Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 1
«Σελήνη», Σαντορίνη

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας απλώνονται στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια εκτός Αθηνών και η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θερμή. Ταξιδιώτες από την πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις αλλά και ξένοι τουρίστες χαίρονται αυτήν την ευκαιρία ιδιαίτερα προσιτής απόλαυσης υψηλής γαστρονομίας.

Αρκετοί μάλιστα, με αφορμή την κράτηση στα βραβευμένα εστιατόρια, επιδίδονται σε… ασκήσεις γαστρονομικού τουρισμού, σχεδιάζοντας νόστιμα τριήμερα αφού σε πολλές περιπτώσεις (Μύκονο, Κέρκυρα, Σκιάθο, Κρήτη, Σαντορίνη κ.α.) το χάπενινγκ διεξάγεται Παρασκευές και Σάββατα. Πολλοί είναι και οι ντόπιοι σε νησιά και άλλα μέρη της περιφέρειας που απόλαυσαν την εμπειρία της προσιτής γαστρονομίας και η αίσθηση που μας μεταφέρεται μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: ενθουσιασμός!

Η Γεωργία Τσάρα, διευθύντρια και σομελιέ της «Σελήνης» στη Σαντορίνη, επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση λέγοντάς μου: «Φεύγουν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στο τέλος της βραδιάς, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι άνθρωποι που μένουν στη Σαντορίνη, μάλιστα, μας λένε ότι θέλουν να την επαναλάβουν». Τα πιάτα που άρεσαν ιδιαίτερα στο μενού του εστιατορίου ήταν το λαβράκι με πράσο κονφί, πουρέ αμπελόφυλλου, αβγολέμονο αφροξυλιάς και το κατσικάκι με μελιτζάνα, ελιά, τσάτνεϊ κάππαρης, και μαύρο σκόρδο.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου» Νίκος Πουλιάσης, η ενέργεια τόνωσε την κοινωνικότητα και προσέφερε νέες γαστρονομικές εμπειρίες σε όσους την απόλαυσαν.

Ο Κώστας Κανακάρης, ιδιοκτήτης της θαλασσινής «Μαρίνας» στην Ποτείδαια Χαλκιδικής, έμεινε άναυδος όταν του τηλεφώνησε ένας κύριος από τη Μεσσηνία και του είπε: «Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα για το εστιατόριό σας, μπορώ να έρθω;».

Οι σέφ μας είπαν

Νίκος Πουλιάσης, «Κουκούμαβλος» (Σαντορίνη)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 2

«Πολύς κόσμος ήθελε να έρθει για να νιώσει τη γευστική περιπέτεια του εστιατορίου μας, αλλά η κρίση τον εμπόδιζε. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας του έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιθυμία του και ήταν ευχαριστημένοι και συγκινημένοι στο τέλος της βραδιάς».

Σταμάτης Μαρμαρινός, «On the Verandah» (ξεν. «Poseidonion», Σπέτσες)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 3

«Είναι πολύ πετυχημένη η εκδήλωση, εμείς την προωθήσαμε πολύ στο ξενοδοχείο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θεαματικά. Έχουμε τουλάχιστον 50% περισσότερες κρατήσεις από πέρυσι, και έρχονται αρκετοί και από τα καλά ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι. Στο μενού μας μεγάλη επιτυχία κάνει η «Τραγανή Σπετσιώτα».

Δημήτρης Παμπόρης, «Treehouse» και «Bubo» (ξεν. «Ekies», Χαλκιδική)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 4

«Χτύπαγαν ώρες τα τηλέφωνα για κρατήσεις και οι θέσεις γέμισαν. Είναι πολύ καλή πρωτοβουλία και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Στο “Treehouse” ξεχώρισε στις προτιμήσεις ο αγιορείτικος μπακαλιάρος με κρεμμύδια γιαχνί, πουρέ δαμάσκηνο και κρεμμυδόζουμο και στο “Bubo” εντυπωσίασε το καπνιστό χέλι με παγωτό αβγολέμονο».

Η γιορτή συνεχίζεται ως τις 21/6 και εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνετε κι εσείς τις κρατήσεις σας. Πληρώνοντας μάλιστα με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τα παιδιά και τα βρέφη ταξιδεύουν δωρεάν με την Aegean

Τώρα η οικογένεια έρχεται πρώτη και το μόνο που θα σε απασχολεί είναι να ανακαλύψετε μαζί νέους προορισμούς και να δημιουργήσετε αναμνήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/02/2026

Οι 5 φυσικές "καρδιές" της Ελλάδας δίνουν αφορμές για road trip

Πάρτε το ταίρι σας και τη φωτογραφική μηχανή σας και ανακαλύψτε τους προορισμούς που προσφέρουν ξεκούραση, αλλά και μια τέλεια, αγαπησιάρικη φωτογραφία.

Μία φρέσκια πινελιά σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας

Μια σημαντική υποδομή εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ανανέωσης του President Hotel Athens, συνδυάζοντας ασφάλεια, αρχιτεκτονική ταυτότητα και φιλοξενία.

Olive Boutique Villas: Ένα πολυτελές καταφύγιο απόλυτης αποσύνδεσης, μια ανάσα από τη Λάρισα

Στις τέσσερις αυτόνομες κατοικίες της Olive Boutique Villas η πολυτέλεια και η ιδιωτικότητα δεν μένουν απλά μια υπόσχεση, αλλά μετατρέπονται στην απόλυτη εμπειρία.

Τουλούζη: Όλα στο ροζ στην πιο γοητευτική πόλη του γαλλικού Νότου

Από το Capitole μέχρι το Canal du Midi, η Τουλούζη μέσα από ιστορίες και γαλλική ανεμελιά σε καλεί να την περπατήσεις και, έστω για λίγο, να μπεις κι εσύ στη δική της vie en rose.

Αυτές είναι οι μάλλον πιο ρομαντικές πόλεις για fully in love ΣΚ

Η Ημέρα των Ερωτευμένων έρχεται προσεχώς και αποτελεί την τέλεια περίσταση για ένα γρήγορο, αλλά ρομαντικό ταξίδι, σε... κατακόκκινους από έρωτα προορισμούς εντός της Ευρώπης.

Ο full in love Φεβρουάριος ανήκει στα Divani Collection Hotels

Ρομαντικό decoration, welcome εκπλήξεις και αποκλειστικές υπηρεσίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό εμπειριών για ερωτευμένα ζευγάρια, όλο τον μήνα.