθέτει έναν εντυπωσιακό καθεδρικό. στην πλατεία απέξω είναι must η «Pasticceria Pansa» με τα ονομαστά γλυκά αρωματισμένα με τα τοπικά λεμόνια. Και το αριστοκρατικό και πιο ήσυχο Ραβέλο έχει όμως τη δική του γοητεία: μπείτε στη Villa Rufolo (13ος-14ος αι.) της ομώνυμης οικογένειας για να θαυμάσετε την αυλή με τις διπλές αψίδες και τους τροπικούς κήπους, που αποτέλεσαν έμπνευση για τον Βάγκνερ κατά τη σύνθεση του «Πάρσιφαλ» – εδώ διοργανώνεται, άλλωστε, και φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Τέλος, το Πραϊάνο είναι ένα όμορφο ψαροχώρι, ενώ τα κεραμικά του Vietri, με παράδοση που φτάνει πίσω στο 15ο αιώνα, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες αγορές που θα κάνετε εκεί. αν ενδιαφέρεστε, πραγματοποιούνται και διάφορα σχετικά εργαστήρια.

Πού να μείνετε

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 16
Το εντυπωσιακό roof garden του «Grand Hotel Parker’s» στη Νάπολη.

Grand Hotel Parker’s (Νάπολη) Εμβληματικό grand hotel σε σημείο κλειδί με υπέροχη θέα.
Grand Hotel Vesuvio (Νάπολη) Ιστορικό grand hotel από το 1882, πάνω στη θάλασσα. Το εστιατόριο «Caruso» αγαπημένο του τενόρου Enrico Caruso σερβίρει καλή ναπολιτάνικη κουζίνα σε βεράντα με υπέροχη θέα.
Il Ventre di Napoli (Νάπολη) Συμπαθητικό B&B σε όροφο παλιό μέγαρο, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, με αίσθηση αυτονομίας.
Le Sirenuse (Ποζιτάνο) Σοφιστικέ πολυτελές ξενοδοχείο-θεσμός με το εστιατόριο τοπικής κουζίνας «La Sponda», βραβευμένο με αστέρι Μισελέν.
Santa Caterina (Αμάλφι) Ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο με δική του παραλία.
Villa Lara (Αμάλφι) Κλασική ιταλική φινέτσα σε ιστορικό κτίριο και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Πού να φάτε

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 17
Ραφιναρισμένες τοπικές γεύσεις στο «Li Galli».

Il Comandante (Νάπολη) Υπέροχη βεράντα και ραφιναρισμένες τοπικές γεύσεις με αστέρι Μισελέν.
Amici Miei (Νάπολη) Κλασικό μπιστρό με ιστορία και κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ.
Li Galli (Ποζιτάνο) Γκουρμέ μεσογειακή κουζίνα σε ωραία βεράντα.
Zass (Ποζιτάνο) Γκουρμέ τοπικές γεύσεις (αστέρι Μισελέν) σε βεράντα με πανοραμική θέα.
La Caravella dal 1959 (Αμάλφι) Αστέρι Μισελέν για ένα γαστρονομικό θεσμό με έμφαση στα θαλασσινά.
Eolo (Αμάλφι) Τοπικές γεύσεις με ανανεωτική ματιά και θέα.

Aquapazza (Τσετάρα) Ψαροφαγία επιπέδου σε ένα απροσποίητο εστιατόριο στο γραφικό ψαροχώρι της Costiera Amalfitana.
Don Geppi (Σαντ Ανιέλο) Μοντέρνα ναπολιτάνικη κουζίνα (αστέρι Michelin) σε ένα ρομαντικό εστιατόριο μεταξύ Νάπολης και Σορέντο.

Πώς να πάτε

Ταξιδέψαμε στη Νάπολη και την Ακτή Αμάλφι, την πατρίδα της dolce vita - εικόνα 18
Εξυπηρέτηση με ιταλική φινέτσα από το πλήρωμα της Alitalia.

Η Alitalia πραγματοποιεί μέχρι και τέσσερις καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα για τη Νάπολη (μέσω Ρώμης) με αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων της οικογένειας Airbus και δύο επιλογές θέσεων (Economy & Business Class μεσαίων αποστάσεων). Οι τιμές ξεκινούν από € 153 με επιστροφή, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς μιας χειραποσκευής. Αγορές εισιτήριων μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από το www.alitalia.com, το τηλέφωνο 2109988888, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ή τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.